Speltips på SHL 2022 / 2023

Luleå lyfter!

Vi har ett bra tag försökt ta betalt på att ”draken lyfter” i form av spel på Luleå, tyvärr med ganska svala resultat. Är det dags nu? Vi hoppas och tror det! SHL har haft ett kortare uppehåll och detta kom ganska lägligt för Luleå och mindre passande för Timrå sett till lagens prestationer.

Kollar vi på lagens styrkeförhållanden innan säsongen drog igång så var det givetvis klar fördel Luleå. Laget värderades som ett topplag på outrightsmarknaden medans Timrå befann sig en bra bit nedanför. Detta är givetvis något som förändras under säsongen och inget som går att luta sig mot hur länge som helst i eventuell värdering.

Underliggande siffror pekar dock på att denna värdering pre-season är ganska i linje med vad lagen presterar spelmässigt. Timrå springer bättre än förväntat och Luleå sämre än förväntat. I scenarion där lag som går bättre än förväntat möter lag som går sämre än förväntat brukar attraktiva lägen uppstå på oddsmarknaden. De som springer hetast trycks ner och värde uppstår ofta på andra sidan.

Att lag presterar bättre/sämre än expected points är dock mer regel än undantag även om det är fint att ha i ryggen i sin analys. Tur/otur hinner sällan spelas ut och i sanningens namn så har vissa lag en bättre/sämre spets vilket gör att expected ”ska” diffa mot verkligheten. För att dra ett exempel så gör Antti Suomela (Oskarshamn, poängligaledare) bra mycket mer av sina vassa chanser än en random brunkare i Malmö och deras chanser värderas lika högt. Har man då fler spetsspelare så ökar givetvis sannolikheten att laget springer bättre än expected.

Det sista stycket kanske inte passar så väl in just detta speltipset men är viktigt att klargöra då det slängs med expected hit och dit i tid och otid. I styrkeförhållandet Timrå-Luleå tycker vi dock det handlar mer om tur/otur än spets och gillar därför bortasidan. Hemmalaget spelas till lite väl stora favoriter enligt oss och tar således en position på Luleå -0,5 hos Bet365.

Bet365 har ett trevligt erbjudande med 1250 gratis ”spelkrediter” vid registrering av nytt konto där. Missa inte den möjligheten ifall du saknar Bet365-konto!

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS