Marseille – Frankfurt

Publicerades den 13 september 2022
Hem / Speltips

Marseille klar favorit på Velodromen!

Champions League även denna vecka och i Marseille möts två lag som föll i premiäromgången förra veckan då Frankfurt gästar på Stade Vélodrome. Frankfurt förlorade med 0-3 hemma mot Sporting i första omgången och även om siffrorna blev lite väl stora, så känns det som att tyskarna är ute på lite för djupt vatten på denna nivå – lite som när laget blev uppläxat av Real Madrid i Supercupen för drygt en månad sedan. Förra säsongen var man ett tydligt mittenlag i Bundesliga och tidiga indikationer tyder på att denna säsong blir något liknande. Föll 0-1 hemma mot Wolfsburg i helgen som halvklar favorit och imponerade inte. Då, liksom ikväll, saknas en handfull spelare ut truppen p.g.a. skador och även om det inte är något man står och faller med, så är det lite minus med framförallt Rode och Lenz borta.

Marseille har Mbemba avstängd, men ett ganska behagligt skadeläge. Dessutom ”sparkapital” i Payet, som haft lite skadekänningar och suttit på bänken i de två senaste – dels borta mot Tottenham förra veckan och i helgen hemma mot Lille. Sur torsk borta mot Spurs 0-2, där var Marseille riktigt bra med fram till en bit efter utvisningen för Mbemba i början på andra halvlek. Helt klart matchavgörande, med elva man så hade poängchansen varit väldigt god. ”Studsade tillbaka” bra i helgen då Lille slogs tillbaka med 2-1 hemma, helt rättvist, och Marseille blir nog – trots allt – att räkna med den här säsongen.

Sammantaget håller jag Marseille som huvudet högre än Frankfurt och i kraft av hemmaplan så tycker jag att laget ska vara rätt klar favorit. 1.90 finns på flera olika bolag och plockas, spelvärt ned mot 1.80-1.85.

Fler speltips

Inför Champions League: Grupp D, E och F n
06 Oct 21:00
Fotboll
Braga vs Royale Union Saint Gilloise
06 Oct 21:00
Spelbolag
Odds
1.80
Speltips
Över 23.5 avslut
Bonusar SB
06 Oct 18:45
Fotboll
Malmö vs Union Berlin
06 Oct 18:45
Spelbolag
Odds
1,76
Speltips
Union Berlin | -0,25
Porto – Club Bub Brugge n
05 Oct 21:00
Fotboll
Sevilla vs Dortmund
05 Oct 21:00
Spelbolag
Odds
1.85
Speltips
Över 23.5 avslut
VISA ALLA SPELTIPS