Speltips till Elfsborg vs Häcken

Marseille – Frankfurt

Marseille klar favorit på Velodromen!

Champions League även denna vecka och i Marseille möts två lag som föll i premiäromgången förra veckan då Frankfurt gästar på Stade Vélodrome. Frankfurt förlorade med 0-3 hemma mot Sporting i första omgången och även om siffrorna blev lite väl stora, så känns det som att tyskarna är ute på lite för djupt vatten på denna nivå – lite som när laget blev uppläxat av Real Madrid i Supercupen för drygt en månad sedan. Förra säsongen var man ett tydligt mittenlag i Bundesliga och tidiga indikationer tyder på att denna säsong blir något liknande. Föll 0-1 hemma mot Wolfsburg i helgen som halvklar favorit och imponerade inte. Då, liksom ikväll, saknas en handfull spelare ut truppen p.g.a. skador och även om det inte är något man står och faller med, så är det lite minus med framförallt Rode och Lenz borta.

Marseille har Mbemba avstängd, men ett ganska behagligt skadeläge. Dessutom ”sparkapital” i Payet, som haft lite skadekänningar och suttit på bänken i de två senaste – dels borta mot Tottenham förra veckan och i helgen hemma mot Lille. Sur torsk borta mot Spurs 0-2, där var Marseille riktigt bra med fram till en bit efter utvisningen för Mbemba i början på andra halvlek. Helt klart matchavgörande, med elva man så hade poängchansen varit väldigt god. ”Studsade tillbaka” bra i helgen då Lille slogs tillbaka med 2-1 hemma, helt rättvist, och Marseille blir nog – trots allt – att räkna med den här säsongen.

Sammantaget håller jag Marseille som huvudet högre än Frankfurt och i kraft av hemmaplan så tycker jag att laget ska vara rätt klar favorit. 1.90 finns på flera olika bolag och plockas, spelvärt ned mot 1.80-1.85.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS