Blocken hörna med speltips

Mjällby – Kalmar FF

Allsvenskan är egentligen inte någon personlig favorit hos mig, men mycket av den tid jag lagt ned på att utforska hörnspel i andra ligor går att applicera även här. Naturligtvis finns det skillnader och i just Allsvenskan blir det ju dessutom underlaget (naturgräs vs hybridgräs vs konstgräs) en faktor att ta in, men det är inte alltför komplicerat att få med i sin analys. 

Medan det är dött i andra ligor så drar Allsvenskan igång igen efter ett par veckors uppehåll. Varken Mjällby eller Kalmar har dock haft helt matchledigt utan haft såväl träningsläget som en träningsmatch mot Helsingborg respektive Halmstad. Hemmalaget har under fönstret tappade både Otto Rosengren och Noah Person – vilket ändå är ett kännbart tapp då bägge var startspelare. Kalmar avslutade vårsäsongen starkt och har sedan haft ett träningsläger nere i Halmstad efter att ha fått en veckas semester. Man har även passat på att få in Trenskow i truppen, men han är inte redo för spel förrän mot matchen mot Elfsborg. Det är upplagt för en jämn match mellan lokalrivalerna, vilken oddsen på 1X2-marknaden också vittnar om. Däremot tror jag att Mjällby kommer att skapa flest hörnor – även fast de inte kommer vara bollförande.

Båda dessa två lag tillhör en minoritete av klubbar som bytte tränare inför säsongen, vilket gör att jag lägger klart störst fokus på denna säsong. Djupdyker vi sedan i lagens underliggande siffror ser vi först och främst att Mjällby har ett positivt hörnsnitt (+0.95) gentemot sina motståndare vid oavgjort resultat i matchen medan Kalmar har ett klart negativt sådant (-1.51). Hemma på Strandvallen ha också Mjällby vunnit 4 av 6 ”hörnmatcher” medan Kalmar ännu inte vunnit en enda på bortaplan. Tittar vi även på antalet inlägg  ser vi att Kalmar placerar sig väldigt lågt (skapar minst antal inlägg, släpper näst flest) och inte heller skott-statistiken övertygar. Mjällby står ofta rätt lågt och släpper inte till speciellt mycket utrymme längs kanterna, men skapar desto mer hörn-möjligheter i sina snabba omställningar. Jag tror den trenden håller i sig och väljer att ta ”Mjällby flest hörnor” till fina 2.03 på Expekt. Bet365 har samma lina men erbjuder bara 1.80, vilket känns som ett mer korrekt pris.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS