Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Osasuna – Sevilla

Helt okej dag igår, men inte riktigt full pott. Vi tar nya tag under onsdagen och det är ett ganska fint utbud när det kommer till fotboll. Jag har hittat ett intressant spel i Copa Del Rey mötet mellan Osasuna och Sevilla. Nedanför hittar ni både analys och speltips.

 

Bra form

Osasuna går som tåget i La Liga och har en mycket bra form. I skrivande stund ligger Osasuna på en mycket fin sjunde plats i ligan och är bara två pinnar från en Europaplats. Osasuna har på pappret ett intressant lag med fina offensiva spelare. Nu är man framme i kvartsfinal av cupen, där man i förra omgången besegrade Betis på straffar, i omgångarna innan har man slagit lag som är i lägre divisioner helt programenligt. I ligan har man tagit poäng i sina tre senaste matcher och är riktigt bra på hemmagräset.

I laget finns det offensiva krafter som Kike Garcia, Ante Budimir och framförallt Chimy Avila som gjort sju mål i ligan på 14 starter. Finns även skickliga mittfältare, framförallt offensiva mittfältare i Aimar Oroz och Ruben Garcia. Lucas Torro gör det otroligt bra på det defensiva mittfältet och det finns gott om bra backar i laget. Framförallt är laget bra i luftrummet, och man är väldigt roliga att kolla på under denna säsong och man snittar otroligt mycket avslut, hela 14 avslut på hemmagräset.

Börjar hitta vinnarspåret

Sevilla har haft en mycket tung säsong så här långt och ligger långt ner i tabellen. Dock så har man två raka 1-0 segrar och defensiven har sett mycket bättre ut på slutet. Det är offensiven som inte riktigt kuggar i trots att man har riktigt skickliga spelare på de offensiva positionerna. I Copa Del Rey slog man programenligt Alaves i senaste rundan och innan det har man också mött lag från de lägre divisionerna. Jag tror att den senaste segern mot Cadiz med 1-0 var väldigt viktig, det var också ett sent avgörande vilket ger mer moral i laget. Tror att Sevilla kommer lyfta i tabellen från och med nu.

Sevilla kliver in i denna kvartsfinal med något stukat lag. Sex spelare riskerar att missa matchen och det är ganska bra herrar. Det finns dock gott om skickliga herrar kvar i truppen som skickas till Pamplona. Offensiva spelare som Rafa Mir, Erik Lamela, Suso och Ocampos är uttagna i den 22mannatruppen. Viktiga defensiva kuggar som Ivan Rakitic, Jesus Navas och Montiel är också uttagna. Sevilla har tagit ut det absolut bästa man har att tillgå.

Kvällens speltips

Det är en mycket svår match att gissa när det kommer till 1X2, där jag håller Sevilla som det bättre laget på pappret. Osasuna spelar ett fint hemmaspel och kommer ofta till avslut, då man snittar drygt 14 avslut per match på hemmagräs. Sevilla tog 17 avslut i sin senaste match och har spetsat till offensiven, trots att målen uteblir. Jag tror på en rolig historia här men massor av avslut och då är linan på 23.5 mycket generös enligt mig. Båda lagen är skickliga på fasta situationer, det är som oftast avsluten kommer just där. Över 23.5 avslut blir kvällens spel hos Unibet, till ett trevligt odds.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS