Porto – Club Bub Brugge

Paris SG – Marseille

Sju av de senaste åtta spelen är rättade grönt, och formen är alltså mycket mycket god. Vi kör på fotbollsspåret ikväll och en super match i den franska ligan mellan Paris SG, som möter Marseille. Speltips och analys finns nedan, häng med!

Tre raka kryss!

Paris har ett mycket bra lag på pappret och ska bara vinna den franska ligan, så är det bara. Efter tio spelade matcher har Paris åtta segrar och två kryss och en förkrossande målskillnad 28-5. Formen på senare tid är det lite frågetecken om, tre raka kryss, dock är två av dessa i Champions League. Dock har spelet inte alls suttit där och det är något som oroar Paris-fansen. I senaste ligamatchen mot Reims släppte man till exempel till hela 24 avslut, men mycket tack vare att Ramos drog på sig ett rött.

Paris har ett av europas bästa lag på pappret, men hur är egentligen läget i laget? Mbappe säger sig vilja bryta kontraktet, han kommer troligen starta på topp ikväll och har trots alla skriverier verkligen levererat denna säsong, åtta kassar i ligaspelet. Neymar och Messi har varit lysande denna säsong, Messi är dock osäker till spel här. Verratti är en mycket viktig spelare för PSG, då PSG är ett offensivt lag så täcker Italienaren massor av yta på egen hand. Ramos är avstängd, det gör att Marquinhos kommer få ta ett stort ansvar i mittlåset.

Bra start!

Marseille har startat säsongen på ett mycket bra sätt. Laget tog två raka segrar i Champions League mot Sporting och är i allra högsta grad med och krigar om en slutspelsplats. I ligan har man också spelat bra, har på tio matcher bara torskat en och ligger ”endast” tre pinnar bakom PSG. Detta blir alltså en mycket viktig match, för att inte tappa ligan alltför tidigt. Marseille har stört PSG tidigare, då man 2020 vann i Paris. Nej, som det sett ut så här långt kommer det bli en mycket bra säsong för alla Marseille-anhängare.

Det är endast Sead Kolasinac som är osäker till spel här. Suarez kommer troligen starta i anfallet, inte den ”riktiga” Luis Suarez, utan den från Colombia, det är en mycket målfarlig spelare som jag verkligen tycker om. Payet är tillbaka, och kommer troligen få en plats i elvan, tillsammans med Alexis eller Gerson på det offensiva mittfältet. Marseille har ett mycket bra lag på pappret när det kommer till offensiven. Defensivt finns det herrar som Eric Bailly, Nuno Tavares och Guendouzi. Pau Lopez är enligt mig en av ligans absolut bästa målvakter.

Dagens speltips

PSG är stora favoriter här, men jag tror Marseille mycket väl kan bjuda upp till en fin kamp här. Väljer istället avslut i denna match, då linan ligger på låga 23.5 enligt mig. PSG snittar 16 avslut på sin hemmaplan och har en offensiv som ofta kommer till avslut, oavsett om det är med fötter eller skallar. Marseille är också ett offensivt lagt lag, i ligan snittar man 14 avslut, och på bortaplan hela tolv avslut per match. I och med denna mattematiken så håller jag spelet över 23.5 avslut som väldigt högt. Det brukar bli ganska heta matcher mellan dessa lag och idag tror jag på en match där båda lagen vill framåt. Då tror jag P ser mycket bra ut, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS