Rayo Vallecano – Alaves

Inget snack om att veckans rekar har gått bra, så vi fortsätter väl så under helgen också? Jag har hittat ett intressant spel i matchen Rayo Vallecano som tar emot Alaves. Hemmalaget har mycket kvalité inom sig medans gästerna har ett par skickliga spelare. Häng med nedan för speltips och analys.

Tung hemmapremiär

Rayo Vallecano har snackats upp mycket inför denna La Liga-säsong, med all rätta enligt mig. Starten har varit otroligt ojämn då man besegrade Granada och Almeria på bortaplan i början men har på de två senaste matcher 0-8 i målskillnad, vilket inte alls är vad Vallecano har önskat sig. 0-7 mot Real Madrid i sin hemmapremiär var inte alls vad fansen ville, men det har visat sig vara tändvätska då det blir troligtvis lapp på luckan även under kvällen. Vallecano har etablerat sig som ett mittenlag i La Liga men har i år ett mål att bli topp 10.

Truppen ser mycket fin ut framförallt när det kommer till offensiven. Det finns många herrar i Vallecanos trupp som håller hög klass då tänker jag på spelare som Raul De Tomas, Radamel Falcao och framförallt Isi Palazon, som är en personlig favorit. Defensivt är det lite sämre, framförallt kvickheten i mittförsvaret där fyrtornen Lejeune och Aridane har sina styrkor i huvudspelet.

Nykomlingar

Alaves är nykomlingar i årets La Liga efter att ha avancerat i fjol. Starten på säsongen får anses vara godkänt efter sex inspelade poäng på fyra spelade matcher. Hemma i Vitoria är man starka och har två segrar, men på bortagräs har man varit svaga och har två raka 1-0 förluster. Målet för nykomlingarna är att säkra kontraktet i första hand, vilket man behöver ett stabilt hemmaspel för.

Alaves har enligt mig ett mycket skickligare lag än förra sejouren i högsta ligan. Offensiva pjäser som Kike Garcia, Luis Rioja och Jon Guridi håller hög klass. Serben Aleksandar Sedlar tillsamans med Rafa Marin kompletterar varandra på ett fint sätt, men kan ibland sväva iväg och gå bort sig. Alaves var i den senaste sejouren ett riktigt grisigt gäng att möta, det finns fortfarande hetleverade och galna spelare i laget, men inte alls lika många utan Alaves har blivit ett lite mer spelande lag.

Kvällens speltips

Vallecano är snäppet vassare i grunden, men jag förlitar mig inte alls på det laget då lägsta nivån är otroligt låg. Istället har jag siktat in mig på avslut, där linan i skrivande stund är 24.5. Rayo är för mig ett favoritlag när det kommer till avslut, då man skjuter otroligt mycket, framförallt med spelare som Palazon och Raul de Tomas. Snittet under årets La Liga ligger på 13.5, men då har man också mött lag som Betis på bortaplan och Real på hemmaplan. Alaves har under de fyra inledande matcher nästan skjutit lika mycket som man gjorde året man åkte ur. Nej, skämt åsido, Alaves har varit fina i offensiven och snittat 13 avslut på bortaplan under sina två inledande matcher. Jag tycker Alaves har ett intressant offensivt spel och vill komma till mycket avslut. Varför Vallecano skjuter mycket beror på att man ofta skaffar sig fasta situationer, och man måste få slut på anfallet då man inte vill ha kontringar emot sig. Över 24.5 avslut är enligt mig fredagens bästa spel. Lycka till!

Fler speltips

Blocken hörna med speltips o XbiBgH x
24 Sep 15:00
Fotboll
Arsenal vs Tottenham
24 Sep 15:00
Spelbolag
Odds
1.90
Speltips
Kulusevski över 1.5 tacklingar
c fc f aa ef x
24 Sep 15:00
Fotboll
RekStudion vs Special
24 Sep 15:00
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Arsenal vinner & Bukayo Saka och Dejan Kulusevski har sammanlagt över 1.5 avslut på mål (Arsenal - Tottenham)
championskungen Logga Championshipkungen
19 Sep 21:00
Fotboll
Sheffield W vs Middlesbrough
19 Sep 21:00
Spelbolag
Odds
2,20
Speltips
Middlesbrough -0,5
VISA ALLA SPELTIPS