Rayo Vallecano – Atletico Madrid

Nu är jag tillbaka med speltipsen, efter ett lite längre uppehåll. De stora ligorna är i gång och jag har hittat ett riktigt fynd i matchen mellan Rayo Vallecano och Atletico Madrid, där vi har en spännande historia framför oss. Båda lagen har startat ligan på ett fint sätt, där hemmalaget har startat bäst. Nedan finner ni både texter om lagen samt speltips.

 

Två raka segrar

Rayo Vallecano som enligt mig var ett mycket positivt lag förra året har startat säsongen med två raka segrar. Rayo har öppnat med att slagit Almeria och Granada på bortaplan, båda med 2-0 och det har varit stabila segrar. Hemmalaget är ett mycket offensivt lagt lag med många spännande spelare, lägg också till att man har en mycket stark målvakt. Det är inget snack om att hemmalaget går för en plats i Europa nästa säsong, vilket inte är helt omöjligt efter denna start på säsongen.

En nästintill skadefri trupp kan Vallecano mönstra, det är enbart Andres Martin som är skadad, men det är ingen lirare som nosar på en startelva. Hemmalaget har en fin offensiv med herrar som Oscar Trejo, Izi Palazon och Raul De Tomas, där min personliga favorit är Izi, som är en liten trollgubbe som älskar att ta avslut. Målvakten Dimitrievski har startat ligan på ett fint sätt och är en av La Ligas bästa målvakter.

Intressant offensiv

Atletico är alltid ett lag som snackas om att kunna ta hem ligan, vilket inte är ett undantag i år. Starten har varit helt okej, med seger i premiären mot Granada och kryssade borta mot Betis. Diego Simeone är en bra coach, som får ut max av väldigt många spelare och framförallt får han ut spelare som springer oerhört mycket över hela planen. Målet för Atletico denna säsong är att komma bättre än sin tredje plats från förra året och avancera till minst kvartsfinal i Champions League, vilket mycket väl kan gå då truppen innehåller massor av skickliga spelare.

Atletico får klara sig utan ett gäng spelare. Koke, Vitolo, Reinildo och Jose Gimenez är skadade, medans Yannick Carrasco är osäker till start. Memphis Depay tror jag verkligen kommer explodera under denna säsong, redan efter två matcher har han sett mycket het ut. Även offensiva spelare som Alvaro Morata och Griezmann har sett fina ut i inledningen. Nyförvärvet från Chelsea i Azpilicueta kommer byta nyttig på sin kant och även herrar som Stevan Savic, Axel Witsel och LLorente är mycket viktiga i defensiven. Jan Oblak är enligt mig ligans bästa målvakt och topp tre i världen.

Kvällens speltips

Vallecano gör under kvällen sin hemmapremiär, vilket betyder ett fullsatt Vallecas. Atletico är favoriter enligt oddsen, men jag väljer att bojkotta 1X2 marknaden och kikar istället på avslut. Linan ligger på 25.5 avslut, vilket är en aning lågt enligt mig. Vallecano spelsätt är att komma till avslut så mycket som möjligt, de snittar 14 avslut på sina två första bortamatcher. Atletico hade 14 avslut i premiären mot Granada, trots att man knappt sköt något efter minut 70, i bortamatchen mot Betis så handlade det mycket om defensiven och det landade endast på fem avslut. I de tre senaste matcherna mellan lagen har linan 25.5 avslut, gått in. Jag tror på en match där Atletico kommer vara tuffa att möta i straffområdet, vilket betyder att Vallecano kommer ta mycket avslut utanför straffområdet. Atletico har många kvicka spelare, vilket leder till många kontringslägen. Jag tror helt enkelt på en underhållande match att kika på, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS