Real Oviedo – Cartagena

Äntligen måndag igen, eller hur? Nej, skämt åsido, vi har en ganska svag klubblagsvecka framför oss då vi har ett stundande kvalspel till helgen. Jag har hittat ett mycket bra spel i den spanska andraligan mellan två lag som behöver en seger här. Häng med nedan för speltips och analys!

Defensivt starka

Real Oviedo var mellan 1988-2001 ett lag stabilt lag i högsta ligan, men har sedan milleniumskiftet varit ett lag för Segunda, där man förra året inte alls var långt ifrån ett kvalspel till La Liga. Årets säsong har startat på ett fullt godkänt sätt då man är det laget i serien som släppt in näst minst mål, sju till antalet på 14 spelade. Hemma på Nuevo Carlos Tartiere som tar drygt 30 000 åskådare har man raden 3-2-1 och en målskillnad på fina 7-2. Formen är också den mycket fin då man är utan förlust på sina åtta senaste matcher och har bara släppt in två mål på dessa matcher.

Offensiven har varit ett frågetecken under denna inledning men det finns ett par skickliga herrar i truppen och då tänker jag framförallt på Borja Baston (tre ligamål) och Pau de la Fuente (tre ligamål). Framförallt har hemmalaget en mycket fin mittbacksduo i Dani Calvo och David Costas som är mycket bra tillsammans. Oviedo har även en mycket fin målvakt i Leo Roman som troligtvis kommer stå i en La Liga klubb nästa säsong.

Svag inledning

Cartagena har ”bara” funnits sedan 1998, och ”bara” spelat åtta säsonger i den spanska andradivisionen. Gästerna har startat årets säsong på ett svagt sätt och endast vunnit en av sina 14 spelade matcher och varit fullständigt bedrövliga på hemmabanan med raden 0-0-7, alltså har bortaspelet fungerat bättre. Just bortaspelet har varit stundtals mycket bra och man spelar en helt annan fotboll än på sina hemmaplan. Nej, om det ska bli ett förnyat kontrakt för Cartagena så krävs det en uppryckning deluxe.

Mycket skador har påverkat gästerna en hel del och det finns ingen spelare i truppen som lirat alla 14 matcher. Anfallaren Alfredo Ortuno har spelat 13 matcher denna säsong och leder interna målligan på tre fullträffar. Mikel Rico finns i truppen och har fått en del speltid, den förra Bilbao-spelaren har en mycket fin potential inom sig trots att han är nästan 40 år fyllda. Den förre Kalmar-spelaren Isak Jansson finns också i truppen och svensken har fått sex matcher från start.

Kvällens speltips

Detta kommer på förhand inte bli någon kioskvältare och jag tror på en mycket defensiv tillställning. Hemmalaget är ett av de bättre lagen i serien när det kommer till defensivt spel och gästerna brukar stänga till fint på bortagräs. Om vi kikar på linan som ligger på 2.5 så har Oviedo endast löst den vid två tillfällen under säsongen av 14 spelade, gästerna har löst den vid sju tillfällen men då är det flertalet på hemmagräset. Under 2.5 mål tror jag stenhårt på mellan två svaga gäng offensivt. 1-0, 1-1 eller 0-1? Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS