Porto – Club Bub Brugge

Rennes – Shaktar Donetsk

Under 5.5 mål i BIK Karlskoga – Östersund gick in under gårdagen, så formen är med andra ord mycket fin. Vi tar nya tag under torsdagen där jag hittat ett fint spel i matchen mellan Rennes och Shaktar Donetsk, där gästerna har 2-1 med sig in i detta möte. Häng med nedan för analys och speltips.

Starka hemma

Rennes har varit bra under säsongen, och framförallt varit mycket starka hemma på Roazhon Park.  I ligan ligger Rennes på fullt godkända femte platsen och har på 24 matcher spelat ihop 43 poäng. Det är sju pinnar upp till CL-platserna för Rennes, och det kan mycket väl gå om formen håller i sig. Under säsongen har Rennes varit ganska svaga på bortagräs där man har sex förluster på sina sju senaste bortamatcher. Dock är Rennes hemmafacit något utöver det vanliga, på 19 hemmamatcher under säsongen (inkluderat EL och ligaspel) har man endast gått på pumpen vid två tillfällen, då har Rennes vunnit mot lag som PSG och Lyon.

Det är ett par spelare som missar fighten här, och det är framförallt viktiga Martin Terrier, som missar resten av säsongen. Xeka, Hamari Traore och Lorenz Assignon missar också matchen. Amine Gouri tillsammans med just Martin Terrier är det som gjort flest mål för Rennes under säsongen. Istället för Terrier kommer Arnaud Kalimuendo spela, och han har på 14 ligamatcher stått för godkända sex fullträffar. Rennes har två fina mittfältare i Jeremy Doku och Karl Toko Ekambi. Backlinjen innehåller ett par intressanta spelare och längst bak finns den mycket rutinerade Steve Mandanda.

Speciell men stark säsong

Shaktar Donetsk har stått för en otrolig bedrift under säsongen. Att kvala in till Champions League med förutsättningarna laget har haft är ingen annat än en helt fantastisk bedrift. I CL hamnade man i en tuff grupp med Leipzig, Real Madrid och Celtic, trots det så löste Shaktar sex pinnar och knep tredje platsen före Celtic. Shaktar har under säsongen hoppat från olika hemmaplaner, men oftast spelat i Polen. I ligaspelet, som också dragit igång har man efter 13 spelade matcher lirat ihop 30 pinnar. Under säsongen har man också gjort ekonomiska underverk då man sålt Mudryk till Chelsea för dryga miljarden.

Donetsk reser till Frankrike med nästintill full trupp, två skavanker i Schved och Korniienko. I laget så är det nästintill endast spelare från Ukraina, men det finns ett par importer där den mest namnkunniga är anfallaren Lacina Traore, som har fått tagit över anfallspositionen efter att Mudryk lämnat. Danylo Sikan har gjort sex ligamål och är en väldigt spännande spelare. Defensiva mittfältaren Taras Stepanenko har varit med länge och har rutin. Målvakten Trubin har också en fin karriär framför sig. Det är ingen namnkunnig trupp Donetsk har man arbetsviljan i detta lag håller hög europeisk klass.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att Rennes har något att bita i här. På pappret är det ett Rennes som har övertag, men Donetsk har under säsongen kryssat mot Real Madrid och visat alla att man kan spela fotboll på hög nivå. Första mötet mellan lagen var en riktigt sevärd match där avsluten blev 14-18 och det var en öppen historia. Jag tror att match två också blir en öppen historia, där hemmalaget Rennes kommer ligga på, men det ger också kontringsskickliga Dontesk lägen att ställa om. Jag trodde linan på antal avslut skulle vara skyhög efter första mötet, men istället väljer Unibet linan 24.5, vilket enligt mig är ett par avslut för lågt. Det är inget jag klagar över utan tvärtom, perfekt spel till kvällen, ett av veckans bästa spel faktiskt. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS