Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Rögle – Malmö

SHL-torsdag är här och vi har en fantastiskt skåne-derby framför oss. Det är Rögle som spelar på hemmais mot ett Malmö som har gått starkt i inledningen av säsongen. Häng med nedan för analys och speltips!

 

Bra offensiv, sämre defensiv!

Rögle har startat denna säsong på ett helt okej sätt. Fyra raka segrar i CHL, gör att laget är vidare i den turneringen. I SHL har Rögle vunnit två av tre matcher. Målskillnaden på dessa tre matcher är 11-11, vilket är enormt bra om vi kollar offensivt, men svagt om vi kollar på defensiven. Rögle var inte alls helt utspelade i senaste matchen mot Skellefteå, det var ett hemmalag som var väldigt effektivt. Förra året var Rögle det bästa laget  grundserien, men fick inte ihop det i slutspelet. Stommen är kvar och målet är klart, SM-guld och inget annat.

Rögle har på pappret en av SHLs bästa offensiver. Calle Clang och Rifalk delar på målvaktsansvaret och är långt i från det bästa målvakterna i serien, men håller väldigt hög klass. Rögle har en tunn backsida med endast sju backar på kontrakt och däribland två födda på 00-talet. Kapla, Lesund, Sund och Mozic är viktiga backar för Rögle. Framåt är det Zaar, Tambellini och Sheen som levererat som bäst, det finns även herrar som Marco Kasper, Dennis Everberg och Anton Bengtsson i laget. Rögle har en enormt bra offensivt i år.

Stora, starka Malmö

Malmö är ett otroligt jobbigt lag att möta, med stora starka backar samt skickligt offensivt. Malmö har startat säsongen med poäng i tre raka matcher, och vann senast hemma mot Frölunda. Malmö har alltid varit ett svårt lag att möta, med framförallt sina stora och starka backar. I år har man även fått igång det offensiva, och ett slutspel kan mycket väl bli verklighet för Kollars gäng. Malmö gjorde också en bra försäsong med fyra av sex vinster.

Marmenlind och Werner är Malmös målvaktspar, där Marmenlind stått alla tre fighter så här långt och gjort det bra. Malmö har många skickliga backar och framförallt är det bröderna Lauridsen, Joakim Ryan och Thomas Schemitsch. Framåt har det det gått lite trögt i de senaste säsongerna men nu verkar spelarna ha steppat upp. Bröderna Westherholm går bra, och det gör även bröderna Sylvegård. Malmö har stort sparkapital i trion, Carl Söderberg, Lance Bouma och Kristian Vesalainen.

Dagens speltips

Rögle är det bättre laget på pappret, men ett derby är alltid ett derby. Historiskt sätt har dessa derbyn varit tuffa och tighta och i de senast åtta matcherna lagen emellan har sju slutat med mindre än 5.5 mål. 1X2 marknaden är tuff här då det kan sluta hur som helst, dock är Rögle favoriter. Under 5.5 mål till ett superbra odds är ett mycket bra spel enligt mig. Tuff och tight brukar bli målsnålt. Rögle har pratat mycket om defensiven i veckan. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS