Porto – Club Bub Brugge

Sverige – Slovenien

Ja, nu drar det ihop sig. Sverige behöver en seger mot Slovenien hemma på Friends, annars åker man ur B-divisionen och hamnar i C-divisionen. Det var ett Sverige som inte gick att känna igen nere i Serbien förra veckan. Nya tag, i skrivande stund är det drygt 20 000 biljetter sålda på Friends. Häng med på speltips och analys nedan.

Två vinster på de nio senaste matcherna!

Janne Andersson har mycket att tänka på, på senaste tiden har det Svenska landslaget endast vunnit två av nio matcher, och en av dem var övertidssegern mot Tjeckien. Sverige brukar vara väldigt hemmastarka på Friends, men har nu två raka nederlag, mot Norge och Serbien. Innan det hade Sverige faktiskt tio raka segrar på Friends, där ibland en seger mot Spanien. Så Janne Andersson ska inte sågas fullständigt, men Svensk landslagsfotboll på seniornivå är inte på uppgång i skrivande stund.

HÄMTA ETT FREEBET VÄRT 1 500 SEK HOS EXPEKT

Sverige har samma trupp som mot Serbien, på pappret ett helt okej landslag. Defensivt är det massor av rutin på framförallt målvakten Robin Olsen och lagkaptenen Victor Lindelöf. Isak Hien är en mycket spännande spelare, men gjorde inte sin bästa match i karriären mot Serbien. Offensivt sätt saknas Isak väldigt mycket, såg ganska trubbigt ut senast. Robin Quaison brukar vara bra i landslaget, Emil Forsberg är en skicklig spelare och jag gillar personligen Victor Claesson. Det finns mycket kvalite i detta Sverige, det gäller bara att få ut det. Då blir det seger mot Slovenien.

Stark seger senast!

Slovenien började detta Nations League äventyr med att torska två raka matcher, men har efter det spelat upp sig rejält. Poäng i tre raka matcher och en mäktig vändning mot Norge i senaste rundan gör att det räcker med att spela kryss mot Sverige så är platsen i B-divisionen klar. Norge var det bättre laget, men Slovenien spelade smart och utnyttjade att Norges målvakt stod på fel fot ett par gånger. Matchen i Slovenien mot Sverige var en jämn historia med Sverige drog det längsta strået.

Slovenien har inte det namnkunnigaste laget på pappret, men målvakten Jan Oblak sticker ut rejält. En av världens bästa målvakter och styr upp försvaret på ett bra sätt. Slovenien har drabbats av två avstängningar efter gula kort mot Norge, det är Jasmin Kurtic och Andraz Sporar, två givna herrar i elvan annars. Benjanmin Sesko, är en supertalang som värvades för nästan 250 miljoner kronor av Red Bull Salzburg, han är duktig, som gillar ytor.

Dagens speltips

Sverige är det bättre laget på pappret, och borde vinna detta. Oddsen på ettan är dock väldigt låga, och det rör jag inte. Janne Anderssons landslag mår inte bra för stunden och Slovenien mår bra efter vändningen mot Norge. Slovenien kommer ligga lågt och räknar med att Oblak räddar laget. Avsluten i denna fight är jag mycket intresserad av, linan ligger på 24.5. Jag tror på över den linan, varför? Jo, för att Sverige måste framåt, det räcker inte med kryss för Sverige. Norge hade många avslut mot Slovenien senast och jag tror Sverige löser minst 15 själv här. Sverige var inte bra defensivt senast och kommer släppa till lägen mot ett skickligt omställningslag. Över 24.5 avslut blir kvällens spel. Lycka till!

HÄMTA ETT FREEBET VÄRT 1 500 SEK HOS EXPEKT

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS