Aston Villa – Man City

Underspel lockar i bottenmötet!

Otroligt viktig match i bottenstriden på lördag när Blackpool tar emot Rotherham på Bloomfield Road. Blackpool under strecket och Rotherham strax över.

Inte konstigt att lagen slåss i botten, inga vackra resultatrader på slutet. Värst för Blackpool som är segerlösa i tolv raka matcher. Rotherham bara vunnit en av de nio senaste men imponerar faktiskt med fem poäng i sina tre senaste, tuffa, matcher.

En stor anledning till lagens svaga resultatrader är uselt försvarsspel. Faktum är att det är de två lag som släpper till mest chanser bakåt som här möts. De har hemska 48 respektive 52 xGA (förväntat insläppta mål) i sina underliggande siffror, skrämmande svagt över 29 spelade matcher. En bidragande faktor till att Rotherham trots allt ”bara” släppt in 40 mål är Viktor Johansson. Den svenske målvakten har imponerat stort under hela säsongen! Senast mot topplaget Sheffield U stod Rotherham upp riktigt bra och tog relativt rättvist en poäng via 0-0.

Båda lagen har ett målsnitt kring ca 2,5 mål per match. Men det är alltså de defensiva svagheterna som främst bidragit till de relativt höga snitten. När nu lagen drabbar samman tror jag inte det kommer bli särskilt chansrikt utan förväntar mig en tight drabbning där defensiven sätts i främsta rummet. Blackpools nytillsatta tränare Mick McCarthy har inget CV som skriker propagandafotboll direkt…

Under 2,5 mål – 1,88 – spelas till ett odds jag tycker är någon tiondel för högt! 

Bet365 med trevligt erbjudande om 1250 gratis ”spelkrediter” vid registrering av nytt konto där. Missa inte den möjligheten ifall du saknar Bet365-konto!

 

 

Fler speltips

c fc f aa ef x
30 Sep 18:30
Fotboll
RekStudion vs Special
30 Sep 18:30
Spelbolag
Odds
2.00
Speltips
Över 2,5 mål & Mohamed Salah och Son Heung-Min över 1,5 avslut på mål tillsammans (Tottenham - Liverpool)
Blocken hörna med speltips o XbiBgH x
29 Sep 21:00
Fotboll
Hoffenheim vs Borussia Dortmund
29 Sep 21:00
Spelbolag
Odds
14.00
Speltips
Hummels gör mål
Blocken hörna med speltips o XbiBgH x
25 Sep 21:00
Fotboll
Coventry vs Huddersfield
25 Sep 21:00
Spelbolag
Odds
3.40
Speltips
Jack Rudino att få ett kort
VISA ALLA SPELTIPS