Västerås – Kalmar

Oj, så enkelt tennisen satt igår och formen är stekhet om jag får säga det. Vi jobbar vidare och byter sport från tennis till hockey och jag har hittat ett bra spel i matchen mellan Västerås som gästas utav Kalmar. Nedan finner ni både speltips, information om lagen samt en analys. Häng med!

Svag poängform

Västerås har endast en seger på sina sex senaste matcher, men har stundtals inte varit så dåliga som poängformen bevittnar. Senast mot Karlskoga var man spelmässigt snäppet vassare än Karlskoga men föll ihop, framförallt i specialteams. Det är framförallt hemma i Västerås som man är som bäst och det är faktiskt bara AIK som är ett bättre hemmalag i serien. Det är inget snack om att detta Västerås lag ska hamna topp sex, det har man verkligen spelarmaterialet till.

Finns ett par avbräck här då Elias Pettersson har hjärnskakning, Carl Jakobsson har problem med en rygg och Marcus Bergman är borta. Positivt är att Konstantin Komarek tränade igår och det gjorde även Oliver Bohm samt att viktiga Kyle Toppings är tillbaka efter avstängning. Hannes Hellberg har varit en mycket positiv överraskning i mina ögon och Västerås har även prickat bra på sina importvärvningar. Jag tycker att Västerås backsida håller mycket högklass då det finns klassbackar i framförallt Erik Flood, Jimmie Jansson-Lorek och Amil Krupic. Även målvaktsduon Ian Blomqvist och Niilo Halonen håller bra nivå.

Räkmacka till Allsvenskan

Kalmar gled lite på en räkmacka till Hockeyallsvenskan då man fick en gratisplats när inte Kristianstad hade koll på sin ekonomi (enligt förbundet). Jag ska tillägga att man verkligen inte ursäktat sig i inledningen och varit ett mycket bra lag och ligger på en sjunde plats efter 14 spelade omgångar samt spelat stabilt såväl hemma som borta. Kalmar kliver in i denna match med tre raka segrar (Västerås, Nybro och Västervik). Det finns en sak som Kalmar måste ordna till och det är defensiven, gästerna har släppt in 50 mål, det är man bland de sämsta i serien på.

Kalmar som fick beskedet sent att man skulle spela Hockeyallsvenskan har gjort ett bra jobb med att få ihop en bra trupp. Kalmar har en trio i finnar som varit mycket bra offensivt och då tänker jag på Teemu Väyrynen, Teemu Lepaus och Kim Strömberg. Kalmar har även prickat rätt i sin värvning av backen Tim Theocharidis som enligt mig är lite för bra för denna serie. Målvaktssidan har lite mer att önska då varken Jonathan Stålberg (89.4)eller Alexander Hellnemo (79.8)  har nått upp till 90%.

Kvällens speltips

Trots att formen är vassare hos gästerna och trots att gästerna även vann den senaste matchen mot hemmalaget så ser jag just hemmalaget som det vassare laget här, varför? Jo, för att Västerås är starka hemma + att man får tillbaka viktiga Kyle Topping, det är några anledningar till att Västerås vinner denna match. Oddset på hemmavinst är enligt mig kvällens bästa drag då jag inte ser hur Kalmar ska kunna störa det starka hemmalaget. Betsson betalar i skrivande stund 1.81 för raka ettan, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS