Västerås – Karlskoga

Veckans speltips satt hur enkelt som helst då Djurgården var alldeles för tunga. Nu har jag ett till speltips i den allsvenska hockeyn i matchen mellan Västerås som tar emot Bofors. Två lag som ligger i helt olika delar av tabellen, men det finns en form av rivalitet mellan dessa gäng. Häng med nedan för speltips och analys.

Stark form

Västerås har inför säsongen rustat upp rejält och siktar mot höga höjder (möjligtvis SHL-spel). Västerås har startat säsongen på ett lite svajigt sätt men har prickat formen på slutet då man har fyra vinster på de fem senaste matcherna. Hemma i Västerås har man varit stabila under säsongen där man plockat poäng mot Brynäs och slagit de lagen man borde slå på hemmaplan. Västerås kommer från en förlust senast mot Nybro, och det gäller fortast möjligen hitta vinnarspåret igen.

Som jag nämnde innan i texten så har Västerås värvat ihop ett mycket starkt lag på pappret. Men till matchen mot Bofors så har man ett avbräck i avstängde Kyle Topping men in kommer den mycket kompetenta Trevor Mingoia. Offensiva spelare som Carl Jakobsson, Konstantin Komarek och unge Hannes Hellberg håller enligt mig toppklass i denna liga. Defensiven är minst lika stark med namn som Jimmie Jansson-Lorek, Oliver Bohm, Amil Krupic och lånet från Örebro i Elias Pettersson.

Det vill sig inte

Bofors, eller BIK Karlskoga som de också heter har öppnat serien på ett mycket svagt sätt och får inte spelet att stämma för fem öre. Dennis Halls mannar har efter tio omgångar endast skrapat ihop sex pinnar och har gjort minst mål i hela ligan. Det krävs någon förändring i Bofors om laget ska lyfta i tabellen, vilket jag tror mycket väl kan hända om Torsten Yngvesson väljer att investera i laget. Stundtals spelar Karlskoga-gänget en fin ishockey men det är alldeles för mycket misstag, det är misstag som är direkt matchavgörande i många matcher. Lägg också till att lagets specialteams inte håller måttet så här långt.

Det grinar illa för Värmlänningarna då man också har en lång lista med skadade lirare. Gustaf Thorell, Wilhelm Westlund och troligtvis Filip Svenningsson är ett par namn som missar matchen och nu senast kom det också att båda målvakterna har skavanker vilket gör att Niklas Lundström troligtvis gör debut för Bofors. Nej, det gäller för herrar som Jesper Kokkonen, Albin Eriksson, Jesper Norbäck och Henrik Larsson att höja sig rejält, för så här risiga är inte laget.

Kvällens speltips

Västerås-tränaren Karl Helmersson fick efter ett par i BIK lämna laget och gissa om han vill slå laget på fingrarna. Visst så är Västerås favoriter här, men jag vet också att BIK har vunnit ganska många gånger mot VIK de senaste säsongerna. Istället lägger jag vantarna på överspelet här, över 5.5 mål till ett fint odds hos Nya Expekt. Jag tror Västerås kommer köra hårt på BIKs backar, vilket i slutändan leda till mål för hemmalaget. Bofors kommer inte lämna planen mållösa trots en svag offensiv. Ska vi gissa på 4-2 till något av lagen? Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS