Vitkovice – Pelicans

Streaken förstördes senast då Rublev inte riktigt kom upp i nivå, vi tar nya tag. Vi har CHL (Champions Hockey League) på schemat och en match mellan tjeckiska Vitkovice och finska Pelicans, andra matchen i detta slutspel då första gick till Tjeckerna efter en konstig utveckling (3-0 på W.O efter för dålig is). Häng med nedan för speltips och analys!

Svag säsongsinledning

Vitkovice har inte spelat CHL-spel sedan säsongen 16-17, vilket bevisar att tjeckerna gått ganska knackigt de senaste åren. Förra året tog man sig ur svackan och kom på en andra plats i grundserien och förlorade sedan semifinalen i slutspelet. Efter 18 spelade omgångar under årets serie har man endast vunnit fyra stycken efter fulltid. I CHL har man gått fullt godkänt då man tog ett par skalper (vinster mot Biel och Ingolstadt) redan i grundserien. Här i slutspelet så fick man endast tio minuters spel i Finland då isen gav vika och finländarna fick inte ordning på isen och slutresultatet blev alltså 3-0 till tjeckerna.

Det finns ett par skador i truppen, framförallt på lagets i särklass bästa backar, då tänker jag på herrarna Stuart Percy och Willie Raskob som ligger i toppen av poängligan. Det finns även ett par skavanker på forwardssidan, men inte i närheten av back-tappen. Om vi ska lägga fokus på de tillgängliga spelarna så håller jag Dominik Lakatos som den vassaste i denna trupp, han leder interna poängligan i både CHL och ligan. I Roberts Bukarts och Peter Mueller finns det också mycket kvalite. Målvaktssidan är lite speciell då ena målvakten (Machovsky) håller hög klass i CHL men svag klass i serien och den andra keepern (Klimes) håller tätt i serien men icke i CHL.

Skicklig offensiv

Pelicans har inte riktigt upplevt förväntningarna denna säsong efter att ha gått hela vägen till final under förra säsongen. I CHL har man varit stabila men i SM-liiga har man desto tuffare och otroligt mycket varierande insatser. Finnarna torskade senast mot KooKoo men hade innan det två starka insatser mot Jyp och Ässät, så formen är smått påväg uppåt. Pelicans har varit mer framgångsrika på bortais än vad man varit hemma i Lahti under säsongen.

En nästintill skadefri trupp reser till Tjeckien för att försöka vända om ett 3-0 underläge. Om jag ska lyfta fram några lirare i offensiven så måste nämligen Ryan Lasch nämnas, trots sin ålder har amerikanen stått för 19 assist på sina 20 spelade ligamatcher, även Nate Schnarr, Patrik Carlsson och inga Aatu Jämsen finns det mycket kvalité i. I defensiven får Anton Mylläri och Michael Jordan lyfta mycket istid men jag tycker att ungtuppen Kasper Puutio varit riktigt bra i CHL. Jussi Olkinoura får anses vara den vassaste målvakten i truppen.

Kvällens speltips

Dessa lag har kamperat mot varandra redan vid två gånger under detta CHL, en gång i gruppspelet där Pelicans vann med 4-0 och det var stundtals spel mot ett mål, och senast då man spelade tio minuter innan isen gav sig och även då var det ett spelövertag för finnarna. Pelicans måste alltså vinna med tre mål eller fler för att gå vidare, vilket kommer göra att finnarna måste gå framåt och enligt mig är man det bättre laget på alla positioner. Jag tror att Pelicans vinner denna match, då tjeckerna inte sett vassa ut på slutet och saknar sina bästa spelare. Oddset vi får på finnarna hos Unibet tycker jag är otroligt bra, runt 2.50. Ryan Lasch kommer ha lekstuga med Vitkovices backar. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS