VM 15 maj

Dags för den fjärde dagen av VM-hockey, och vi har en väldigt fin match i Finland-Sverige under kvällen. Jag kommer att gå igenom alla fyra matcher under dagen, både analys och speltips. Vi börjar med 15.20 matcherna och avslutar med kvällsmatcherna, häng med nedan.

 

Tyskland – USA

I Sveriges grupp kommer Tyskland att möta ett USA som har två raka segrar, tyskarna har däremot två raka nederlag, dock mot Finland och Sverige. USA var riktigt bra mot Finland i sin första match, och var bra i två perioder mot Ungern. Tyskland har trots två förluster varit spelmässigt bra med i båda matcherna. Tyskland har haft oavgjort inför tredje i båda matcherna, men inte riktigt orkat med.

Dessa två lag möttes inför VM i en träningsmatch, där USA drog det längsta strået med 6-3, då spelade inte Moritz Seider för Tyskland. Vi ska inte stirra oss blinda på Tysklands två förluster, det ska tilläggas att Tyskland ska möta Danmark, Ungern, Frankrike och Österrike i de fyra sista matcherna, vilket mycket väl kan ge full pott och en kvartsfinalplats i potten. Jag tror att Tyskland kommer hålla jämna steg med USA och hålla siffrorna nere. Tyskland har en stark defensiv och USA har inte den spetsigaste offensiven, vilket jag tror kommer sluta i ett icke målkalas.

Under 5.5 mål till 1.80 hos Expekt

Slovakien – Kanada

Slovakien har två starka insatser så här långt, var extremt nära att plocka poäng mot Tjeckien, och man slog sedan hemmanationen Lettland med 2-1, det var en match som tog på Slovakiens krafter. Kanada har inte riktigt stött på några problem så här långt, slog Lettland i premiären med klara 6-0 och vann under söndagen ganska klart mot Slovenien med 6-2, trots att man låg under med 0-1.

Slovakien har ett helt okej lag på pappret, men går inte att jämföra med Kanadas lag. Slovakien har ett Europeiskt mått mätt ett bra lag, men inte när det kommer till Kanadas NHL-lag. Tyler Toffoli kommer ha lekstuga här, och han har sett pigg ut under de två första matcherna men inte riktigt fått med sig poängen. Backen MacKenize Weegar har gjort fina sex pinnar så här långt. Jag tror Kanada kör över Slovakien under eftermiddagen och lirar -2 till nästan två gånger pengarna.

Kanada -2 till 1.92 hos Unibet

Finland – Sverige

Nu dags till dagens finaste match enligt mig och troligtvis enligt alla hockeyfans. Finland mot Sverige är som fotbollens Brasilien-Argentina, fast på en helt annan nivå. Finnarna har inte riktigt fått igång sitt spel, då man i premiären torskade mot USA ganska klart och hade stora problem med Tyskland under lördagen. Mikko Rantanen står ”enbart” på två assist så här långt, men räkna med att den finska storstjärnan kommer att bli bättre desto längre turneringen lider. Sverige har fått en pangstart med Sam Hallam vid rodret och har två raka segrar och det viktigaste av allt, man har fått igång Lasse Johansson och Jesper Wallstedt med två nollor.

På pappret är det ganska jämnt fördelat, men jag håller Sveriges backsida mycket starkare än Finlands. Rasmus Sandin är bra, Patrik Nemeth är otroligt viktig, Henrik Tömmernes håller mycket hög klass och spelare som Pudas, Lindholm och Lukas Bengtsson är fina. Jag tror defensiven + målvaktsspelet avgör för Tre Kronors del här och tror på en rak seger för Hallams mannar till ett otroligt fint odds.

Tre Kronor vinner efter fulltid till 2.80 hos Unibet

Tjeckien – Lettland

Tjeckerna har sett riktigt fina ut så här långt, vann mot Slovakien i första matchen och städade av Kazakstan hur enkelt som helst. Har dock Filip Chytil på skadelistan och möter ett otroligt hungrig Lettland här. Hemmanationen Lettland har två raka nederlag, det var dock programenligt mot Kanada, men var nog inte alls nöjda efter torsken mot Slovakien. Träningsmatcherna inför VM slog man Danmark såväl som Schweiz, det är dags för Lettland att ta poäng om man vill hamna topp fyra.

Tjeckien har ett starkare lag på pappret än vad Lettland har, men räkna med publiktryck då Arena Riga är utsålt. Spelare som Kubalik, Sedlik och Cervenka håller hög klass och ska ses som ganska stora favoriter mot ett hårt jobbande Lettland. Tror dock Letterna kommer sälja sig otroligt dyrt här och siffrorna kommer hållas ganska låga, +2.5 Lettland ser jag som ett riktigt bra spel.

Lettland +2.5 till 1.70 hos Unibet

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS