VM 19 maj

Gårdagen var stolpe ut tyvärr, men perfekt att det är fyra nya bataljer under fredagen. Många favorittippade lag är i farten under denna fredag, och jag tror många favoriter löser det också. Fyra match, vilket betyder fyra analyser och speltips, häng med nedan.

Lettland – Slovenien

Vi börjar denna fredag med hemmanationen Lettland som tar emot Slovenien i en viktig historia. Lettland har varit bra i de två senaste matcherna och har två raka segrar mot Norge och Tjeckien, vid vinst över Slovenien kan det mycket väl bli kvartsfinalspel. Slovenien har fyra raka nederlag men var under gårdagen i ledning med 2-0 mot Tjeckien efter 18 minuter av andra perioden, men rasade ihop fullständigt. Har som jag skrev under gårdagen sin viktigaste match mot Kazakstan om ett par dagar, vilket kan göra denna fight lite ”vilande”.Lettland har ett fint lag på pappret, där man har skickliga spelare som Rodrigo Abols och Rudolfs Balcers, som såg fina ut under gårdagen. Slovenien har absolut inget dåligt lag de heller, men spelare som Jan Urbas, Ziga Jeglic och Robert Sabolic hade mycket istid under gårdagen. Lettland löser sin tredje raka seger och löser hcp -1.5 här.

Lettland -1.5 till 1.70 hos Unibet

Finland – Ungern

Ungern har som mål att stanna kvar i detta A-VM, vilket också kan bli en verklighet då man i skrivande stund ligger på säker mark och har Österrike kvar att möta. Ungern var under gårdagen riktigt svaga mot Sverige och sköt noll skott på två perioder. Finnarna har inte alls varit att känna igen under mästerskapet så här långt, vann knappt över fransmännen senast. Vi som sett VM tidigare år, vet att finnarna blir bättre och bättre under mästerskapen.Ungern har ett av de sämre lagen i denna turnering, dock finns spelare som Villmos Gallo och Janos Hari i laget, som håller SHL-klass. Finnarna har dock en helt annan kaliber i truppen. Jag väntar fortfarande på att Mikko Rantanen ska komma igång, och det gör han nog mot ett svagt Ungern. Finnarna löser hcp linan här, kommer definitivt vinna med fem-sex kassar.

Finland -4.5 till 1.70 hos Unibet

Kazakstan – Slovakien

Första kvällsmatchen och det är en viktig historia. Kazakerna har två pinnar inspelade så här långt, vilket är två mer än Slovenien och de kvar att möta. Kazakerna har sett ganska trög ut så här långt, har 2-15 i målskillnad på sina tre senaste. Slovakerna har sett ganska fina ut så här långt, var senast med långt in i matchen mot fina Schweiz. Har även kryssat mot Kanada under detta mästerskap och har visat upp en fin defensiv.Kazakstan har ett lag med i KHL och har därmed ett par spelare som får fina matcher i sina klubblag. Nikita Mikhailis är riktigt skicklig i sina bästa stunder och blir att se upp för. Slovakien har ett par skickliga spelare i truppen, men framförallt en vass och hårt spelande defensiv. Dock tror jag denna match blir ganska ”tråkig”, delvis för att Slovakerna spelade sent igår och delvis för att Kazakstan kommer att spela defensivt. Underspelet är fint här.

Under 5.5 mål till 1.94 hos Unibet

Österrike – Tyskland

Österrike trots idel förluster i detta mästerskap har stått upp ganska bra, men faller på lagets bredd. Spelade inte under gårdagen vilket är ett plus, men har en viktig match mot Ungern senare under mästerskapet. Tyskarna tog en viktig seger under gårdagen mot Danmark efter tre raka förluster. Tyskland ser fina ut och kommer enligt mig nypa en kvartsfinal. Österrike har ett par herrar som varit riktigt bra i detta mästerskap och det är framförallt Peter Schneider och Thomas Raffl jag tänker på, även Marco Rossi har mycket inom sig. Tyskarna har många skickliga herrar i laget och en handfull från NHL. Moritz Seider är enligt mig turneringens bästa back. Tyskarna löser seger mot Österrike och gör det med ett par puckar också.

Tyskland -2 till 1.98 hos Unibet

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS