Speltips på Hockey-VM

Ishockey-VM 22 Maj | Speltips, analyser och spelidéer

Det börjar dra ihop sig i både Lettland och Finland, där vi snart har ett slutspel att se fram emot. Under måndagen har vi fyra viktiga matcher att se fram emot, där vi har vårat Tre Kronor i farten mot ett danskt lag som varit bra under veckan. Fyra analyser och samtidigt fyra speltips finns nedan.

Kanada – Norge

Kanada har mycket att spela för här, speciellt efter torsken senast mot Schweiz. I skrivande stund ligger lönnlöven på en tredje plats i gruppen, vilket skulle ge en svår kvartsfinal. Måste gå rent mot Norge under dagen och Tjeckien under morgondagen för att undvika Finland/Sverige/USA i en eventuell kvartsfinal. Norge har egentligen inget att spela för, har säkrat A-VM nästa år och har alldeles för långt upp till ett slutspel. Siktar på att hålla siffrorna nere här och kan satsa helhjärtat på en seger mot Slovaken imorgon.

Joe Veleno kommer att missa hela VM efter sitt fula tilltag mot Niederreiter i Schweiz. Jag väntar fortfarande på Tyler Toffoli, fick göra sitt första mål mot Schweiz och kanske är på G nu. Kanada har ett av de bästa lagen i denna turnering och framförallt en ganska vass backsida. Norge har fått ihop sitt lag på ett fint sätt, trots att man inte har ett namnkunnigt lag. Jag tror Norge mycket väl kan jobba till sig ett OK resultat här, mot ett Kanada som stundtals varit ganska trötta.

Norge +3.5 till 1.85 hos Expekt

Sverige – Danmark

Tre Kronor har gjort en mycket fin turnering så här långt och har ännu inte åkt på någon förlust, men har USA kvar under morgondagen, vilket blir en mycket fin värdemätare innan en kvartsfinal. Defensiven i Tre Kronor har varit lysande, offensiven har stundtals varit en aning trubbig, men kan emellanåt blixtra till. Danskarna har varit bra, inledde med tre raka vinster, vilket var programenligt. Har i de två senaste åkt på förlust med Tyskland och USA och har nu en pinne upp till Tyskland, fast en match mindre spelat. Behöver en seger mot Sverige eller Finland under de närmsta matcherna. Danmark vann senast mot Sverige i VM sammanhang.

Tre Kronor fick senast in Timothy Liljegren i en annars mycket stark backsida. Offensivt måste Raymond, Berggren och Alexander Nylander visa en aning mer, för i dessa herrar finns det en oerhört spets. Danskarna har en världsstjärna i Nikolaj Ehlers, vilket är isens hetaste spelare för tillfället, tillsammans med Jensen och Russell måste Tre Kronor se upp. Frölunda-keepern Frederik Dichow gick av senast med befarat hjärnskakning, vilket är ett stort minus för den danska truppen. Jag tror Raymond kommer få mycket yta ikväll, vilket också han gillar. Tror starkt på att Wings-forwarden hittar nät till ett fint odds.

Lucas Raymond gör mål till 2.38 hos Unibet

Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Österrike – Ungern

Nu över till kvällsmatcherna och vi har en otroligt viktig sådan mellan Österrike och Ungern, där en plats i A-VM nästa år ligger i potten.  Österrike såg bra ut senast mot Finland och var inte helt uträknade efter 60 minuters spel. Ungern har varit svaga i de tre senaste matcherna och släppt in 21 mål, dock mot svårt motstånd. Ungern har dock en mer inspelad pinne än Österrike, men vid eventuellt en seger efter sudden för Österrike, så är det Head-to-Head möten som avgör, så målskillnaden för Ungerns del spelar ingen roll här.

Österrike har på pappret en vassare trupp än vad Ungern har. Spelare som Marco Rossi, Peter Schneider och Thomas Raffl, har varit bra under mästerskapet, men får nu en match där denna trio har lite mer is att gå på. Ungern hade ett par spelare borta i sin senaste match, men enligt medier var det försiktighetsåtgärd inför denna historia. Jag tror på en match där vi kommer se mycket kamp, vilket får chanserna och målen att utebli en aning. Under 5 mål synar jag.

Under 5 mål i matchen till 1.93 hos LeoVegas

LeoVegas LeoVegas

500 kr gratisspel

Gratisspel på 100 kr. Lägsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Kazakstan – Slovenien

Här kommer vi nog se en ganska avslagen historia, där vi har två gäng som inte har något att spela för. Kazakerna har fyra inspelade poäng genom två straffsegrar mot Norge och Slovakien. Kazakstan har blandat och gett en hel del under detta mästerskap, men målet var att fixa kontraktet och det har man gjort. Slovenien har bortsett från premiären mot Schweiz varit med i alla matcher, det är ett par misstag per match som visat sig vara avgörande emot Sloveniens del.

Kazakstan har på pappret ett par herrar som håller hög klass, de jag tänker på framförallt är Roman Starchenko och Nikita Mikhailis som har målskytte inom sig. Slovenien har absolut inget dåligt lag på pappret, saknar dock ett par stabila backar i laget. Jan Urbas, Jan Drozg och  Robert Sabolic håller fin europeisk klass. Denna historia kan sluta åt vilket håll som helst, där jag ser Slovenien som det laget som kanske är hungrigast då man aldrig vill lämna en turnering med noll pinnar.

Slovenien rak seger till 2.70 hos Expekt

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS