Porto – Club Bub Brugge

Wales – Polen

Sverige var inte alls bra igår, men spelet satt hur enkelt som helst. Formen är alltså mycket god för tillfället. Vi kör vidare med fotboll och Nations League. Wales tar sig an Polen i en match där Wales måste vinna för att inte flyttas ner en division. Ett intressant spel finns i matchen och analys kommer även med, häng med nedan!

Bra insats senast!

Wales som fotbollslandslag mår bra, då man tidigare under året slog Ukraina och tog sig till VM i Qatar. Wales hamnade i en okej grupp med Iran, USA och England, kan mycket väl bli avancemang där. I Nations League denna runda har Wales haft svårt med resultat, men inte alls gjort bort sig. Hamnade i en tuff grupp med Belgien, Nederländerna och Polen. Har bara en inspelat pinne på fem matcher, men har målskillnaden 6-10, vilket bevittnar om att man inte blivit utspelade. Wales spelade borta mot Belgien i torsdags, och torskade med 2-1, var dock långt ifrån ofarliga där. Hade hela 14 avslut och var ganska nära kvittering ett par gånger, dock var Belgien det bättre laget.

Wales har fått många avbräck inför denna samling, framförallt defensivt där Mepham och Ampadu är avstängda samt Lockyer och Davies är skadade. Det gör att Wales har en ganska skakig defensiv i dessa möten. Flera gånger mot Belgien gick man bort sig. Joe Allen och Aaron Ramsey saknas på mitten, där Gareth Bale troligtvis kommer starta i kväll. Det är framförallt offensivt Wales kan göra skada på Polen ikväll. Bale, James och Kieffer Moore är absolut spelare som Polen måste ha koll på.

Ganska enkel resa till VM!

Tyvärr fick Polen en ganska enkel resa till VM, genom att slå ett ganska svagt Sverige i sista kvalmatchen. Hade även en ganska lätt kvalgrupp, med bland annat San Marino och Andorra. Polen måste hitta formen inför VM, man är nu nollade två matcher i rad, dock mot bra motstånd. I VM hamnade man i Argentina, Saudiarabien och Mexicos grupp, en ganska lurig grupp där Argentina är stora favoriter, och därefter Polen eller Mexico. Torskade i torsdags mot ett starkt Nederländerna där Polen inte alls kom upp i standard. Räcker med ett kryss mot Wales för att säkra platsen i divisionen.

Polen har det bästa laget uttaget till denna samling. Glik och Bednarek tillsammans med Szczesny kommer bli otroligt viktiga defensivt, inte bara under kvällen. Polens mittfält kan ibland vara ganska segt och orörligt, men när Zielenski är på spelhumör, då kan det gå undan. Framåt har man en av världens främsta målskyttar i Robert Lewandowski, där också Piatek och Milik finns. Polen har alltså ett riktigt bra anfall. Lewan har på sina 133 landskamper gjort hela 76 mål, och räkna med att polacken kommer vara målsugen mot ett ganska svagt defensivt Wales.

Dagens speltips

Wales är knappa, väldigt knappa favoriter här. Wales är starka på hemmaplan men kommer till denna samling med många defensiva avbräck. Såg inte alls bra ut i vissa stunder mot Belgien och jag tror Polen kommer skicka in mycket bollar i boxen. 1X2 marknaden bojkottas och jag siktar in mig på avslut även här. Linan ligger på 21.5, vilket enligt mig är lågt då till exempel Wales bombade iväg 14 avslut borta mot Belgien. I senast mötet lagen emellan blev det 14-14 i avslut, och jag tror på en öppen matchbild här, då Wales måste vinna. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS