Block träffar 13 rätt på Europatipset

Show på Europatipset av Oskar Block!

Igår gjorde han det igen, bettingprofilen Oskar Block. Bara sex system i Sverige fixade den kluriga Europatipsrundan, TVÅ av dessa var andelsspel via reducering.se signerade Oskar Block. Vi låter Oskar berätta lite mer om systemen som så snyggt fixade 13 rätt!

Tjenare Oskar, allt bra denna måndag?

Hej! Absolut, faktiskt lite extra skön måndagsstämning idag!

Det kan jag förstå, vilken mäktig avslutning på helgen och de sista matcherna på Europatipset!

Ja, det blev verkligen bästa möjliga avslutning på helgen och Europatipset för min del!

Så, hur gick tankarna och planeringen bakom de respektive systemen? Om vi börjar med det största systemet (“Block Tidiga”)?

Ramen

Jag bestämde mig ganska tidigt för att jag skulle spika Blåvitt på minst ett av de större systemen. Procenten låg mer eller mindre korrekt på ettan, men min tanke var att flera andra större system hellre skulle bygga kring FC Stockholm Internazionale eller Brann som “EV-spik”. Dock ville jag kombinera spiken med en större favorit för att hitta en rimlig balans i totaloddset och valet föll då till slut på VSK. Jag tyckte Falkenbergs odds kändes lite väl pressat och var också rädd för att Bodö lagt lite energi i Europa-spelet mot ett stabilt Tromsö. Med två spikar testade jag initialt att låta alla övriga tecken ligga kvar (för att istället reducera hårt).   

Färgkrav 1 – gul

Därefter buntade jag ihop övriga storfavoriter i en gul färgkombo med “minst 1, max 2”. Hade jag inte spikat VSK hade jag troligen valt “Exakt 2” här då man fått 66% på samtliga favorit-ettor, men det hade blivit en för defensiv kupong. Däremot hade “exakt en” varit för offensivt. Det fick således bli den mer slappa “minst 1, max 2”-varianten vilket kapade bort lite outliers (rader med superlåg utdelning samt superhögt totalodds). 

Färgkrav 2 – blå

Nästa steg var att jag samlade ihop alla kvarstående 50-60%-are under samma tak. Det blev sex stycken. Min plan var att sätta ett “exakt”-krav som skulle ge dem mer än 33% av raderna, men inte riktigt så högt som 50%. Då det var 6 matcher som uppfyllde kraven valde jag att slänga in Djurgården som en sjunde och satte kravet exakt 3 (vilket ger alla favoriter 42% av raderna). Det var en rimlig väg mot att få majoriteten av raderna kring ett totalodds på 300k – 1m. 

Färgkrav 3 – röd

Det fanns vissa streck som var något överstreckade med dryga timmen kvar, bland annat Strömsgodset och Viking. Jag misstänkte dock att bägge dessa skulle droppa kraftigt på slutet och valde inte att ta bort dem helt från kupongen. Istället satte jag en röd färg på dessa, tillsammans med två kryss jag ändå tänkt släppa, och satte kravet “max 1”. Det tog bort ca 10k rader och gjorde att jag hamnade fint inom gränsen. 

Totalt sett tyckte jag detta blev ett fint system som positionerade sig mot en vinst på 150-500k. Länk till systemet i sin helhet här och bilder enligt nedan.

Snyggt! Och på det spikfria, ”Block Mellan Spikfri”?

Ramen

Givet att jag redan döpt den till “Mellan – spikfria” så visste jag ju att förutsättningarna var att jag har 14950 rader på mig samt inte ska innehålla någon spik. Då bestämde jag mig istället för att slänga två smygkalla tecken (Strömsgodset och X i Sarpsborg) som bägge var något överstreckade. Sedan ville jag också släppa ett tecken i Djurgårdens tidiga match. Då 2:an trendade nedåt och jag redan var inne på bortalaget var det naturligtvis inte ett tecken jag ville släppa så valet stod mellan 1 och X. Då jag redan släppt två kalla tecken föll valet på att behållla den lite mer överstreckade ettan och släppa krysset istället. 

Färgkrav 1 – grön

På detta system ville jag ta ett bet på att fälla två av storfavoriterna. Därför slängde jag ihop de fem högst streckade favoriterna till en grön färggrupp och satte kravet exakt 3. Givet att Sarpsborg ändå var en lite bättre favve streckmässigt än de övriga fyra så släppte jag det krysset, vilket medförde att Sarpsborg fick 75% och övriga storfavoriter 56%. Det gav den klassiska “bell curve”-liknande grafen på totaloddsprognosen. 

Färgkrav 2 – blå

Då jag gått relativt hårt på favoriterna (hade ingen spik samt semi-hård grön färg) valde jag att sätta exakt 2 på de 4 tecken (Bajen, Blåvitt, Sthlm, Brann) som alla var streckade kring 50% och alla hade odds som motsvarade den chansen. Det gjorde att samtliga dessa också fick 50% av raderna. 

Färgkrav 3 och 4 – gul och röd

Trots de tidigare reduceringarna så såg jag på totaloddsprognosen att några rader fortfarande var högre än 2,5 miljoner (vilket ju var maximala möjliga vinst) och då automatiskt lite kalla. Därför satte jag två “snällare” reduceringar som tar bort dessa rader. Det blev dels en “minst en gul” av Djurgården och Bröndby samt “minst en röd” på gaffel i Rosenborg samt Ålesund. Det gav önskvärd effekt. 

Poängkrav

Systemet översteg dock fortfarande budgeten lite. Därför lade jag då ut “ettor” (poäng) på en del tecken jag tyckte antingen var sannolika eller fina att få med och valde kravet minst 1. 

Totalt sett blev detta lite mer defensivt system som hoppades kunna sno åt sig från extrapengarna i jackpotten i en omgång där någon superfavorit faller men att det annars blir rätt väntade resultat. Länk till systemet i sin helhet här samt bilder nedan!

Intressant och lärorikt att ta del av dina tankar. Gissar att du kommer ta sikte på nya 13-rättare på lördag när det är jackpot på Stryktipset?

Givetvis, extra kul nu när Championship drar igång!

För de som är nyfikna, var hittar man dina andelssystem?

Alltid på https://www.reducering.se/#andelsspel 

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver!