Premiär på youtube för Stryketpodden

Stryket gör Youtube-satsning!

Det har flyttat in en ny aktör på vår Youtube-kanal! I förra veckan kunde vi berätta att podden STRYKET nu även finns som Youtube-produktion! Ett roligt och ganska stort steg. Men vilka är det som ligger bakom STRYKET och varför gör de podden (och nu även Youtbube)? Häng med så kikar vi på deras resa samt vad de har för planer och målsättningar framöver!

Säsong 1

Det är oktober år 2020 och bröderna Peter Andersson och Fredrik Lyckelid tar klivet ut i podcastetern. Sugna på att göra något kul tillsammans och med nyfiket sinne testa hur denna mediekanal (poddar) fungerar. Att hitta något ämne att podda om var länge det stora frågetecknet. Men en dag knäckte Fredrik svaret och landade i tanken att ”vi borde göra en podd om Stryktipset och undersöka om det går att få 13 rätt”!

Namnet på podden vid start blev ”Resan För Oss Som Inte Förstår”. Första avsnittet planerades och spelades in med följande beskrivning:

Bröderna kämpade på, träffades en gång per vecka och spelade in ett avsnitt. De lämnade in ett litet Stryktipssystem varje vecka, på mellan 32 till 96 rader och några framgångar blev det inte i början. Men med nyfikenhet och vasst googlande hittades nya infallsvinklar både kring poddandet och strategier som skulle öka chanserna att nå målet med 13 rätt. Att göra en podcast om Stryktipset var inte lätt!

Efter knappt ett halvår får Peter idén att kontakta Dagens Bästa Spel – DBS och skriver på deras Messenger:

Det här tyckte vi på DBS lät riktigt intressant, vi hade sen länge skrivit utbildande inlägg och analyser om poolspelen i allmänhet och Stryktipset i synnerhet på dagensbastaspel.se. Vi tycker att det är roligt att dela med sig av kunskaper kring ämnet att bygga smarta system och de bästa strategierna för Stryktipset. Ett ämne som knappast går att bli fullärd inom och som är i ständig utveckling och förändring.

I avsnitt #23, mars 2021, får därför Daniel från Miljongänget/DBS gästspela i podden via en telefonintervju. Bland annat förklarar Daniel att chansen att nå målet (få 13 rätt) ökar genom att kolla på oddsen och att spela på favoriterna. Den nivån var det då!

Peter & Fredrik producerar konsekvent ett avsnitt per vecka, de bjuder in intressanta gäster och gör uppskattade intervjuer, både inom ämnet spel/Stryktipset men även andra vinklar i fotbollens värld. Med ett lättsamt sätt och stor nyfikenhet blir det många intressanta samtal! Då och då kontaktas Daniel från Miljongänget/DBS, som numera kallas ”vår mentor”, och får hjälpa till med svar kring strategier och annat.

Säsong 2

Efter 1 år och 52 avsnitt lanseras en stor nyhet. Podden byter namn från ”Resan för oss som inte förstår” till STRYKET! Fredrik & Peter ska få sällskap i podden av Miljongänget och i varje avsnitt kommer segmentet Miljongängets Hörna beröra ämnen som ska hjälpa lyssnarna att öka chanserna att få 13 rätt på Stryktipset OCH nå bra utdelning.

Varje vecka avhandlas ett ämne, allt från vad varians är, hur det är att leva på betting till vad som på riktigt är en bra spik på Stryktipset. Peter och Fredrik suger åt sig nya kunskaper och lärdomar som de tar med sig varje lördag till försök att nå 13 rätt.

För att öka chanserna och ge lyssnarna chansen att vara med på jakten mot 13 rätt kör grabbarna ett andelsspel där varje andel ska kosta mindre än en lunch. Dessa system analyseras sedan veckan efter i podden av någon från Miljongänget. Lyssnarna och Peter & Fredrik får hänga med på resonemang kring vad som kunde gjorts annorlunda och vad som var bra. Ett lite annorlunda sätt att driva en Stryktipset-podd – att prata om förra veckans kupong! 🙂

Därefter har det rullat på, under vissa perioder har det frekvent förekommit intervjuer med olika intressanta gäster, både kopplat till spel men även fotboll. Bland de som gästat podden kan assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren (#70) och Varbergs BOIS frispråkige tränare Joakim Persson (#68) nämnas. Men även mer nischade namn som statistikgurun Ola ”Fantomen” Lidmark (#81) och Elfsborgs lagläkare Matilda Lundblad (#83), alla med intressanta erfarenheter från sina specialområden. Kul lyssning då Peter & Fredrik är duktiga på att få gästerna att slappna av och trivsamt dela med sig! Men även allvarligare teman som matchfixning (#102) och spelmissbruk (#105) har avhandlats tillsammans med mycket relevanta gäster.

13 rätt för första gången!

Lördagen 12 februari år 2022 lyckades äntligen Peter & Fredrik få 13 rätt på Stryktipset för första gången. Utdelningen stannade vid 21 000 kr men det första målet var nu nått! Även om målet denna säsong 2 var att få 13 rätt och vinna över 100 000 kr var det två glada killar som efter mycket kämpande till slut lyckades. En del oroliga kommentarer från lyssnarna ramlade in ”ni ska väl inte sluta podda nu?” Nejdå, det finns nya mål att jobba mot blev svaret!

Det kommer även in en del önskemål från lyssnare om att de inte bara vill lära sig allt spelteoretiskt kring Stryktipset utan även få lite tips inför veckans kupong. Under en period kör därför podden ett extraavsnitt varje vecka, där det på lördagen presenteras de bästa dragen mot 13 rätt på Stryktipset. En av grabbarna i Miljongänget guidade lyssnarna mot 13 rätt. Uppskattat av många och när de teoretiska infallsvinklarna på Stryktipset började tryta växte tanken fram att framöver faktiskt fokusera mer på kommande kupong än att lära ut grunderna i att spela smarta Stryktips-system!

Säsong 3

Säsongen rivstartar i augusti år 2022 med Oskar Block som gäst i STRYKET, den unge killen som redan gjort sig ett stort namn på betting- och Stryktipsscenen. Ett intressant avsnitt (#91) som förutom intervjun med Oskar Block även förklarar säsongens upplägg. Varje vecka kommer de bästa dragen på Stryktipskupongen att presenteras av Daniel Söderberg från DBS/Miljongänget som också kommer vara en stående deltagare i alla avsnitt. När det är jackpot blir det genomgång av alla 13 matcher och fullt fokus på kupongen. Är det inte jackpot blir det fokus på lite färre matcher och dragen ”veckans bästa spik”, ”veckans folket går i fällan” och ”veckans harpun”. Segment med gäster och ämnen kopplade till fotbollen och poolspel förekommer frekvent även nu.

Likt tidigare bygger även Peter eller Fredrik varje lördag ett podd-system till Stryktipset. Precis som innan så ger de lyssnarna chansen att vara med och en andel ska vara billigare än en utelunch! Systemet byggs på lördag eftermiddag för att ha så stora chanser som möjligt att bli bra! Varannan vecka ett matematiskt system via Dagens Bästa Spels ombud och varannan vecka ett reducerat system via reducering.se  Två läckra 13-rättare har det blivit hittills år 2023 och grabbarna går från klarhet till klarhet!

Stryket goes Youtube!

Nu i maj 2023 var det alltså dags för Stryket att även ta steget ut på Youtube. Den trygga tillvaron bakom mikrofonerna är borta och grabbarna kastas nu ut framför kamerorna! Vi är nyfikna på denna satsning och ringer upp Peter & Fredrik för att ställa några frågor!

Hej grabbar! Hur är läget?

Jo men det är bra. Det är fullt upp på alla plan men skönt väder och gott att veckans avsnitt nu har landat hos våra lyssnare och nu även tittare. 

Solen skiner alltså i Borås, det hör inte till vanligheterna! Men nog om vädret. Det har hänt mycket sen ni kom på idén att göra en podd om Stryktipset – ett ämne ni i stort sett inte kunde något om. Var det en bra idé?

Att det regnar i Borås är en skröna, kom hit på en öl eller kaffe så ska vi visa att solen skiner, oftast… Från början var det att skapa en podd som var själva intresset, men av en slump valde vi Stryktipset och det var ett beslut som visar sig ha varit ett väldigt bra beslut. En ny hobby har vuxit fram tillsammans med nya bekantskaper så det är riktigt roligt att få hänga med alla bakom Dagens Bästa Spel samt umgås med våra lyssnare och tittare kring Stryktipset och poolspel. 

Vad har varit roligast under de här 2,5 åren och 130 avsnitten?

Det absolut roligaste är att det har varit en resa från att inte kunna något om Stryktipset till att faktiskt få hjälpa andra att bli bättre. I den här resan har vi som bröder också fått umgås mycket mer och ha ett gemensamt projekt att jobba med, det är extremt roligt.

Namnet ”Resan För Oss Som Inte Förstår” beskriver er rätt väl känns det som, ödmjuka och nyfikna att lära er nya saker! Men nu när ni lärt er allt om Stryktipset, vad driver er att fortsätta podda?

Vi vill gärna vara väldigt ödmjuka inför Stryktipset, det finns enormt många där ute som är mycket bättre än vad vi är. Men det är också det som gör det bra för våra lyssnare och tittare, vi kan ställa de där frågorna som många tänker på men inte frågar. Under resan har vi lärt oss en hel men det finns alltid mer att lära. Den här resan tar aldrig slut. Tror man att man är fullärd inom poolspel så blir man lätt omkringsprungen av de som vill lära sig ännu mer. Vi tävlar ju alla mot att nå 13 med så få vinnare som möjligt och då utvecklas spelet alltid över tid utifrån spelares olika strategier kring den optimala slalombanan. 

Nu har ni alltså även tagit steget ut på Youtube, varför vill ni även synas där?

Vi vill skapa en produkt som blir så bra som möjligt för de som vill lyssna och titta. Många gånger kan det vara lättare att se det vi pratar om och därför har vi nu också valt att släppa Stryket som en video-produktion. Det tog nästan 130 avsnitt innan det blev en videoproduktion men det beror på att vi har ganska höga ambitioner på oss själva i vilken produkt vi vill få ut till våra tittare. Våra yrken inom reklambyråvärlden och foto/film gör att vi gärna lägger ribban högt men nu är vi live och kan tillgodose även de som vill titta. Värt att nämna är dock att vi inte vill enbart fokusera på video utan varje avsnitt ska gå att både lyssna och titta på. Har du som läser detta synpunkter får du gärna höra av dig, ris som ros!

Tack för pratstunden och det ska bli kul att följa er fortsatta resa i poddandet och på Youtube!

Tack själva för det ni bidrar med på denna resa. Utan att vi fick med Daniel Söderberg från Miljongänget som gäst tidigt i säsong 1 hade vi inte varit där vi är idag. Det hade nog då blivit en podd som begravdes efter max 1 år. Men facit ser annorlunda ut och det är vi enormt tacksamma för.

Peter (till vänster) och Fredrik in action!

Vi på Dagens Bästa Spel ser verkligen fram mot att följa Peter och Fredriks framtida upptåg och proffsiga utveckling.

STRYKET finns på Dagens Bästa Spels Youtubekanal och precis som tidigare där poddar finns, bland annat på på Spotify.