Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

VM-gruppspelets bästa elva

VM:s gruppspel har nått vägs ände och 32 lag har blivit 16. Under de tre omgångarna och 48 matcherna har ett gäng spelare utmärkt sig extra mycket.

Här är de elva bästa:

MV – Wojciech Szczesny, Polen

Polen har en person att tacka för att de gått vidare till åttondelsfinal, och det är Wojciech Szczezny. Juventusspelaren har räddat allt som går att rädda och han är den stora anledningen till att Polen lever vidare i den här turneringen.

HB – Achraf Hakimi, Marocko

Det kryllar inte av högerbackar som utmärkt sig positivt i turneringen, men Achraf Hakimi är en. Tillsammans med Hakim Ziyech, och även Abdelhamid Sabiri, har de varit de stora kreatörerna för Marocko.

MB – Harry Souttar, Australien

Den här platsen hade lika gärna kunnat knipas av en annan Harry, nämligen Maguire, men för att få in en spelare som imponerat i VM:s största skrällag så här långt så drog Souttar det längsta strået. Defensivt monster under Australiens två avslutande gruppspelsmatcher.

MB – Josko Gvardiol, Kroatien

VM:s bästa mittback än så länge, och kanske till och med bästa spelare generellt. Viktig för Kroatien både med och utan boll. Komplett försvarare.

VB – Theo Hernandez, Frankrike

Inledde mästerskapet på bänken men efter att hans bror, Lucas Hernandez, skadat sig i premiären så fick han chansen. Och som han tagit den. Inblandad i mängder av chanser för Frankrike i offensiv riktning.

CM – Casemiro, Brasilien

Casemiro har varit precis så viktig för Brasilien som man hoppats och det genom mer än bara hans sedvanliga defensiva kvalitéer. Bidrar med och utan boll.

CM – Luka Modric, Kroatien

Åldern till trots så blir Luka Modric, fascinerande nog, aldrig sämre. Fortfarande en av världens bästa på sin position och han betyder precis allt för sitt Kroatien.

HY – Lionel Messi, Argentina

För många kanske straffmissen i sista gruppspelsmatchen sitter kvar på näthinnan men precis allt annat, i stort sett, har varit av högsta klass. Ligger bakom allting för Argentina i offensiv väg och trots att laget hackat något så är känslan att allt är möjligt med Messi på plan.

COM – Antoine Griezmann, Frankrike

Griezmanns insats i premiären mot Australien är fortfarande en av de absolut bästa under hela turneringen, och det utan att han hamnade i poängprotokollet. Men han var spindeln i nätet som låg bakom allting, och på samma väg har det fortsatt.

VY – Mohammed Kudus, Ghana

Ghanas klart bästa spelare och den stora anledningen till att de levde till sista matchen. Kudus driv med bollen och explosivitet är fenomenal. En spelare som kommer ha en karriär på absoluta toppnivå.

CF – Kylian Mbappé, Frankrike

VM:s poängkung tillsammans med två andra och kanske hela turneringens bästa spelare, har allting i sin repertoar. Världens bästa spelare.

I sin helhet:

Szczesny

Hakimi – Souttar – Gvardiol – Theo

Casemiro – Modric

Messi – Griezmann – Kudus

Mbappe

Som jag nämnt emellanåt i spelarkommentarerna så var det några spelare som lika gärna hade kunnat ersätta några av namnen. Harry Maguire, Bruno Fernandes och Cody Gakpo är de tre som är absolut närmast och trion hade kunnat peta Souttar, Modric respektive Kudus.