Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

VM:s bästa elva

Mv – Dominik Livakovic

I ett Kroatien som var stabila utan att vara spektakulära så var Livakovic den så oerhört trygga sista utposten. Gjorde flertalet bra räddningar under turneringen.

——

HB – Achraf Hakimi 

En av förgrundsfigurerna i framgångssagan Marocko där han match efter match dominerade sin högerkant. Fick i och med lagets defensiva natur inte utrymme att briljera som han kan offensivt, men då gjorde han istället annat väldigt bra.

MB – Nicolas Otamendi 

Känslan är att man hade kunnat välja vem som helst av Romero och Otamendi, de var trots allt mittbacksduon i turneringens bästa defensiv. Otamendi stod dock ut något mer och med hans uppoffrande spelstil räddade han många situationer.

MB – Josko Gvardiol

För de som följer Bundesliga eller europeisk fotboll i allmänhet så var Gvardiols prestationer denna turnering ingen överraskning. Fläckfri defensivt och en progressiv förmåga med boll som var bland de bästa i turneringen. Världens största försvarstalang.

VB – Theo Hernandez

1+2 från en ytterbacksposition är starka papper och dessutom var han en av lagets stora offensiva hot. Offensivt var det få, om ens någon, ytterback som höll en högre nivå.

———

CM – Luka Modric 

En av världens bästa spelare det senaste decenniet och han verkar aldrig bli sämre. Navet på mitten för Kroatien.

CM – Sofyan Amrabat 

Bästa spelaren i turneringens överraskningslag. Bollvinnare och passningsgeni i ett, dessutom en av lagets ledare.

CM – Enzo Fernandez

Inför turneringen var det tveksamt om han ens skulle bli uttagen, sedan dröjde det till tredje matchen i turneringen innan första starten kom. Sedan dess har han varit oumbärlig. Turneringens bästa unga spelare.

———

COM – Antoine Griezmann

Toppar alla listor man kan hitta baserade på kreativitet. Stått för en fenomenal turnering från en väldigt djup position. Given i denna elva.

———-

ANF – Lionel Messi

Kommentarer är överflödiga när det kommer till Messi. Turneringens bästa spelare och nu har han tystat även sina sista kritiker. Världens bästa spelare genom alla tider. Odiskutabelt.

ANF – Kylian Mbappé

Skytteligavinnare och det går inte att beskylla Mbappé för Frankrikes tillkortakommanden i finalen. Satte bollen i nät fyra gånger och visade vilken sanslös fotbollsspelare han är under hela turneringen.