Europatipset

Publicerades den 12 mars 2023

Utfallet på Stryktipset föll oss inte i smaken. I gårdagens analys skrev vi att man behöver göra det svårt för sig själv om man vill nå de välbetalda utgångarna. En sådan strategi lämpar inte sig bra när favoritsegrarna duggar tätt. För många favoriter vann vilket innebär att vi har en jackpot på Stryktipset nästa vecka, det är det enda vi tar med oss från gårdagen. Vi byter fokus och riktar blickarna mot Europatipset

Det är en klassisk Europatips-kupong. Trevliga matcher från sex länder där några lag från Premier League får ta på sig ett tyngre favoritskap. För att inte upprepa gårdagens låga utdelning kommer vi behöva att några av dessa överstreckade favoriter faller. Magkänslan säger att det borde finnas bra chanser till det. 

Extra rolig med match nummer fem på Europatipset. Ett stormöte i svenska cupen mellan förhandsfavoriterna i Allsvenskan, Djurgårdens IF mot Malmö FF. Att svensk fotboll är tillbaka på poolspelen är välkommet och ett klassiskt vårtecken. 

Spelförslag

Hos Reducering.se ska ett spelförslag bearbetas. Med tanke på dagens förutsättningar kommer vi sikta in oss på sexsiffriga utdelningar

Manchester City satte press på Arsenal i Premier League igår när de bortaslog Crystal Palace. Frågan är om Arsenal kan svara upp idag i londonderbyt mot Fulham? Det tror vi. Artetas mannar är bra och trots vissa svårigheter senaste tiden bör de dra det längsta strået på Craven Cottage. Till 69% är Arsenal en av omgångens bästa spikar. 

Ett annat lag vi gillar är Newcastle till 66%. Visserligen inne i en tyngre period men det är samtidigt därför vi får ett så bra pris hemma mot Wolves. Newcastle spikas. Även Bayer Leverkusen och AEK Athen tas in i båten. Två lag som bidrar med balans och ett spelvärde vi kan acceptera. 

Systemets sista spik är desto tuffare. Vi väljer Malmö FF på konstgräset. Djurgårdens IF spelade en tuff match i Polen i torsdags och kommer säkert ha halva sitt fokus på returmötet som spelas nästa vecka igen. 30% på skåningarna är mycket bra. 

Bland våra halvgaddar klivs två överstreckade gäng, Nice (47%) och Wolfsburg (53%). Streckprocenten motsvarar verkligen inte deras faktiska vinstchanser. Fö balansen skull blir det lyxkryss på Villarreal och en hårdrocksnäven på Verona-Monza. 

Bygget är halvklart. Grundramen är satt men vi betalar fortfarande för vissa utfall som kommer resultera i låg utdelning. Det ska fixas till hos Reducering.se.

Reducering

Det är framförallt de större favoriterna som ska hanteras via färgreduceringar.

Röd – Manchester U, Barcelona och Roma är tre populära lag hittills. Med skrämmande hög streckprocent blir de lagen vi siktar in oss på att fälla. Minst 1 max 2 får vinna

Gul – Två andra favoriter vi siktar in oss på är West Ham och Villarreal. Vi viktar systemet bort från deras favör, max ett av lagen får vinna

Bygget är komplett. En stor majoritet av våra rader bör ge minst sexsiffrig utdelning de gånger det blir 13 rätt. Detta utan att bygget är extremt offensivt.

Spelförslag för 720 kr (44% reducerat)

Skrällen
  • Sassulo
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Malmö FF
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget