Europatipset torsdag (2M jackpot)

Publicerades den 26 oktober 2023

Ett nytt midweek-ET stundar ikväll, ja ni hörde rätt, dags för Europatips igen! Kvällens runda erbjuder en jackpot på 2 miljoner kronor och känslan är att omsättningen idag kan bli riktigt låg. Vad innebär då det? Ni som hängt här ett tag vet att detta är riktigt bra för oss spelare. Med jackpots/extrapengar vill vi ha låg omsättning, då höjs återbetalningsprocenten och spelet är således enklare att slå.

Som om jackpot på ET inte vore nog för oss poolspelsälskare så vankas det SHL och 300.000 extraHockeybomben. Här har vi samma förutsättningar som på ET med låg förväntad omsättning (kanske ännu bättre?). Denna torsdag är inte rätt dag att sitta ”lottlös”. Vill du ha någon andel av oss i Miljongänget så finns som vanligt dessa i olika prisklasser inne i vårt ombud hos Svenska Spel, välkomna!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Samtliga 13 matcher på kupongen börjar 21.00 och hämtas från Europa League och Europa Conference League. Det blir ett rejält sjöslag på kvällskvisten med andra ord. Förhoppningsvis står vi kvar med 13 välbetalda rätt när krutröken lagt sig.

Då bygger vi!

Spika

Liverpool
Brighton
Bayer Leverkusen
Bodö/Glimt
Nordsjälland

Jackpotpengarna ligger i 13-rättspotten och ingen annanstans. Prio är att ta oss dit, tight is right. Speciellt en dag som denna då rundan som helhet förmodligen kommer gå lite under radarn. Ganska simpla utfall har goda chanser att leverera bra betalt. Liverpool, Brighton och Leverkusen är riktiga ankare. Riktigt höga vinstchanser som agerar ”gå vidare till gå” om vi ska använda Monopol-termer. Riktigt så enkelt är det inte men ni fattar.

Som komplement till de tre stora drakarna så plockar vi in Bodö/Glimt och Nordsjälland. Inte på något sätt speciellt tuffa och fräcka val som balanserar upp de tre riktigt tighta första spikarna. Den inledande spikformationen osar en backlinje som ligger i knäet hos målvakten, snuskigt defensivt. Är det fel och har vi dödat potentialen i bygget? En vanlig runda ja, en dag som denna, helt enligt vår plan i alla fall.

Det är jackpotpengarna vi först och främst vill åt men när vi inledningsvis scannade igenom kupongen så såg vi att ett gäng andra lag som kommer att streckas hårt hela vägen. Hade det enbart funnit ett fåtal favoriter med hög streckprocent är det kanske inte rätt väg att gå så pass tight, en runda som denna har vi dock möjligheten till det.

Halvgarderingar

x2 Rennes
1x Sheriff
12 Aberdeen-PAOK
x2 Legia Warszawa

Inga direkt värdeskapande vaskningar här, planen är att fixat det senare via verktyget. Här plockar vi bort tecken med relativt låg sannolikhet att gå in samtidigt som värdet inte är något att hurra för. Tecken likt dessa är aldrig fel att utelämna i poolspel som är så pass variansfyllt.

Reducering

Med våra fem inledande spikar är golvet något som är prio här. En hel del skräprader finns med på systemet, dessa ska filas bort. Utöver våra fem spikar så finns ett gäng lag som streckas riktigt hårt i skrivande stund. Vi markerar Royale, Roma, Zagreb och Genk med röda utgångar och ställer kravet att max två av dessa får vinna.

Gröna utgångar placeras på Rennes, Sheriff, Aberdeen och Legia Warszawa. Kravet ställs på minst två. Vi gillar dessa lag/tecken och här tar vi på ett smidigt sätt ställning för dessa och fördelar mer av vår insats mot just dessa lag.

Färdigt spelförslag 792 kronor (39% reduceringsgrad)

MISSA INTE:

Hockeybomb med extrapengar 18.59

Europatips med jackpot 20.59

LÖRDAG: Reducerings-SM som handlar om att tippa fem omgångar på Stryktipset och vinnaren får fotbollsresa värd 10 000 kr. Det finns inga krav på att systemet ska lämnas in och det är helt gratis att delta. Vi i Miljongänget kommer givetvis att vara med och försöka bli svensk mästare. Kom och utmana oss om titeln 2023! Läs mer om tävlingen HÄR