Jackpot på ett Europatips som andas spelvärde!

Publicerades den 15 maj 2024

Vilken härlig midweek-omgång på Europatipset som väntar. Det är 2,5 miljoner kronor i jackpot på en kupong som andas spelvärde – strecken är i skrivande stund minst sagt skeva vilket vi ska försöka kapitalisera på via ett matematiskt spelförslag. 

Ni hörde rätt, idag bygger vi för ovanlighetens skull ett matematiskt system via ombudet. Gillar man det man ser kan man köpa in sig på systemet här – för 113 kr per andel. Vi väljer att spela med en ram på bara 2 spikar, 1 helgardering och hela 10 halvor. Det ger oss utrymme till att ta ställning och påverka våra rader i så hög grad som möjligt – vilket känns optimalt vid en omgång likt denna. 

Förutom jacke och förväntat fint spelvärde är det objektivt sätt en kanonkupong. Det blandas spännande Allsvenska möten som Elfsborg-AIK och Mjällby-Hammarby med Premier League, La Liga, Ligue 1 och en match från våra rödvita grannar. Det är få gömställen på kupongen och den som vågar ta risker kan bli rikligt belönad!

Spelförslag Europatipset

Vi hugger in på spelförslaget och börjar med att ta fram två spikar som ska fungera som stommen i bygget. Båda plockas från Allsvenskan:

  1. Häcken (71%) Halmstad BK överpresterade rejält i början på säsongen men nu börjar verkligheten komma ifatt Haglunds gäng. Man släpper till mängder med målchanser, skapar lite och säsongen kan bli lång om Halmstad inte börjar steppa upp. Häcken å andra sidan är tillsammans med Djurgården laget som jagar Malmö FF i toppen och man har 5 segrar på de 6 senaste matcherna. Det är inte helt enkelt att hitta spikar på denna svåra kupong. Vi blundar för streckvärdet på Häcken och plockar tvåan med balans som argument! Förhoppningsvis letar den sig ned lite fram till spelstopp
  2. Västerås (51%) Spik nummer två hamnar på Västerås hemma mot det eviga bortalaget Värnamo. Trots att man ligger sist i Allsvenskan så ser de underliggande siffrorna bra ut – fortsätter Kalle Karlssons VSK på detta spåret så kommer poängen att trilla in till slut, det är inte bara inom spelvärlden som variansen existerar. På grund av tabelläget streckas Västerås helt korrekt just nu, trots vinstchanser på över 50%. Det måste vi ta tillvara på – etta!

Nu har vi en stadig grund att stå på – nästa steg blir att sätta ut hela 10 halvor. För att den här skrivna analysen inte ska bli en bli en hel bok väljer vi ut några matcher att kommentera – resten av våra ställningstaganden kan ni se inne på systemet.

Högst upp på kupongen väljer vi att spela mot urusla Manchester United. Alexander Isaks Newcastle är rättmätiga favoriter på Old Trafford, Manchester United ser allt annat än bra ut men vi tar även med ett lyxkryss i matchen – X2 Newcastle!

När det är så pass mycket skeva streck på kupongen vill vi ta minst ett tufft ställningstagande mot svenska folket i någon match – det blir ännu ett uselt lag som kastas under bussen. Chelsea har inte gjort många glada den här säsongen och även om Brighton form är tvivelaktig så är 63% på en bortaseger inte annat än totalt skräp. Vi spelar 1x mot ett nästan 20% överstreckat Chelsea!

Idag finns det många konstiga streck i jämna matcher – lag som Atalanta (43%), PSG (46%) och Bröndby (57%) överstreckas samtliga rejält, trots relativt låga vinstchanser. Vi väljer att bestraffa de tidiga pengarna som har kommit in och slänger samtliga tre i papperskorgen.

Bygget börjar bli klart. Magkänslan säger att systemet är balanserat och spelas stenhårt med spelvärde, vilket brukar vara extra bra vid midweekomgångar på Europatipset där färre rader lämnas än vid exempelvis Stryktipset. För att dubbelkolla systemet  använder vi oss av en poolspelares bästa vän.

Reducering.se

Ett smart sätt när man bygger ett matematiskt system är att knappa in kupongen hos reducering.se. Då får vi tillgång till värdefull information som odds och utdelningsprognos, vilket hjälper till att få en god överblick av sitt system. Där ser vi att staplarna bekräftar det vi hoppades på, ett tufft systembygge men inom pottens gränser för vad som som är spelteoretiskt bra.  Våra radkombinationer har goda chanser att bli överbetalda, vilket i slutändan är det allting handlar om på Europatipset!

Graferna för systemet visas nedan

Totaloddsutdelmningsprognos

Spelförslag till Europatipset – köp en andel här för 113 kr per andel 

Skrällen
  • Brighton
team-skrallen
Spiken
  • Västerås
team-spiken
Draget
  • Nice
team-draget
2,5 mkr jackpot på Europatipset - köp en andel

Oddsbonusar i Maj 2024 – Topplista