V75 tips Bjerke 16/3 jackpot 59 miljoner kr

Publicerades den 15 mars 2024

Hej!

Vi ska till Norge för att försöka lösa helgens V75 omgång. 59 miljoner kr jackpot och ni hittar våra andelar här.

Gå med i vårt andelslag

Här nedan finner ni mina tankar och idéer inför omgången som jag tycker känns intressant på förhand.

V75-1: Bjerke 3100 m voltstart

Öppet och svår analyserat lopp inleder V75 omgången.

12 Bransbys Juke Box vann det här loppet ifjol och då var motståndet klart tuffare. Han stod dock inte ensam på 60 m tillägg den gången och vann från ledningen. Jag tycker att han ska räknas tidigt i det här loppet och borde väl hamna vettigt på det. Flera konkurrenter kan nog tänka sig att köra på innerspår och han gynnas av den långa distansen. Crebas har siktat hit och barfota runt om är ett plus. Känns som en eller alla typ.

10 Present Tile låter Kristian Malmin väldigt nöjd med. Mötte väldigt tuffa konkurrenter senast och kom aldrig riktigt in i matchen. Den långa distansen känns inte som något minus och han är väl en av flera som skulle kunna vinna det här loppet vid lite klaff. Positiva rapporter inför den här starten och han är tidig för mig.

2 Painted Genius ska göra årsdebut nu. Bo Westergaard startar på sina hästar som vanligt i och med överklagan och vi får försöka bedöma hans hästar som vanligt. Hästen har säkert ingen toppform men det är en bra häst i grunden. Kan man få en snällare resa och lucka till slut, kan han nog vinna direkt.

Ranking: A: 12   B: 10-2-11-4   B/C: 1-8-7-9-6    C: 3-5

V75-2: Bjerke 2100 m autostart

11 Kingen Mearas tycker jag är en riktigt fin häst som förvisso kan få problem från sitt bakspår. Hästen tål att göra grovjobb men riskerar att få trafikproblem. Han kommer från en enkel seger och jag tycker inte att motståndet skrämmer direkt. Klaffar det med tempo och positioner, tror jag att han kan bli tuff att stå emot. Tre lopp i kroppen och han bör närma sig toppformen.

2 King Okey tycker jag har toppform och gör alltid bra prestationer. Tyvärr är han inte speciellt startsnabb och får ofta göra mycket grovjobb. Nu möter han ett tufft motstånd men fick perfekt spår. Han kommer säkert tappa lite från början men kan nog slippa göra allt grovjobb den här gången. Flera starka hästar som tål att göra grovjobbet och det gynnar nog honom.

9 First To Fight är skrällen i loppet för mig. Jag tycker loppet ser ut att vara rätt så jämnt och han tillhör de som kan vinna. Barfota runt om är ett klart plus och vi får se vilken taktik André Eklundh väljer. 2 King Okey kan ju inte öppna speciellt bra och kanske ska man chansa att rygga 1 Irjas Stjärna som är betydligt snabbare ut. Kommer säkert behöva en del tur ifall det ska bli seger men känns ju alldeles bortglömd här.

5 Fashiononthehill blir för hårt spelad tycker jag. Han kommer få en dryg inledning då han vill framåt men är ingen blixt ut bakom bilen. Vann väldigt enkelt i comebacken senast och lär gått framåt med det loppet. Kan absolut vinna men ingen jag kastar mig över som storfavorit.

10 Bollinger tror jag tillhör de bättre hästarna i loppet men tveksamt hur det kommer fungera från bakspår. Av det jag sett så springer hästen och bryter väldigt mycket. Jag tror att han gynnas av att springa på innerspår men det finns mycket fart i honom. Anmäld med amerikansk sulky för första gången men det är sagt vanlig vagn. Eventuellt barfota fram.

Ranking: A: 11-2    B: 9-8-5-10    B/C: 7-12-1-3-6-4

V75-3: Bjerke 1609 m autostart

10 Cool Trix är rätt favorit och startar med högst vinstchans. Hästen kommer med 13 raka segrar men har också matchats rätt smart av Frode. Frode ligger lite lågt inför den här starten då det är kort distans och bakspår. Hästen höjer sig en nivå med barfota runt om och visst kan han vinna med en spurt också. Blir storfavorit och då är jag inne på att gardera.

4 The Baron har rätt förutsättningar nu när 2 Calmass blivit struken. Hästen är startsnabb och trivs allra bäst över kort distans. Han är kanske vassast med ryggresa men över kort distans är jag nog inne på att man laddar från start och kör i tät. Maxad balans till den här starten och han skulle kunna leda loppet länge ifall han når den positionen. 3 Tasherit kan öppna men där vill man väl ha en ryggresa om man skulle svara ut The Baron första biten.

8 Mose Eagle har varit bra på slutet men kanske har det där lilla extra saknats. Nästa senast fick hon förvisso ett tufft lopp men senast tycker jag att hon borde kunnat lite bättre ändå. Jepson valde att ta dödens med varvet kvar och det gick inte speciellt fort till slut. Hon blev tvåa och får godkänt men nog tycker jag att hon borde vunnit det loppet. Nu ska man köra barfota runt om för första gången i Per Henriksens regi och det kan nog ge en kick. Är även anmäld med en amerikansk sulky men det är sagt vanlig vagn på förhand. Värt att hålla utkik på det.

Ranking: A: 10-4    B: 8-5-7   B/C: 3-6-1   C: 11-9

V75-4: Bjerke 2140 m voltstart

1o Stumne Fyr gynnas av att ha toppform för dagen medans de värsta konkurrenterna ska göra årsdebut. Stumne Fyr visade upp sig på nytt senast och krossade Tekno Jerven på ett starkt sätt. Nu har kanske Tekno Jerven höjt sig efter den starten men Stumne Fyr har visat toppform en längre tid. Tål att göra en del grovjobb och det är min förstahäst i loppet.

9 Tangen Bork föll som megalampa den 23 september ifjol. Han stod den gången i 1.60 och fick se sig regelrätt besegrad av just Stumne Fyr som stod i hiskeliga 71 ggr. Hästen hade mycket väl kunnat haft ett par fler segrar i raden men Tom Erik Solberg körde inte sina bästa lopp där ett tag. Nu är det comeback och hästen kommer säkert behöva ett par lopp innan toppformen infinner sig. Kan säkert vinna på  ren klass.

6 Grisle Tore G.L har även han toppform för dagen och kanske kan utnyttja den fördelen. Är väl inte helt otänkbart att man kan köra sig till tät efter en bit. Är snabb i voltstart och står med springspår. Kommer från en stark prestation då han fick trafikproblem och fick runda flera konkurrenter i vida spår. Skulle man hitta till tät, kan han nog leda väldigt länge. Klart tuffare motstånd denna gång men han känns tidig på min lapp.

Ranking: A: 10   B: 9-6-1   B/C: 4-2-7   C: 11-3-8-5

V75-5: Bjerke 1609 m autostart

1 Kapten Nemo håller jag som knapp spetsfavorit men det är lite svårbedömt nu när han har spår 1. Han har haft spår 1 två gånger tidigare och varit chanslös på ledningen. Det var dock väldigt längesedan och hästen har säkert utvecklats en hel del efter det. Innerspåret på Bjerke är även det bra och speciellt över 1609 m. Skulle hästen hålla ledningen, kan han nog leda loppet runt om. Han kommer säkert att bli utmanad från början och det kan kosta en del första 500 meterna.

8 Nelson Catch Me är en av mina skrällar i loppet. Debuterade för Frode Hamre senast och stod för en riktigt fin prestation. Fick en bra resa och motståndet var enklare men intrycket var mycket bra. Man ryckte alla skorna och hängde på den amerikanska sulkyn. Man kör med samma balans den här gången och hästen kan säkert fälla många med sin spurt. Läget drar givetvis ned vinstchansen men procenten blir därefter.

3 Timetoshinebonanza såg fin ut i comebacken senast och gick i mål med bra spänst i benen. Det fanns krafter kvar och nu möter man tuffare motstånd. Hästen är väldigt startsnabb men får nog svårt att ta sig förbi 1 Kapten Nemo. Starten blir säkert väldigt avgörande för bägge och man gör lite intressanta ändringar till den här starten. Man sätter på den amerikanska sulkyn och eventuellt rycker man alla skorna för första gången. Ett klart plus ifall man skulle lyckas komma till tät men det är inte säkert.

Ranking: A: 1-8   B: 3-9-2   B/C: 4-5-6-7   C: 11-10

V75-6: Bjerke 2100 m autostart

1 Stoletheshow blir förmodligen spiken som många, inklusive mig själv kommer luta sig emot. Hästen är startsnabb och jag tror att han håller upp ledningen från sitt innerspår. Hästen trivs ypperligt i den positionen och risken är att konkurrenterna har stor respekt för honom. Han lär få bestämma en hel del och sedan blir det lite av ett blufflopp fram i tät. Bör närma sig toppformen och har vunnit med krafter sparade på slutet.

4 Unico Broline fick verkligen bekänna färg under fjolåret men gjorde det med bravur. Hästen mötte eliten ett flertal gånger och visade att han hör hemma där. Nu är det årsdebut och man fick spår utvändigt om den värsta konkurrenten. Kan öppna men tar väl knappast sig till tät. Lär få vandra utvändigt om ledaren och då blir det nog svårt att vinna. Sofia Aronsson har dock väldigt bra stallform och hon säger att hästen är väl förberedd inför den här starten. Bakom favoriten ska han räknas tidigt.

10 Demon är en riktigt bra häst och gynnas av att kunna tävla barfota runt om i den här starten. Avslutade sylvasst senast men det kan bli svårt att hinna fram även den här gången. Skulle det bli tempo, kan han såklart vinna men han behöver nog lite tur. Formen verkar sitta där och kapacitet vet vi finns.

Ranking: A: 1   B: 4-10-9-2   B/C: 3-5    C: 8-6-7

V75-7: Bjerke 2100 m autostart

10 Ultra Violet är jag lite inne på att spika direkt nu i årsdebuten. Det är en häst som jag gillar och ska man ta betalt är det kanske direkt nu i comebacken. Hästen är opererad i halsen efter den senaste starten och man har förberett henne väl inför den här starten. Hon har gått två banjobb inför men har såklart ingen toppform. Jag tror ändå att hon är bästa hästen i fältet och borde kunna hamna vettigt på det. Tål att göra grovjobb och André Eklundh tror på en rejäl insats direkt.

12 Future Sox pulvriserade min spik Gattling senast och hon vann till slut enkelt. Toppform för dagen och hon går även bra i ryggar. Skulle hon få rätt resa, kommer hon säkerligen att vara med i segerstriden. Kan bli många att runda från bakspår men hästen är riktigt bra.

5 Kashmina B.R blir favorit p.g.a. läget här. Startsnabb och det mesta talar för att hon sitter i ledningen. Hon trivs i den positionen och skulle kunna leda runt om. Vann enkelt senast men möter klart tuffare motstånd den här gången. Skulle absolut kunna rinna undan från tät ifall hon skulle få bestämma.

Ranking: A: 10   B: 12-5-13   B/C: 1-4-8-7-2-9    C: 6-11-3

Lycka till!

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-2:
    #9 First To Fight
team-skrallen
Spiken
  • V75-6:
    #1 Stoletheshow
team-spiken
Draget
  • V75-5:
    #8 Nelson Catch Me
team-draget
Gå med i vårt andelslag!