V75 tips Örebro 27/4 jackpot 48 miljoner kr

Publicerades den 26 april 2024

Hej!

Vi blickar fram mot en härlig V75 omgång på Örebro. En del lopp med voltstart som förhoppningvis kan bryta den här favorittrenden som varit på slutet. Det är jackpot 48 miljoner kr och vi bjuds på en hel del fina lopp. Ni finner som vanligt mina tankar och idéer inför omgången här.

Vil ni vara med i jakten på 7 rätt finner ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Örebro 2140 m voltstart

1 Freako gjorde årsdebut senast och vann väldigt enkelt. Claes tog hand om ledningen och sedan körde man i ett jämnt hårt tempo. Segermarginalen blev kanske lite större än vad den borde ha varit då hästen närmst galopperade i sista sväng. Det fanns nog en del krafter sparade och han har säkert gått framåt med det loppet. Han visade senast att han är startsnabb i volt och känslan är väl att Örjan tar hand om ledningen här. Senast var det dock inga hästar på springspår men det är kanske inte de allra kvickaste hästarna på just springspår den här gången. Spets och slut skulle det kunna bli. Jag har honom som en spik i nuläget.

8 Micke Sting har en bra startrygg i volten men han öppnade inte speciellt bra senast från samma läge. Det bästa vore såklart ifall Zeb kunde få en så bra start att han kunde få ryggen på 1 Freako men mer troligt är väl kanske tredje invändigt eller att man hittar ut i ett andraspår. Jag tycker kanske inte att Micke Sting var som bäst senast men han gick hela vägen in i mål och gick som allra fortast över mållinjen. Min känsla var att han inte fick travet att flyta hundraprocent och att Claes inte riktigt kunde köra på honom förrän sista biten. Hästen besitter stort kunnande och ska med vid gardering.

11 Global Caps var inte som bäst senast i sin Klass 1 final och möter nu enklare motstånd. Han fick dock inte det bästa utgångsläget och det kan bli många att runda. Hästen var sjuk efter den senaste starten och formen är således lite svårbedömd. Timo tror att han är redo för en bra prestation men vet inte hur långt det kommer att räcka. Tanken är att testa barfota runt om för första gången och det vore intressant. Han kanske vinner på ren kapacitet men som hårt betrodd är han inte jättehet att gå på.

Ranking: A: 1   B: 8-11-4-3  B/C: 6-9-7    C: 5-10-12

V75-2: Örebro 2100 m autostart

4 Slave to Love Cal tycker jag är intressant i det här loppet. Hästen är startsnabb och såg fin ut senast efter ett passivt upplägg. Hästen hade spår 12 och hade gjort sig illa i hagen inför den starten. Nu kommer Paal ladda det som går för ledningen och han vill köra i den positionen. Inte givet att han kommer dit då 1 Popeye Tooma är kvick ut men till 4% är han ju väldigt intressant. Hästen är anmäld med barfota fram och amerikansk sulky men det bestäms under tävlingsdagen. Hästen trivs i ledningen och vi får hoppas att han når den positionen.

9 De Facto gör en intressant start nu för Robert Bergh. Hästen kommer från Timo Nurmos och han har ju visat på banan tidigare att han besitter en enorm kapacitet. Tyvärr har skador ställt till det för honom och formen är såklart att stort frågetecken. Bra smygläge ändå då Bergh säkert kan välja en ryggresa. Jag blir inte förvånad ifall han går ut och vinner direkt men det är såklart ett oskrivet kort i nuläget.

5 Cherokee Face ska nog vara favorit med tanke på den senaste prestationen. Jag hade mina tvivel inför men han stod för sin bästa insats hittills i karriären och har verkligen höjt sig på slutet. Han kan nog inte vara med i någon spetsstrid men visade senast att han tål att göra en hel del grovjobb. Fortsätter han att utvecklas, kommer han bli tuff för konkurrenterna att slå.

Ranking: A: 4-9-5   B: 1-7-8    B/C: 11-6-2   C: 10-3-12

V75-3: Örebro 1690 m autostart

5 Mister Hercules har jag som omgångens bästa spik just nu. Loppet känns rätt så skiktat och det står väl främst mellan honom och 6 Clarissa. Det blir nog dyrt att ta båda två och då väljer jag att ta ställning för Mister Hercules. Örjan har fördelen att stå med spår invändigt och Mister Hercules kan ju öppna hyggligt. Känslan är att konkurrenterna invändigt vill ha hans rygg och från ledningen bör han bli svår att slå. Han gick en ruskig repa senast men blev trött sista biten. Han har säkert gått framåt med den genomköraren och 1609 m känns inte som något minus. Plus med amerikansk sulky till den här starten och jag tror att han vinner från ledningen.

6 Clarissa är ett väldigt fint sto som håller yppersta klass. Hon är dock inte speciellt kvick från början och missgynnas såklart av att ha spår utvändigt om värsta konkurrenten. Hon har heller inte fått något lopp i kroppen inför den här starten som Mister Hercules men Gocciadoros hästar brukar vara i ordning direkt. Vi kan nog få en härlig duell här men att plocka ned Mister Hercules utvändigt tror jag blir tufft.

9 Joe Dalton gjorde det väl bra senast i ett mycket tufft lopp. Det var ruskigt högt tempo hela tiden och han var ändå fyra till slut. Han fick inte helt fritt sista biten men frågan är hur mycket som fanns sparat. Skulle favoriterna duellera för hårt mot varandra, kanske han skulle kunna överraska. Formen verkar i alla fall bra för dagen.

Ranking: A: 5   B: 6-9-10   B/C: 4-7    C: 1-8   D: 3-2

V75-4: Örebro 2140 m voltstart

1 Keyword gjorde debut senast i David Persson regi och var ruskigt bra. Han fick vara med i en ordentlig körning första biten och man trodde ju att det skulle kunna bli lite mjölksyra då hästen inte hade startat på drygt ett halvår. Han vann dock enkelt och såg ut att ha en hel del krafter kvar. David tror att hästen ska ha gått framåt rejält med den prestationen och han fick ett mycket bra läge. Han öppnade bra från spår 1 senast men det är inte givet att han kan hålla ut 6 Arn Silvio ifall den skulle kliva iväg. Man bör i alla fall få en fin resa och ledningen hade ju varit bäst. Min förstahäst i ett relativt öppet lopp.

12 Dats Tore galopperade bort segern näst senast och man satte på framskorna till starten därefter. Han var riktigt bra och fick göra allt grovjobb själv. Det var ingen som var intresserad av att gå ut i tredjespår och han fick vandra först där under hela slutrundan. Formen är på topp och med rätt resa fäller han många till slut.

3 Tyson Renegade är ju en riktigt fin häst som fick ett passande läge. Jag tror att han kommer klara spår 3 men frågan är sen vart man hamnar. Han tål att göra grovjobb och kommer från en mycket fin prestation. Formen kan man inte klaga på men motståndet denna gång är såklart tuffare. Ska ses med vinstchans.

Ranking: A: 1-12    B: 3-5-6-10  B/C: 14-4-8-7   C: 15-11-9-2-13

V75-5: Örebro 1609 m autostart

2 Kendall Jackson fick aldrig fritt senast i årsdebuten och man hade ju även spår 12 den gången. Nu har man fått det loppet i kroppen och lottats till ett perfekt spår. Han är inte tillräckligt snabb för att ta hand om ledningen men det kan nog bli hyfsat tempo. Hästen tål att göra en del grovjobb och kanske är han bara starkast till slut.

6 Dana Ek lär väl bli favorit efter Gocciadoros uppvisning förra lördagen. Vi har sett hästen på svensk mark tidigare och visst är det en bra häst. Hon är ute över sin bästa distans och hon är ju väldigt startsnabb. Gocciadoro kommer säkerligen göra ett rejält försök för att ta hand om ledningen och risken är väl att konkurrenterna släpper honom till spets. Jag tror att Dana Ek är klart sårbar ifall hon skulle få vandra utvändigt om ledaren men når man ledningen, är det hästen att slå.

5 Hipster K med Erik Adielsson tror jag sitter lite på nyckeln hur det här loppet blir kört. Hästen kan öppna väldigt fort ifall man väljer att ladda och vi vet att Erik kan skicka från start. Jag tycker att hästen gjorde en mycket bra prestation senast och kort distans är optimalt. Hästen har gjort bra prestationer från ledningen men går ju även bra i ryggar. Med tanke på distansen och den senaste prestationen tycker jag att man ska testa i ledningen ifall man kommer dit. Erik bestämmer taktiken och risken är väl att man släpper ledningen till gul kusk.

Ranking: A: 2-6   B: 5-1-3   B/C: 10-11-8   C: 9-7-4

V75-6: Örebro 2100 m autostart

3 Combat Fighter är väl förstahästen här då han ser ut att komma till ledningen. Hästen är väldigt startsnabb och jag ser ingen som ska kunna ta en längd på honom. Han trivs i ledningen men motståndet är riktigt tufft. Skulle han få bestämma lite, kan han såklart leda runt om.

4 Crown Wise As har jag jagat en hel del och nu har han äntligen fått ett vettigt läge. Hästen är ganska startsnabb men Jepson får försöka hitta en bra position. Han travade kanske inte helt hundra senast sista biten och har blivit åtgärdad efter det. Veikko tycker att hästen känns bättre än någonsin och vi får tro på en mycket stark prestation.

10 Draupner är min miljonskräll i loppet. Det behövs såklart tempo och en del klaff för att det ska räcka hela vägen till seger men jag tycker inte att han är speciellt mycket sämre än konkurrenterna här. Sen är han inte den som ska göra för mycket grovjobb men han har en riktigt vass spurt. Han kördes snällt senast och sköt till riktigt bra efter en sen lucka. Nu verkar formen vara på topp och han får återigen på sig den amerikanska sulkyn. Pass upp vid gardering!

Ranking: A: 3-4    B: 10-6-12 B/C: 5-1-8-7   C: 9-2-11

V75-7: Örebro 3140 m voltstart

14 Gamin Jaba är ett mycket intressant nyförvärv hos stall Redén som kommer med starka meriter från Frankrike. Hästen kommer med två raka segrar på Vincennes och känslan är väl att han bara vinner det här loppet ifall han presterar på topp. Man har säkert siktet mot Harper Hanovers ifall den här starten skulle gå bra. Hästen är stark men går bäst när han får gå med i ryggar och trivs över distansen. Frågetecknet är väl hur han kommer gilla tävla på de svenska banorna och hantera kurvorna. De flesta hästar som kommer från Frankrike verkar ju trivas lite extra bra här på svensk mark då de slipper uppförsbacken och det kan säkert gälla den här med. Jag har honom som tänkbar spik och tror på en mycket stark prestation direkt.

13 S.I.P hade inte lyckat fjolår men årsdebuten senast skvallrade kanske lite om att man nu är på rätt väg. Han gick väldigt bra till slut, vilket han också nog skulle göra med tanke på tempot som var i den främre träffen hela vägen. Men det var ändå årsdebut och han lär ha gått framåt med det loppet. Nu är det lång distans och det kanske är hans melodi. Daniel säger att hästen är mer stark än snabb och att han är mycket bättre än vad folk tror. Jag tycker absolut att han ska med på en garderad kupong den här gången.

10 High On Pepper är just nu favorit till 47% men det borde väl sjunka framåt spelstopp. Om jag får gissa blir det nog rätt jämnt mellan honom och 14 Gamin Jaba på strecken. High On Pepper föll tungt senast som storfavorit och man säger att han var nedsatt den dagen utan att vara dålig. Jag är beredd att dela den tanken att han inte var som allra bäst, däremot tror jag inte att det finns en chans i världen att han vinner det loppet även om han presterar på topp. Nu står han med stängt spår på 40 m tillägg och det kan ge vissa problem i startögonblicket. Högst troligt hittar väl Jorma ut någon gång men jag är beredd att syna honom även den här gången. Han möter ett par riktigt bra motståndare men är ute över sin favoritdistans. Han är ju väldigt bra men missgynnas av att konkurrenterna nu kan rycka skorna. Given att gå emot för mig.

Ranking: A: 14   B: 13-10-6-8   B/C: 3-12-4-9-11   C: 5-2-15-7-1

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #10 Draupner
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #5 Mister Hercules
team-spiken
Draget
  • V75-2:
    #4 Slave to Love Cal
team-draget
Gå med i vårt andelslag!