V75 tips Solvalla 23/3

Publicerades den 22 mars 2024

Hej!

Fina lopp på Solvalla under lördag även om en del favoriter ser ut att kunna bli svåra att fälla. Vi ska dock göra ett försök på V75 och hoppas kunna jobba in några skrällar. Ni finner mina tips och tankar inför omgången här.

Vill ni vara med på en andel finner ni våra andelar här nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Solvalla 1640 m autostart

4 Felicia Zet blir väl favorit här och det känns väl rätt. Hon fick ett bra spår och har ju visat klass vid flera vinster. Det finns dock lite frågetecken till den här starten då hon kommer från två raka galopper i Frankrike. Daniel Redén säger att hon inte gillade voltstart och nu är det ju autostart. Hästen är startsnabb och bör kunna hålla ut konkurrenterna. Hon trivs i ledningen och Daniel låter väldigt nöjd med sin häst. Ingen toppform såklart men hon måste bli väldigt svårslagen ifall hon når ledningen här.

8 Dea Sprint Bar kommer hit med Alessandro Gocciadoro. Vi vet sedan tidigare att Alessandro ofta har hästarna i väldigt fint skick direkt och den här lär vara redo för en bra prestation. Spår 8 är kanske inte det bästa men hon ska absolut ses med vinstchans. Gjorde det bra tidigare i år nere i Frankrike och man hänger på den amerikanska sulkyn direkt.

3 Secret Volo är väl den som skulle kunna sätta käppar i hjulen för favoriten. Hon gör debut för Marcus Schön nu och är svårbedömd. Hon kommer från fina meriter i USA och är väldigt startsnabb bakom bilen. Hon bör ha goda möjligheter att ta hand om ledningen initialt men sen är väl känslan att man släpper till 4 Felicia Zet. Hästen har gått banjobb inför den här starten men det var inga snabbare farter. Nu är det kort distans och Erik Adielsson kanske kör i ledningen ifall han får feeling i början.Värt att försöka lyssna in senaste nytt.

Ranking: A: 4  B: 8-3-9-5   B/C: 7-2   C: 6-1

V75-2: Solvalla 2140 m autostart

5 Bicc´s Tobee har det surrats kring en hel del och det är en bra häst. Nu blir han klar favorit på lördag och visst ser uppgiften passande ut. Hästen är startsnabb och kommer väl sitta tidigt i ledningen. Tanken är att han ska tävla i en amerikansk sulky precis som för tre starter sedan. Hästen vann enkelt senast efter att ha fått en fin resa men fick också göra en del grovjobb under slutrundan. Nu är motståndet tuffare men vi har inte riktigt sett botten i hästen. Mats upp är inget minus även om jag verkligen gillar Dwight Pieters som kusk. Öppet bakom så jag tar ställning och spikar.

6 The Flying Eagle spikade jag senast men insåg rätt fort att det skulle bli tufft. Hästen blev lite för pigg och varvade på snabba 1.12.7. Han var slagen rätt tidigt men kan nog vara lite vassare till den här starten. Man lättar honom i balansen och sätter på en jänkarvagn för första gången. Hästen är startsnabb men tar nog inte en längd på 5 Bicc´s Tobee. Skulle han bli pigg av dessa ändringar kanske det kan öppna upp loppet lite. Ska räknas vid gardering.

3 Woodbank galopperade senast när han skulle attackera och det var tråkigt. Hästen hade krafter kvar i det läget och alla växlar sparade. Möter en del tuffa konkurrenter den här gången men skulle gynnas ifall det blev körning. Ska inte nonchaleras.

Ranking: A: 5   B: 6-3-8-4-2   B/C: 1-12-10-11   C: 7-9

V75-3: Solvalla 2140 m autostart

10 High On Pepper är rätt favorit och visst finns risken att han tar nionde raka seger. Hästen har varit helt fantastisk och haft toppform en längre tid. Nu kommer motståndet att bli tuffare och banorna kommer att bli snabbare. Han möter ett gäng på lördag som han förvisso slagit på slutet och startar såklart med högst vinstchans. Jag kommer ändå att gardera och främst för att Jorma inte riktigt fått till styrningarna på slutet. Han har lyckats vinna men har också gjort det svårare än vad han behövt. Näst senast visste hela trav-Sverige att Phoenix Photo ville ha hans rygg men Jorma sände aldrig framåt och tog istället dödens med dryga varvet kvar. Senast satt han kvar i kön istället för att ta en lugn dödens och fick på så sätt springa flera extra meter ute i spåren under slutrundan. Nu har hästen varit överlägsen och kanske blir det något liknande igen. Jag har i alla fall två motbud som jag vill strecka på lördag.

11 Axel Ruda är mitt främsta motbud till storfavoriten. Axel Ruda har inte kunnat rå på honom på slutet men nu rycker man alla skorna och det är ett klart plus. Hästen är vass på speed och skulle han få gå med i Jormas rygg under slutrundan är jag inte alls främmande för att han skulle kunna ta sig förbi sista biten.

4 Phoenix Photo trivs i spets och gynnas av att kunna tävla barfota runt om. Var chanslös att slå High On Pepper senast men då var inte toppformen där och distansen var till High On Peppers fördel. Phoenix Photo är startsnabb men det finns flera kvicka ekipage på framspår. Skulle gynnas ifall han kom till ledningen men det är långt ifrån säkert. Förhoppningvis sitter Örjan i tät efter en bit och kanske sitter Jorma och sover lite i kön.

Ranking: A: 10-11-4   B: 7-8-5   B/C: 2-1-6   C: 3-12

V75-4: Solvalla 2140 m autostart

2 I Love Faux Depart hade jag som drag senast och hon var jättebra i den senaste starten. Tyvärr blev det för tufft då Julian Cordeau skulle svara dödens med en häst som fortfarande inte har kommit i mål. Tempot blev således uppskruvat och hon fick varva på 1.12.1 och då kändes det kört. Hon höll väldigt bra och hästen är i fin form. Till den här starten sätter man upp Björn Goop och rycker alla skorna för första gången. Man ska även testa att köra henne i en amerikansk sulky för första gången och man går lite all-in. Jag tror att man tar hand om ledningen och hoppas att Goop kör där även om hon står lite hårt inne i den här spårtrappan. Fin position bör man i alla fall få.

5 Xia Lloyd är kvick ut och kanske kan få överta ledningen efter en bit. Hon trivs i den främre träffen och har höjt sig på slutet. Hon kommer från en enkel seger och har fin form för dagen. Plus med amerikansk sulky och hon kommer säkert att köras offensivt.

13 Quantity Of Time har fått två lopp i kroppen och bör gå framtå för varje start. Hästen hade varit gynnad av ett framspår då hon är startsnabb men man räknade såklart med att få bakspår när man anmälde hit. Hon gick bra senast bakifrån och stod för en mycket stark prestation. Var med i lite körning från start men kunde ändå tugga ned Feline Burgerheide sista biten. Som skräll är hon intressant här.

Ranking: A: 2-5   B: 13-14-10-1-6-8   B/C: 11-15-12-3   C: 7-4-9

V75-5: Solvalla 2140 m autostart

2 Danao Degli Dei är en annan favorit som ser ut att ha en passande uppgift på förhand. Hästen har varit lysande i Kolgjinis regi och ska fortsätta att vara kvar där. Nu hoppar Alessandro upp i sulkyn då Adrian är avstängd. Hästen vet vi är startsnabb och Alessandro lär köra sig till tät efter en bit. Det som skulle kunna fälla honom är ifall hästen blir för pigg och ligger på under loppets gång. Har sett ruskigt fin ut på slutet och risken är att det blir en ny seger igen.

1 Combat Fighter är den som jag tror skulle kunna utmana om segern. Hästen är blixtsnabb från början och tar hand om ledningen. Sedan är väl planen att släppa till favoriten som man gjorde på Åby i december när de möttes. Nu är säkert Combat Fighter i en bättre form och gynnas av att kunna tävla barfota runt om. Skulle Danao Degli Dei bli het och springa på i ledningen kanske Combat Fighter kan ta honom sista biten.

8 Xanthis Hilton fick inte det roligaste läget men han gör nästan alltid bra prestationer. Han satt fast senast i rygg på Global Classified och gick i mål med rubbet sparat. Tufft att begära seger från spår 8 men jag tycker han ska räknas vid bredare gardering. Gynnas av att kunna tävla barfota fram och hästen är i fin form.

Ranking: A: 2-1    B: 8-12-7-11   B/C: 10-5-4   C: 6-3-9

V75-6: Solvalla 2140 m autostart

9 Judge Dredd Sisu kommer det säkert bli en hel del drag kring nu när man plockar av alla skorna för första gången. Hästen har visat fin form en längre tid och Petri Salmela är optimistisk inför den här starten. Möter tufft motstånd men det ska bli spännande och se vilken effekt det har att tävla utan skor. Jag är lite sugen på att singelstreck honom i det här loppet. Känslan är att det kan bli bra tempo och då tror jag att hans avslutning kan bita riktigt bra.

6 Mellby Jail försökte jag fälla senast men det kändes kört när han kom till ledningen. Tempot var förvisso rätt så högt men han sträckte på sig och vann med lite krafter sparade. Det såg ut som att han skulle kunna få det tufft in mot upploppet men klev undan sedan när Magnus begärde lite. Man fortsätter med barfota runt om och visst kan han vinna det här loppet. Magnus är skicklig i sulkyn och lär säkerligen hitta en bra position från start.

10 Utah Southwind var chanslös på att hålla någon ledning senast men vann ändå. Magnus sökte sig ut i ett andra spår direkt och fick sedan en tuff slutrunda. Hästen fick verkligen bekänna färg men visade fin inställning och kapacitet. Nu kanske man kan få en bättre resa och hästen är bevisligen i fin form.

1 Global Dependable spikade jag senast och trodde mycket på honom. Han blev dock lite pigg i ledningen och jag tycker att han har blivit det i båda starterna på slutet. Han kan säkert ta hand om ledningen på nytt och man lättar honom i balansen. Kan såklart vinna men han behöver kunna lugna ned sig lite under loppen. Tuffare emot denna gång men aktuell vid bredare gardering.

Ranking: A: 9   B: 6-10-3-2-12   B/C: 1-8-7-11   C: 5-4

V75-7: Solvalla 2140 m autostart

1 Moses Boko hade varit väldigt intressant att se i ledningen här. Hästen har inte kunnat öppna speciellt fort tidigare bakom bilen men har blivit bättre på slutet. Rick Ebbinge säger att man inte har kunnat ladda med honom från start men efter att man ryckte alla skorna, så har hästen blivit kvickare. Han kommer att göra ett rejält försök till att hålla upp ledningen men det är långt ifrån givet. Hästen är i alla fall i bra form och vi håller tummarna från början.

5 Esposito blir hårt betrodd och ska väl vara det. Han är dock lite speciell och frågan är hur Magnus kommer att göra från start. Hästen är startsnabb men har blivit het när man ibland har valt att ladda från början. Man har tagit det lugnare från start på slutet och risken är att Magnus gör det igen. Hästen kan vinna från olika positioner och ska ses med vinstchans.

9 Jalapeno K vann senast igen från ledningen och har visat toppform på slutet. Har blivit behandlad efter den starten men ska vara fit for fight. Han trivs kanske bäst i ledningen men kan säkert vinna med en ryggresa också. Har en bra startrygg och bör få en vettig position. Man rycker alla skorna och det är knappast något minus även om han inte vunnit på den balansen efter sju försök. Skulle gynnas ifall tempot blev högt.

Ranking: A: 1-5    B: 9-3-7-4   B/C: 2-8-12   C: 6-10-11

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1440 rader rader] = 720 kr kr
Skrällen
  • V75-3:
    #11 Axel Ruda
team-skrallen
Spiken
  • V75-2:
    #5 Bicc´s Tobee
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #13 Quantity Of Time
team-draget
Gå med i vårt andelslag!