V86 tips Åby & Solvalla 20/3

Publicerades den 20 mars 2024

Hej!

Vi vänder blickarna mot en ny V86 omgång som den här veckan körs på Åby och Solvalla.

Vill ni vara med på en av våra andelar kan ni gå med i vårt andelslag nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åby 2140 m autostart

4 Kong Du Dalm har varit riktigt bra på slutet och han tog en ny seger senast. Han fick en rätt tuff inledning fram till ledningen och blev sedan av med den när det återstod ca 900 meter kvar av loppet. Hästen tappade aktionen lite där men återkom efter det och vann till slut enkelt. Hästen är i toppform och gynnas av att kunna tävla barfota runt om. Tävlade barfota senast men gick med skor näst senast då han blev trea. Fick spår invändigt om värsta konkurrenten och det kan mycket väl bli loppavgörande. Han är kvick ut och jag tror spets och slut. Vi inleder med en spik.

5 I Am Max Don fungerade inte senast med barfota runt om och man ändrar balans på honom till den här starten. Formen är säkert bra och det är en riktigt bra häst. Att slå favoriten utvändigt kan dock bli tufft men hästen är stark och rejäl. Han är kvick från start men bör få svårt att ta en längd sida vid sida. Skulle man lyckas ta sig till ledningen, stiger hans vinstchans markant.

6 Fusion Eagra mötte stenhårt motstånd under fjolåret och ska nu göra årsdebut. Gynnas av det lilla fältet men har såklart ingen toppform. Gynnas av att kunna tävla barfota runt om. Skulle favoriterna köra lite för hårt mot varandra skulle den här kunna avsluta vasst.

Ranking: A: 4    B: 5-6-8   B/C: 3-7   C: 1-2

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

5 Önas Rose står bra till bakom bilen och hästen har visat startsnabbhet bakom bilen. Jag håller henne som spetsfavorit efter en bit och från ledningen är det hästen att slå. Hon startar enligt mig med högst vinstchans och lär gått framåt med det senaste loppet. Oskar låter nöjd med sin häst och hoppas kunna ta sig till ledningen. Rätt favorit men jag tycker det finns intressanta motbud och garderar.

3 Perfect satte man på rycktussar på senast och man ryckte även framskorna. Ändringarna föll väl ut och hon stod för en mycket stark avslutning. Man kör samma utrusning den här gången och hon ska inte nonchaleras. Har fin form men lär nog inte kunna vara med i någon spetskörning.

4 Carrera Hall tycker jag är en fin häst men han möter tuffare motstånd den här gången. Man ska dock testa barfota bak för första gången och det kan nog ge hästen en växel till. Vid gardering tycker jag absolut att hästen är värt ett streck och han gick bra efter galoppen senast.

Ranking: A: 5-3   B: 4-10-7-9   B/C: 1-11-8   C: 12-2

V86-3: Åby 2140 m voltstart

2 King Of Sand fick backa sig loss från invändig position senast och sköt till godkänt. Möter tuffare motstånd men de värsta konkurrenterna står också 20/40 m bakom på tillägg. Missgynnas kanske lite av att det är så få hästar på start, vilket betyder att konkurrenterna kommer hamna vettigt på det. Samtidigt har han ett bra spår och trivs bäst i ledningen. Risken finns att konkurrenterna på tillägg är för tuffa men det känns som att flera kommer från sämre prestationer. Jag skulle inte bli förvånad ifall han lyckas leda loppet runt om.

13 Borups Racing är loppets skräll. Han är dock väldigt svårbedömd men därför är också procenten väldigt låg. Står med springspår på 40 m tillägg och borde kunna hamna vettigt på det. Barfota runt om är ett plus men vi får se vilken form hästen är i. Skulle han prestera på topp, räcker han väldigt långt här och till 2% är han ju väldigt spelvärd. Flera hästar i loppet som kommer från sämre prestationer och som ligger lågt.

4 Con Padre möter klart enklare motstånd den här gången men borde kanske kunnat lite bättre senast. Fick en snäll resa och det löste sig väldigt bra sista biten. Hade ingenting att komma med på slutet men man är inne på från stallet att hästen låg på lite för mycket i loppet.  Skulle man få trava utvändigt om ledaren är jag inte alls säker på att han bara vinner.

Ranking: A: 2-13   B: 4-11-7-10   B/C: 12-5-14-8-3-9-6

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

10 Kipketer Mearas blir storfavorit och han möter klart enklare motstånd den här gången. Han var senast ute på V75 och kliver ned i klass nu. Eventuellt ska man testa barfota bak för första gången och det är såklart intressant. Jag tycker att hästen gjorde  det okej senast men visst hade jag förväntat mig lite mer. Barfota bak kanske kan ge en extra kick men det finns dock ett par intressanta motbud som jag är villig att betala för.

11 L.Way Jolie är det mest intressanta motbudet. Sofia Aronsson har talat sig varm kring den här och han är en bra häst i grunden. Har matchats tufft och är betydligt mer härdad än favoriten. Har dock inte startat på drygt sex månader och formen är såklart inte på topp. Hästen har däremot gått ett banjobb och ett kvallopp. Jag blir inte förvånad ifall han slår till direkt.

5 Makalu Doc har kanske inte riktigt fått till det i år. Tre starter men ingen pallplats i år. Förra året stod han för ett par starka prestationer och slog t.ex. Baron Tilly som är en riktigt bra häst. Skulle han lyckas hitta formen är han bra nog för att kunna vinna ett sånt här lopp.

Ranking: A: 10-11   B: 5-9   B/C: 8-1-12-3-7-6   C: 2-4

V86-5: Åby 2140 m autostart

2 Peak Princess kommer från en enkel seger och gjorde det bra. Hon är startsnabb och Joakim kommer säkert köra för att ta sig till ledningen. Hästen trivs i den positionen och skulle kunna leda runt om. Hon har vunnit över 2140 m tidigare men känslan är väl att hon är bäst över kort distans. Rätt favorit och en tänkbar spik. Har galopperat några gånger men brukar oftast sköta sig.

7 Lucia Di Quattro fick drömresa senast men kunde inte utmana favoriten Xia Lloyd sista biten. Det var dock svårt att ta någonting och hon gjorde det klart bra. Spår lite långt ut på vingen men hästen kan nog få en vettig position. Man körde barfota runt om senast för första gången och tanken är att det blir samma till den här starten. Lär gått framåt med det senaste loppet och hon är intressant här igen.

8 Made For Metalimo fick spår längst ut på vingen och det är givetvis inget plus. Hon gör annars jämna och bra prestationer och nu ska man rycka alla skorna. Kan vinna loppet och tål att göra en del grovjobb själv.

Ranking: A: 2    B: 7-8-5-6   B/C: 10-12-3  C: 4-1

V86-6: Solvalla 2640 m voltstart

6 Mellby Kaliber har varit bra i årets två starter. I årsdebuten fick han problem från sitt innerspår men avslutade vasst och senast vann han från dödens enkelt med krafter sparade. Tuffare motstånd denna gång men han fick springspår. Hästen har öppnat bra tidigare i voltstart och jag är inne på att Daniel kör honom till tät. Lång distans är nog inget minus och han skulle kunna leda hela vägen. Tänkbart singelstreck.

2 G.K Talisman fick en bra resa senast men avslutade också väldigt bra. Hästen såg ut att ha krafter sparade och han är intressant i den här starten. Spår 2 är kanske inte optimalt men hästen är i fin form. Ska tävla precis som senast är det sagt men är just nu anmäld med skor runt om. Litet minus ifall det blir skor runt om men hästen kan bli farlig med rätt smygresa.

1 M.T Ramos är en annan skräll som jag väljer att lyfta fram här. Bra spår och Björn Goop upp i sulkyn är intressant. Kan man få ryggledaren, kan han absolut bli farlig vid lucka. Hästen avslutade bra senast över upploppet och ser ut att ha fin form.

3 Never To Young fungerade inte senast och man återgår till skor runt om. Distansen är nog ett plus för hans del men han är alldeles för mycket spelad i min bok. Bara en i mängden här.

Ranking: A: 6   B: 2-1-7-9-10-3   B/C: 12-4   C: 8-11-5

V86-7: Åby 1640 m autostart

3 Listas Marion är skrällen i loppet. Hon är väldigt startsnabb bakom bilen och jag är inne på att man spetsar initialt. Nu när det är årsdebut lutar Magnus Jakobsson åt att söka en ryggresa och det behöver inte vara fel. Open-stretch finns att tillgå och hon kan nog avsluta riktigt vasst. Plus med barfota bak och hon trivs över distansen.

5 Jo Black är rätt favorit men han kan få göra grovjobbet här. Han är startsnabb men tar knappast ledningen av egen kraft. Högst troligt släpper väl 3 Listas Marion ledningen till 4 Mysterious Lucifer och Bergh släpper ogärna ledningen. Skulle Jo Black ta sig till ledningen, är väl loppet över och han kan vinna från andra positioner. Hästen har visat toppform på slutet och barfota runt om är ett plus. Startar med högst vinstchans i loppet.

10 Kadabra Dream vann enkelt senast från ledningen. Han fick bestämma tempot helt och möter tuffare motstånd den här gången. Man maxar utrustningen med barfota runt om och amerikansk sulky. Blir det körning i loppet skulle han kunna komma med en stark avslutning.

Ranking: A: 3-5   B: 10-2-4-8   B/C: 6-7    C: 9-1

V86-8: Solvalla 1640 m autostart

2 Beau Levallo gick bra senast och såg väldigt fin ut. Perfekt utgångsläge den här gången och hästen kan öppna. Har varit lite ojämnt startsnabb men det är inte otänkbart att man kan komma till ledningen. Når man ledningen, blir hästen säkerligen svårslagen men det är flera som vill dit. Kan vinna från olika positioner och man fortsätter med barfota runt om.

4 Frazze är kvick ut och kanske kan man ta längder på invändiga ekipage. Nedstruken till spår 3 och han trivs över distansen. Hästen har gjort bra lopp i ledningen men Jörgen S Eriksson vill inte spika någon taktik innan värmning nu i årsdebuten. Skulle kunna leda runt om.

1 Ringo Adore ska göra debut i Ulf Stenströmers regi och det blir spännande att följa. En häst som jag trott mycket om men inte varit helt enkel att hålla fräsch. Hästen besitter enorm kapacitet och vi får se hur han kan utvecklas hos Ulf. Nu fick han bricka 1 och det kan bli problem från början. Han har haft spår en gång tidigare och var chanslös på ledningen då. Har öppnat bra bakom bilen och skulle hästen vara i balans, skulle han absolut kunna hålla upp ledningen. Svårbedömt och en favorit i fara.

Ranking: A: 2-4   B: 1-7-10   B/C: 11-12-6   C: 9-5-8

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [4800 rader rader] = 1200 kr kr
Skrällen
  • V86-3
    #13 Borups Racing
team-skrallen
Spiken
  • V86-1:
    #4 Kong Du Dalm
team-spiken
Draget
  • V86-4:
    #11 L.Way Joli
team-draget
Gå med i vårt andelslag!