PL: Hörnspel i Southampton – Leeds

Analys och speldrag inför Real Madrid vs Betis

Analys och speltips Real Madrid vs Betis

Seriefinal väntar på Santiago Bernabeu i helgen mellan två lag som tagit full pott på sina tre första matcher. Det var det nog inte många som förutspådde när man såg spelschemat på förhand men Betis har gjort en strålande inledning på säsongen och bara släppt inte ett mål hittills. 

Nu får Pellegrinos mannar verkligen bekänna färg då man reser till Santiago Bernabeu för att möta kungarna av Europa. 

Det är en lurig match som väntar vilket inte brukar vara fallet när Real Madrid spelar hemma. Men Betis start, samt resultaten lagen emellan de senaste fem åren gör att det är mycket ovisst.

Real Madrid har dock inte spelat bländande fotbolls hittills även om den offensiva kvalitén i laget är sådan att det alltid kan smälla till när som helst. I senaste omgången borta mot Espanyol var det oavgjort när klockan närmade sig 90 minuter men som så många gånger förut frälste “el gato” Benzema marängerna med två sena mål. 

Om Real Madrid

Det var inte många tabeller eller kolumner som Real Madrid inte vann förra säsongen. Den regerande mästaren var även säsongens främsta hemmalag med 44 inspelade poäng med tretton segrar, fyra oavgjorda och bara en förlust. Förlusten i sig var dock en smått chockerande sådan, 0-4 mot Barcelona. Några fler förluster blev det inte för Real Madrid i ligan och vårens hemmaspel minns vi främst för de episka vändningarna mot PSG och Man City på Bernabeu. 

Nu är det dock ny säsong som gäller och laget är i praktiken intakt när det gäller startspelare. Enda skillnaden är att Casemiro inte längre är kvar på mitten och att Rüdinger har anslutit från Chelsea för att ge fler alternativ i mittförsvaret. 

Benzema gav osjälviskt bort en straff till Hazard borta mot Celta Vigo så att denne skulle få en fin start på säsongen. Belgaren bommade dock och det återstår att se vilken impact han kan ha i den redan välsmorda Real Madrid-offensiven. 

Om Betis

Betis kommer med La Ligas skyttekung tre omgångar in på årets säsong. Borja Iglesias har gjort fyra mål på tre matcher, precis som Robert Lewandowski. 29-åringen gör sin fjärde säsong i Betis och har snittat ungefär ett mål var tredje match. Så här långt den här säsongen har allt gått in och Betis har fått en drömstart på säsongen. 

Även förra året var man med i toppen under hösten men föll sedan bakåt ju längre tiden gick. Till slut slutade man på en fin femteplats, bakom stadsrivalen Sevilla. Man var dock seriens tredje starkaste bortalag när säsongen summerades, bara slagna av Real Madrid och Barcelona. 

Den här säsongen har man hittills besegrat Elche, Mallorca och Osasuna, så det är lite väl tidigt att säga om Betis är bättre än på länge – eller om serieledningen är frukten av att ha haft ett gynnsamt spelschema. 

Två spelare, Camarasa och Montoya saknas för bortalaget till den här matchen. 

Historik mellan lagen

Det är inte många lag, om ens något, som har plusstatistik mot Real Madrid i Spanien men Betis har en otroligt fin rad på borta mot Real Madrid de senaste fem åren. 

De senaste tre mötena lagen emellan har varit väldigt målsnåla och slutat 0-0, 0-1 och 0-0. 0-1 var Real Madrid som vann på Benito Villamarín för ganska exakt ett år sedan.

Värt att notera

 • Real Madrid har inte besegrat Betis hemma sedan mars 2017. 
 • Real Madrid har inte gjort mål hemma mot Betis sedan mars 2017. 

Hösten 2017 vann Betis med 1-0 på Bernabeu, året därpå med 2-0 och sedan följer tre raka matcher som slutat 0-0. 

Räknar vi de totalt tio senaste matcherna lagen emellan har Betis vunnit tre, Real Madrid fyra medan övriga tre har slutat oavgjort. 

En klar boost för bortalagets självförtroende att veta att de har 2 3 0  i kolumnen de senaste fem åren borta mot Real Madrid.  

Speltips till Real Madrid vs Betis

Det är en svårtippad match som väntar vilket inte brukar vara fallet när Real Madrid spelar hemma. Men Betis start, samt resultaten lagen emellan de senaste fem åren gör att det är mycket ovisst. 

Real Madrid är, statistiken till trots, stora favoriter hos spelbolagen. 

Bet365 ger exempelvis 1.40 på Real Madrid, 5.25 för oavgjort medan Betis står i 6.50. Oavgjort känns lockande till det oddset. 

Några andra intressanta odds att kika in är exempelvis:  

 • Under 1.5 mål ges till oddset 6.06 (Betsson).
  Även om det kanske inte känns som det mest troliga på förhand så är det värt att minnas att fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen med Real Madrid som hemmalag slutat med under 1.5 mål.
   
 • Båda lagen gör mål – Nej, (2.23 Pinnacle)
 • Betis gör mål i första halvlek 2.50 (Unibet)
  Betis har gjort mål i 1:a halvlek i samtliga tre matcher den här säsongen.
 • Borja Iglesias som målskytt, som ges till 3.70 (Unibet).
  Kan vara värt en chansning då han är i storform och gjort mål i alla matcher hittills. 

Som vi nämnde ovan är det svårt att avgöra om Betis fina start är frukten av att de är bättre än på länge eller om det har haft ett lätt spelschema. Man bör dock påpeka att såväl Osasuna som Mallorca bara förlorat en match, mot just Betis, och båda ligger med strax bakom toppen. 

Vi instämmer i att Real Madrid, trots de senaste årens matcher, är stora favoriter. Att Betis gör mål i första halvlek till 2.50 känns dock spelvärt. 

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS