Analys: Så ska Newcastle få fart på Alexander Isak

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen

Tillbaka på vinnarspåren igen, efter en ganska turlig gårdag med exakt 25 avslut, och det var det som behövdes. Vi gasar vidare och har fokus på Champions League även idag, då vi har ett viktigt möte i grupp B. Gästerna från Tyskland måste vinna för att ha chans på avancemang, häng med nedan för analys och speltips!

Formen pekar uppåt!

Atletico är nu obesegrade i fem raka matcher, och har därmed steppat upp rejält från en ganska dålig inledning av säsongen. I Champions League är man nu trea i gruppen med fyra inspelade pinnar, två bakom Porto. I Tyskland mot Leverkusen hade man egentligen ingenting som var riktigt bra och förlorade klart och rättvist med 2-0. Hemma på Metropolitano Stadium är med erkänt starka och brukar ligga på i 90 minuter + tillägg. Det skulle vara ett fiasko för spanjorerna om man missade slutspel då man hamnade i förhand på en mycket bra grupp. Atletico har allt i egna händer, då man har Porto borta kvar att möta efter denna match.

Reguilon är out, och det är ett par herrar som är tveksamma men enligt medier är det bara han som är definitivt borta. Atletico har en mycket stark offensiv, där herrar som Griezmann och Morata har levererat fem mål vardera i La Liga, och det är troligtvis dessa herrar som tar plats i anfallet. Witsel och Kondogbia ryktas ta hand om innermittfältet, och det är två herrar som är bra att vinna boll. Defensivt är och har man under en längre tid varit starka, med Savic och Jimenez får man såväl snabbhet som bra huvudspel. Det behöver inte sägas så mycket om målvakten Jan Oblak, en av världens absolut bästa målvakter.

Ingen bra start!

Leverkusen har inte alls varit bra i inledningen av säsongen, efter elva spelade matcher i ligan så ligger man precis ovanför det negativa strecket. Bortaspelet fungerar inte heller för Leverkusen, då man endast har en seger på sina åtta senaste bortamatcher. Trots den otroligt dåliga starten är man långt ifrån avskrivna i Champions League, har tre inspelade poäng och vid vinst idag kan man kliva upp på samma poängantal som tvåan, så detta blir en mycket viktig kamp. Trots dåliga resultat på pappret har gästerna stundtals spelat ganska fin fotboll och i Champions League har man snittat 14 avslut per match, vilket är riktigt högt.

Sex man missar matchen här, och det är bland annat Patrik Shick och Karim Bellarabi, två herrar som hade klivit rätt in i elvan. Det finns ett par namn i offensiven som Atletico och co måste hålla koll på. Det är framförallt Moussa Diaby, en blixtsnabb herre som stått för 2+3 i ligan. Ytterfältaren Jeremie Frimpong har stått för fem fullträffar i Bundesliga och är ett mycket stort hot på sin kant. Defensivt är det Jonathan Tah som blir viktigast, då han med sina 196 centimeter är en av planens bästa huvudspelare. Lukas Hradecky är en keeper som alltid kommer till jobbet och gör sällan folk besvikna.

Dagens speltips

Två lag som behöver en trea, den trean skulle betyda oerhört mycket. Detta kommer göra att matchbilden kommer vara offensiv enligt mig. Atletico brukar köra på sin hemmaplan och har under denna säsong snittat 15.5 avslut i CL samt 12 i La Liga, vilket betyder att man har avslutsglada herrar i laget. Trots att Leverkusen har varit katastrofala, så har man en bra offensiv som alltid oroar motståndarnas backlinje, Leverkusen har ett snitt på 13 avslut per match under alla matcher denna säsong såväl hemma som borta. Detta är alltså två lag som skjuter mycket, i förra matchen, som spelades för två veckor sedan blev det hela 29 avslut. Jag tycker alltså att linan på 24.5 är lite väl låg, och blir alltså dagens bästa spel. Över 24.5 avslut, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS