Björklöven – AIK

Pelicans var otroligt nära att avgöra matchen i slutet men det slutade dessvärre 1-1 och sviten är nu nere i noll raka gröna bockar. Jag väljer att fortsätta på hockey-spåret och hittat ett intressant spel i matchen mellan Björklöven och AIK, där hemmalaget leder serien och gästerna kliver in med fin form. Häng med nedan!

Svajat en aning på slutet

Björklöven har gjort en bra start på säsongen och toppar serien före topptippade Brynäs. Men något som stör Ume-gänget är nog deras form då man inte vunnit efter fulltid på de fem senaste omgångarna, vilket tyder på en liten formdipp, men jag tror att Stråhles mannar kommer gå stärkta ur detta då man har ett otroligt fint lag på pappret. Senast hade man en tvåmålsledning i Karlskoga men slarvade bort segern och förlorade tillslut med 5-4. Något som Löven måste få ordning på är att man inte kan vaska var tredje match (som man isch har gjort denna säsong), vilken inte håller i längden. Jag tror inget lag i denna serie har den nivån som Löven besitter när de spelar som bäst.

Jesper Lindgren är skadad och nyförvärvet i Brandon Manning gjorde sin första träning under gårddagen och kommer troligtvis inte till start under kvällen. Viktiga Joel Mustonen är avstängd men det kryllar av skickliga forwards i denna trupp och då tänker jag framförallt på herrar som Myles Power (leder poängligan), Nick Schillkey, Nicolay Meyer och Fredric Weigel. Backsidan är väldigt bred och trots avbräcken så kan man ställa backar som Jacob Andersson, Linus Cronholm och Mattias Nörstebö på banan.

Sviten bruten

AIK har spelat mycket fin ishockey på slutet men fick sin fem matchers långa segersvit bruten senast när man åkte på en smocka av Kalmar senast, en ganska trött historia om ni frågar mig som slutade 1-0. AIK har ett vasst lag på pappret och ska absolut räknas med i racet om en topp sex placering, men då måste Blomqvists mannar få ordning på framförallt offensiven, som man haft de senaste omgångarna (bortsett från senast). Lyftet i AIK har enligt mig varit att man för första gången på länge är svårslagna hemma på Hovet, vilket är en stor fördel.

Tom Hedberg, Hampus Falk och lånet från Modo Emil Wahlberg saknades senast och spelar troligtvis inte i Umeå under kvällen. Richard Gynge, Daniel Muzito-Bagenda och Zion Nybeck har varit bra så här långt och importerna i Gerry Fitzgerald, Kristoff Kontos och Brendan Trock har även de varit bra. Backsidan finns det ett par namn jag måste lyfta fram och det är Mathew Maione, Filip Windlert och Eric Norin som håller hög allsvensk-klass. Målvaktssidan med Tobias Normann och Antoine Bibeau var enligt mig en chansning från start men har motbevisat mig och de har hållit enormt hög klass.

Kvällens speltips

Jag håller Björklöven borta som den tuffaste matchen i ligan (tillsammans med Brynäs borta). AIK är absolut inget dåligt lag men har varit relativt svaga i mötena med Björklöven över tid, då Löven har fyra (målskillnaden är 20-6) raka på AIK samt 7-3 de senaste tio. Jag tror på ett Björklöven som kliver ut stenhårt inför sin hemmapublik efter förlusten mot Bofors senast, och då är Löven inget roligt lag att möta. Löven vinner idag, det tror jag stenhårt på och gör det med minst två puckar. -1.5 spelar jag då AIK kommer få det jobbigt under kvällen med avbräck på defensiven. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS