logga tennis speltips

Carlos Alcaraz – Matteo Arnaldi

Det börjar dra ihop sig i US Open, då vi nu är framme vid åttondelsfinaler. Jag har hittat ett bra spel i matchen mellan Carlos Alcaraz och italienaren Matteo Arnaldi. Spanjoren får anses vara ganska stor favorit här, men kommer troligtvis få jobba hårt för segern, häng med nedan för speltips och analys.

Otrolig spelare

Carlos Alcaraz är en helt otrolig spelare, trots sin ringa ålder. Den 2003-födda spanjoren har ett mäkta imponerande facit under året, där han har matchstatistiken 53-6. Carlos har redan tagit 12 titlar under sin korta karriär, och sex av dessa har kommit under 2023. Spanjoren är en spelare som behärskar alla under underlag, väder och hur andra spelare lirar. Jag tror att Djokovic, Nadal och Federers Grand Slams segrar kommer att slås av denna herre.

Den 183 centimeter långe spanjoren har noll svagheter, trots att han bara är fyllda 20 år. Forehandsidan är något utöver det vanliga och det är ett under att karln inte behöver licens för hans projektiler. Backhandssidan och serven är bra, men kan fortfarande utvecklas. Rörligheten på banan är också något utöver det vanliga, då han har en fysik i yttersta världsklass. Carlos är världsetta på rankingen.

På uppgång

Matteo Arnaldi från Italien har under året etablerat sig som en stabil ATP-spelare, vilket är en väldigt bra bedrift. Han ligger just nu på 61a plats i världen, vilket är hans bästa ranking någonsin. Arnaldi har spelat bra i USA/Kanada under de senaste veckorna. Här i New York har italienaren vunnit tre matcher, där Jason Kubler gav upp i runda ett, Arthur Fils fick respass med 3-2 i set och i den senaste rundan så dammade han av Cameron Norrie med 3-0 i set, vilket var mäkta imponerande.

Arnaldi spelar en fin tennis med fina grundslag och stabil serve. Matteo har ingen jättestyrka i varken forehand eller backhand, men har å andra sidan ingen svaghet heller. Även denna unga kille rör sig otroligt fint på plan och har visat i US Open att han verkligen håller för Grand Slams.

Kvällens speltips

Visst, så är Alcaraz otroligt stor favorit här, men det ska också tilläggas att Alcaraz är nyligen fyllda 20 år och har endast lirat US Open vid två tillfällen tidigare (vann förra året). Alcaraz har trots tre raka vinster inte alls imponerat och fått slita för sina två senaste vinster. Jag tror att Arnaldi kliver in här med mentaliteten ”finns inget att förlora”. Jag tror att denna match slutar med över 26.5 game, vilket det har gjort i båda dessa spelares matcher under denna tävling (bortsett från första rundan, då bägge motståndarna fick kasta in handduken). Det räcker med att ett av tre set går till 7-5 eller 7-6, så är spelet nästintill inne. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS