Porto – Club Bub Brugge

Eintracht Frankfurt – Napoli

Dags för en Champions-League tisdag igen, och ingen dålig sådan då vi har två riktigt bra matcher framför oss. Jag har hittat ett mycket fint spel i möte ett mellan hemmalaget Frankfurt som gästas utav Napoli, som ligger inne med en mäktig form. Häng med nedan för speltips och analys!

Starkt hemmalag

Frankfurt ligger på en sjätteplats i Bundesliga med sina 38 inspelade poäng. Det är dock endast fem pinnar upp till serieledande Bayern, så det är ingen fara på taket för det starka hemmalaget. Ett starkt hemmalag har Frankfurt varit de senaste åren och har nu fem raka segrar på sitt hemmagräs. I Champions League har man gått helt okej, i ärlighetens namn fick man en ganska lätt grupp med Tottenham, Sporting och Marseille. Efter tio inspelade poäng så landade man på en andra plats bakom Tottenham och fick alltså Napoli i åttondelen.

Sebastian Rode är tveksamt till start, ingen spelare som är nyckeln direkt. Frankfurt har en spelare i laget vid namn Randal Kolo Muani som har varit lysande under säsongen, med sina 10+10, leder han såväl målligan som assistligan i Frankfurt. Finns även offensiva krafter i japanen Daichi Kamada och dansken Jesper Lindström. Frankfurt har en fembackslinje med två ”wings”, där mittbackarna inte är så namnkunniga men håller desto högre nivå. Målvakten Kevin Trapp har varit en riktigt bra målvakt under en längre tid.

Överlägsna

Napoli har varit överlägsna under säsongen i Serie A och har nästan avgjort den men massor av matcher kvar. Med 15 matcher kvar att spela så har Napoli hela 15 poängs försprång till tvåan, vilket inte borde tappas av ett mycket starkt Napoli. Napoli har efter 23 ligamatcher vunnit 20 av dessa och har en målskillnad på sjuka 56-15. I Champions League hamnade man i den smått luriga gruppen med lagen Liverpool, Ajax  och Rangers, men efter fem segrar på sex matcher var det ett Napoli som även där slutade med gruppvinst och fick Frankfurt i åttondelen, på pappret en bra lottning.

Napoli har endast Raspadori på skadelistan, vilket betyder att man reser till Tyskland med ett riktigt vasst lag. Victor Oshimen har varit lysande för Napoli och stått för 18 ligamål så här långt. Khvicha Kvaratskhelia har varit ett riktigt utropstecken så här långt, med sina 10+9 i ligaspelet och 2+3 i Champions League är han en av Napolis viktigaste spelare i offensiven. Defensivt är mittbackarna Min-Jae och Rrahmani en av Europas bästa mittbackar för tillfället. Även Alex Meret har varit lysande i målet, och kanske är detta Italiens nya målvakt.

Kvällens speltips

Detta är en viktig match för framförallt Frankfurt, får man med sig ett dåligt resultat ikväll kan detta dubbelmöte redan vara över efter kvällen. Frankfurt har dock varit framgångsrikt i Europa förut med sitt frejdiga anfallsspel. Napoli har som sagt varit ett av Europas bästa lag så här långt, om inte det bästa. Italienarna har gjort över 70 mål i CL samt ligaspel under säsongen, och kommer troligtvis inte lämna gräset mållösa här. Tror på en öppen historia där tyskarna måste göra mål för att inte vara borta inför möte två i Italien. Över 2.5 mål är enligt mig ett mycket bra spel. I Frankfurts 7 av 8 senaste hemmamatcher har linan täckts, lägg också till att Napoli gjorde 20 mål på sex framträdanden i gruppen i CL, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS