Första Championshipreken 23/24

Visst är det skönt att världens finaste liga dragit igång igen? Jag valde medvetet att avstå från spel i första rundan men nu är det dags att börja jaga nya vinster i Championship! Matchen jag valt att ta mitt första spel för säsongen i är Cardiff-QPR. Nu kör vi!

Cardiff

Laget klarade sig kvar i ligan med ett nödrop förra säsongen, plats 21 säkrades tack vare att Reading fick ett poängavdrag på 6 minuspoäng, annars hade faktiskt Cardiff hamnat en pinne efter Reading och spelat i League One nu… Men laget klarade sig alltså och nu är det muntrare miner kring klubben. En del spännande värvningar med främst hemvändaren Aaron Ramsey som det stora namnet med tröja nr 10, han har alltså Cardiff som moderklubb och har inte varit hemma sedan han lämnade år 2008.

Dessutom inledde laget med en överraskande poäng borta mot Leeds, 2-2. Cardiff tog ledningen med 2-0 men orkade inte stå emot pressen och fick nöja sig med en poäng, något de säkerligen varit nöjda med på förhand. Räkna med en kokande Cardiff International Arena på lördag i Wales som vill lyfta fram sitt lag till årets första seger!

QPR

QPR slutade placeringen ovanför Cardiff ifjol, alltså på plats 20. Inledde säsongen starkt men våren var ett riktigt mörker. Bytte tränare två gånger under säsongen, varav första gången ”ofrivilligt” då Michael Beale värvades till skotska Rangers vid VM-uppehållet. Redan i februari fick ersättaren Neil Critchley sparken och gamle QPR-legendaren Gareth Ainsworth tog över skutan. Han hyllades som den perfekta lösningen men faktum är att hans stats som tränare i Championship inte är särskilt lysande. Visst, han förfogade över stryklaget Wycombe senast han ledde ett lag där men ändå…

QPR har haft en jobbig sommar, inte förstärkt truppen och visat svaga resultat i träningsmatcher varav droppen var 0-5 mot Oxford i genrepet. Ligapremiären sedan blev också ett totalt mörker, 0-4 borta mot Watford där alla målen släpptes in i första halvlek. Ja, första målet efter 40 sekunder i uppställt spel där det ser ut som QPR-mittbackarna arbetar i kvicksand…

Speltips

Spelet bygger främst på QPR och deras oförmåga. Även om Cardiff ser lovande ut är jag inte helt säker på deras styrka ännu. De som tog Watford till 1,90 i premiären gjorde ett bra jobb. Nu får vi visserligen 15 punkter högre på Cardiff men laget kan inte riktigt jämföras med nivån Watford håller. Men som sagt, QPR ser skrämmande dåliga ut vilket bevisades i premiären. Tränare Ainsworth redan starkt ifrågasatt och jag undrar om han verkligen kan få ordning på laget. Cardiff kommer komma ut med enorm energi på lördag och blir svårstoppade. Jag hugger den raka ettan till 2,05 i tidigt skede, kan nog droppa en del innan lördag!

Unibet Unibet

1000 kr gratisspel

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS