Inför Champions League: Grupp D, E och F

Frankrike vs Marocko

Det är dags för den andra semifinalen av VM2022. Frankrike tar sig an Marocko, där Frankrike är favoriter. Dock har Marocko varit mycket bra i detta VM och slagit många duktiga nationer. Det finns både speltips och analys nedanför!

Favoriterna Frankrike

Frankrike har varit bra i detta VM, men långt ifrån överlägsna. Frankrike gick igenom gruppen som gruppetta, trots torsk i sista gruppspelsmatchen mot Tunisien, men då vilade Deschamps nästan hela ordinarie lag. I åttondelen mot Polen var det inget snack, det var Frankrike från start till mål och slutresultatet blev 3-1. I kvarten var det lite mer spänning då England stod för motståndet, 1-1 stod sig fram till minut 78, då stångade Giroud in ett inlägg och det blev också slutresultatet. I och med att Brasilien åkte ur så är det Frankrike som är de stora favoriterna att vinna detta VM. Det har ryktats att det har varit lite sjukdom i Frankrikes trupp, och Rabiot samt Upamecano riskerar att missa matchen. Mbappe och Giroud är lagets målgörare, fem respektive fyra mål står de noterade för. Antoine Griezmann har varit riktigt bra och står noterad för tre assist. Ousmane Dembele har mycket fotboll inom sig och kan ibland vara extremt bra. Defensivt är det mindre namnkunnigt men fortfarande bra spelare i Jules Kounde, Benjamin Pavard och den kanske mest namnkunniga Raphael Varane.

 

Överraskat rejält

Marocko är skrällarnas lag i detta VM, men det är långt ifrån ett okänd lag, det finns otroligt mycket kvalite i truppen. De hamnade i en mycket tuff grupp med Belgien, Canada och Kroatien. Trots det var det så att Marocko vann gruppen efter att ha slagit både Belgien och Canada samt kryssade mot Kroatien. I åttondelen fick man Spanien, trots att Marocko endast hade 23 % bollinnehav, så lyckades Marocko vinna efter straffar. I kvartsfinalen hade Marocko 27 % bollinnehav men lyckades hålla bort Portugals offensiv och det blev 1-0 till Marocko.Marocko har ett par avbräck här, Walid Chedirra är avstängd, Romain Saiss har skavanker och det har även tre spelare till. Marocko har endast gjort fem mål i detta VM, och det är stjärnor som Hakim Ziyech och Youssef El-Nesyri (två) stått för mer än 50 % av målen. Achraf Hakimi är backen som ska sätta stopp för Mbappe. Målvakten Bono är en mycket vass målvakt, som gjort ett mycket bra mästerskap så här långt.

Dagens speltips

Frankrike är favoriter, till all rätt. Frankrike har många bra spelare och har ett bättre lag än vad Marocko har. Dock ska Marocko inte alls räknas bort då man slagit många bra nationer i detta VM och har ett otroligt bra defensivt spel. Frågan är vem som tar Mbappe? Vem tar Giroud? Vem tar Dembele? och vem tar Griezmann? Det finns alldeles för många duktiga spelare i detta Frankrike som kommer gå framåt från start. Över 22.5 avslut i denna match är ett riktigt bra spel. Frankrike har ett snitt på 15.6 avslut per match, och Marocko har ett snitt på 7.8. För den vågade finns även över 25.5 till fina 2.70, men det är ett långskott. Över 22.5 är mycket troligt att det blir, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS