Porto – Club Bub Brugge

Getafe – Valencia

Nu börjar det dra ihop sig i det stora ligorna, framförallt i La Liga, där matchen mellan Getafe och Valencia är otroligt viktig för båda lagen. Båda lagen har inte vunnit under 2023, och båda lagen ligger på nedflyttningsplats. Det är dags för lagen att börja vinna, jag har hittat ett intressant spel i matchen. Häng med nedan för analys och speltips.

 

Tråkiga Getafe?

Getafe har alltid varit ett ganska trött lag att kolla på, då man spelar enormt defensivt och lägger inga fingrar emellan när det kommer till närkampsspelet. Getafe har ett par säsonger bakom sig som inte alls varit som man önskat, men kontraktet löser man allt som oftast. Getafe har i år ett ganska bra lag på pappret och ska inte behöva ligga på nedflyttningsplats, men det är just den tråkiga fotbollen som måste ändras. Målen görs oftast av en spelare i form av Enes Unal och Getafe har ”endast” gjort 18 mål på hela säsongen, och defensiven har inte varit den bästa heller, då man på 21 matcher släppt in 28 baljor, vilket är helt okej.

Getafe har Luis Milla på skadelistan, men det är inget som stör hemmalaget då man har Borja Mayoral och Enes Unal som forwards, vilket är en riktigt bra duo, som stått för elva av lagets 18 kassar. Mittfältaren Carles Alena har gjort fullt godkända 2+2, och är alltid en rolig spelare att titta på med sitt aviga spel. Även Portu får anses vara en offensiv kraft, annars är det mest bara spelare som går in för att ”förstöra” matchbilden med sitt tuffa spel, med ett par spelare i undantag. Backlinjen som ofta brukar vara fem, är tuff och mycket starka på huvudet, men mindre starka efter marken. Soria i mål är en av få spelare som får godkänt i laget efter 21 spelade omgångar.

Gattuso out

Det verkade inte vara Gattusos fel att Valencia hade dåliga resultat, efter man kickat Italienaren har man fortfarande inte vunnit och nu är läget prekärt för klassiska Valencia. Valencia går vid en trea upp på säker mark, men det är lättare sagt än gjort då Valencia varit bedrövliga på bortaplan och endast lyckats med att ta en trea vid ett tillfälle på bortagräs under säsongen. Formen är inte heller den bästa då man har fyra raka förluster i ligan och endast mäktat med att göra ett mål på dessa matcher. Offensiven har stundtals varit bra i Valencia, och man är klart bäst i den nedre regionen på att göra mål, vilket kan vara räddningen i slutändan.

Valencia har ett par avbräck här i Cavani, Nico och Domenech. Tappet av Carlos Soler till PSG har varit kännbart och man har inte riktigt den där spelfördelaren. Visst så finns det offensiva kvaliter i spelare som Castillejo, Kluivert, Hugo Duro och Almeida. Det finns även fina ledaregenskaper i Jose Gaya och en enormt snabbhet i Yunus Musah, jag tror att Valencia kommer att fixa kontraket, mycket tack vare deras trupp jämfört med sina bottenkollegors.

Kvällens speltips

Ja ni, hur ska detta möte sluta? Oddsen är otroligt jämna och enligt mig är det en match som kan sluta hur som helst i resultatväg alltså. Jag har dock hittat ett intressant spel i matchen, antal avslut. Linan ligger på 22.5, vilket är en aning lågt enligt mig, men det tackar jag för såklart. I den senaste matchen mellan lagen blev det hela 31 avslut. Getafe snittar otroligt lite avslut under denna säsong, drygt nio per match, men har ett mycket högre snitt på sin hemmaplan och snittar på hemmagräs knappa elva avslut. Valencia har ett högt snitt när det kommer till avslut och avfyrar i snitt 13 avslut per match. Jag tror på en öppen historia, där båda lagen går för en trea. Det bästa som kan hända är att något av lagen gör ett tidigt mål, då tror jag detta spel kan vara löst i minut 75. Lycka till!

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS