Hockey-VM 17:e maj – Dagens bästa spel

Solen skiner och vi har fyra matcher framför oss i Hockey-VM, perfekt va? Jag har hittat ett par intressanta spel i matchen som ni kan se under!

Tyskland – Kazakstan

Tyskland vann premiären mot Slovakien med 6-4 men förlorade stort mot både Tre Kronor och USA, studsade tillbaka direkt senast och gjorde sin bästa match för mästerskapet när man slog Lettland med hela 8-1. Tyskland har kvar att möta Polen, Frankrike och just Kazakstan och behöver nog tre vinster ifall det ska bli kvartsfinal då just Lettland ligger en poäng före i skrivande stund.

Kazakerna viktiga seger i premiären mot Frankrike kommer att bli viktig i slutändan om man ska hålla sig kvar i A-VM. Gjorde senast en hyfsat fin insats mot Tre Kronor där slutresultatet ”bara” slutade med 1-3 förlust. Kazakernas viktigaste match är i den sista runda mot Polen men har också kvar just Tyskland samt USA kvar att möta.

Tyskland såg mycket fina ut senast och fick igång sina viktiga spelare som är så viktiga för detta Tyskland. Möter nu ett defensivt inriktad Kazakstan som inte hade mycket offensivt spel mot Tre Kronor senast. Tyskland vinner här men 1X2 marknaden ger inga roliga odds på raka ettan, därför spelas Tyskland -2.5 @2.00 hos Bet365. Plockar även målskytte på JJ Peterka till 2.20 hos Nya Expekt.

Storbritannien – Danmark

Storbritannien gjorde en stark insats i premiären mot Kanada men har sedan dess haft tuffa matcher då man inte ens gjort ett mål framåt mot Schweiz (0-3) samt Finland (0-8). Men det ska dock tilläggas att GB stora chanser att vinna någon match är nu och framåt då man har Danmark, Norge och Österrike kvar att möta. Liam Kirk är lagets stora stjärna och han tas hårt av motståndarna och då blir Storbritannien väldigt uddlösa framåt.

Danmark började mästerskapet med att besegra Österrike med fina 5-1 men har sedan dess tre raka förluster där den mest chockartade förlusten kom mot grannlandet Norge (0-2), har även förlorat mot Tjeckien och Kanada. Nej, det kommer inte bli något slutspel för Mikael Gaths Danmark men denna match är viktig då man inte vill riskera att ramla ner till B-VM. Gäller för danskarnas bärande spelare att steppa här nu!

 

Danmark är stora favoriter här med all rätta då man är bättre på varenda position. Dock har defensiven sett ganska skakig ut för Danmark vilket gör att Storbritannien kommer göra ett par mål här och då plockar jag Liam Kirk som poänggörare till 2.02 hos expekt. Danmark kommer ha fina ytor i Storbritanniens zon och då finns det stor chans att Christian Weijse gör ett mål till fina 3.75 hos Nya Expekt.

Tjeckien – Österrike

Första av de två kvällsmatcherna är Tjeckien som tar sig an Österrike. Hemmanationen Tjeckien har stundtals sett fina ut då man bland annat slog Finland i öppningsrundan och gjorde hela sju kassar mot Danmark senast. Trots att det inte kryllar av NHL-spelare för Tjeckien så har man ett starkt lag här och en semifinal ska inte vara omöjligt att nå. Kan dock inte bjuda på så mycket som senast när danskarna gjorde fyra mål och hade bud på flera.

Österrike startade med en dålig match mot Danmark men har sedan dess spelat över sin standard då man var nära att knipa poäng mot Schweiz, vände 1-6 till 6-6 mot Kanada och senast slog man Finland med bara 0.2 sekunder kvar att spel, stark av Österrike som med denna seger mot Finland kommer att lösa ett nytt kontrakt i A-VM. Skulle det chockartat bli en seger här så är ett slutspel inte helt omöjligt då man bland annat har slagpåsen GB kvar att möta.

Nej, nu kan inte Österrike skrälla mer. Tjeckien kommer inte göra samma fel som både Finland och Kanada utan kommer kliva ut stenhårt här. Jag tror att Tjeckien kommer ut stenhårt och avgör denna match redan i första perioden och då får vi fina 2.50 på att Tjeckien gör minst 1.5 mål i första perioden hos HajperDavid Tomasek kommer bomba in en kasse till 2.50 hos ExpektDet blir dessa två spel i denna match!

Polen – USA

Bensinen tog slut för Polen senast (0-4 mot Slovakien) när man har gjort ett par starka insatser på rad utan att få med sig något. Polen kommer att hamna sist i denna grupp men har absolut inte gjort bort sig men möter nu ett pånyttfött USA och det kommer bli jobbigt. Nykomlingen i detta A-VM har nästan bara spelare som kommer från den inhemska ligan som inte är i närheten av vad SHL är, då HockeyEttan är närmare i standard.

USA har blandat och gett en hel del i detta mästerskap men var senast riktigt bra och avgjorde matchen redan i första perioden mot Frankrike och spelade sedan av resterande 40. På pappret har USA ett starkt lag och ska absolut kunna utmana bland annat Tre Kronor, Tjeckien och Kanada om ett VM-guld men då måste jänkarnas bärande spelare leverera som de gjorde i senaste matchen.

Här tror jag på överkörning för USAs del då man såg delar i Polens spel som tyder på trötthet senast mot Slovakien. USA med Johnny Hockey och Brady Tkatchuk i spetsen kommer lösa linan på -4.5 till fina två gånger pengarna hos Bet365. Ska jag även plocka in lite poängspel i leken så tror jag Cole Caufield gör mål @1.86, Cole har skjutit på mycket och kommer få sitt efterlängtade mål här. Testar även Johnny Gaudreau gör minst tre pinnar till 3.65 båda spelen är tagna hos Expekt.

Bethard logga

500kr Bonus

Oddsbonus 100% upp till 500 kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 20x. Lägsta odds 1,90. Giltighetstid 60 dagar. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS