Hockey-VM 18:e maj – Dagens bästa spel

Äntligen lördag och solen skiner i större delen av landet. Vi har en fin VM-dag med sex olika matcher där ibland Tre Kronor spelar redan vid lunchtid. Häng med nedan för analys och minst ett speltips per match.’

Danmark – Schweiz

Danmark har inte sedan öppningssegern mot Österrike rosat marknaden och var senast mot Storbritannien ganska nära att tappa poäng men segern efter fulltid var viktig då man säkrade fortsatt spel i A-divisionen. Danmark har inte den där riktiga spetsen i detta VM och saknar verkligen en sådan lirare som Ehlers i laget. Vinster mot Schweiz och Finland för danskarnas del så kan det bli slutspel, men det ska mycket till.

Schweiz kan säkra avancemang till kvartsfinal om det blir seger här och det krävs nog en seger här för att inte hamna som trea eller fyra och riskera Tre Kronor direkt i kvarten då man har kvar att möta både Finland och Kanada. Schweiz har fått ihop ett vasst lag på pappret och har en av de bättre förstakedjorna i hela mästerskapet med Hischier i spetsen.

Schweiz är stora favoriter i denna batalj och kommer vinna då man har en mycket bättre spets inom laget. Raka oddset på Schweiz är låga och jag plockar istället ett par vettiga poängspel. Börjar med att plocka:

Danska Joachim Blichfeldt till till 2.14 hos Nya Expekt.

Roman Josi står för minst två pinnar @2.30 Nya Expekt

Lettland – Sverige

Det var Lettland som luggade Sverige redan i kvartsfinal förra säsongen. Lettland öppnade med att vinna de tre första matcherna i detta VM men mot de svagare lagen. Första riktiga testet var mot Tyskland senast och då var det ett dåligt lettiskt landslag som ställdes ut på isen och det blev hela 1-8. Lettland kommer att spela mer defensivt mot Tre Kronor, vilket också behövs för att ha någon chans på poäng.

Tre Kronor har ett bra landslag till detta VM och även börjat med fyra raka vinster och sett mycket stabila ut. Defensiven hos Sverige är bäst i hela mästerskapet och offensiven är inte heller så pjåkig med flera NHL-spelare. Victor Olofsson var sjuk senast men kommer troligtvis spela i denna match. Nej, Tre Kronor är en av de stora favoriterna att vinna hela mästerskapet.

Detta kommer Sverige vinna och kamma hem sin femte raka seger. Lettland såg skakiga ut senast och kommer få det tufft med backar som fyller på i Tre Kronor. Jag tror att Lettland kommer försvara sig med fem man i denna match och de har på pappret en av mästerskapets bästa målvakter så jag tror stenhårt på en ”målsnål” match och under 5.5 mål hos Bet365 tycker jag är ett vettigt spel. Lucas Raymond har haft lite sämre matcher på slutet men här nyper han dit en puck till 2.20 hos Nya Expekt.

Kanada – Finland

Kanada har likt Sverige fyra raka segrar men det är ett kanadensiskt landslag som inte alls spelat något vidare där man bland annat tappade 1-6 till 6-6 på en period mot Österrike och hade problem med Storbritannien. Jag tror dock att dessa matcher (Österrike och Storbritannien) var viktiga för Kanada då man inte bara kan ställa ut grillorna utan att göra jobbet istället. Bedard och Co kommer att bli livsfarliga här i Tjeckien.

Finland åkte på sin andra förlust senast när man chockartat förlorade mot Österrike men jag tror samma där att den förlusten kanske styrker truppen. Det är dock ett finländskt landslag som inte alls innehåller mängder med NHL-spelare så laget är ingen favorit till titeln. Dock krävs det en uppryckning i dessa kvarstående matcher då man riskerar att möta Tre Kronor redan i kvarten vid förlust här.

Kanada städade av sig Österrike-matchen mot att vinna mot Norge och jag tror även man slår Finland här till 2.00 hos CoolbetFinns även ett par vettiga poäng/målspel i denna match. Connor Bedard står i 2.40 att göra mål hos Nya ExpektEtt annat bra poängspel är att finska Mikael Granlund gör minst en poäng @1.90 hos Nya ExpektDessa tre spel avrundar denna 16.20 batalj.

Tyskland – Polen

Efter förlusterna mot USA och Sverige så ryktades det om att Tyskland hade ett ”krismöte” och vilken förändring det har blivit i Tysklands spel efter Tre Kronor matchen. Det har blivit 16 mål framåt på de två senaste matcherna och det är inga dåliga landslag man mött (Lettland och Kazakstan) men det gäller för Tyskland att fortsätta vinna då denna grupp är väldigt jämn,

Polen åkte återigen på en hedersam förlust senast mot USA (1-4). Polen är nykomlingar i detta A-VM och räcker inte riktigt till men man har långt ifrån gjort bort sig men det märks under delar av matchen att Polens inhemska spelare inte alls håller den kalibern som motståndarna gör. Om Polen vinner en av sina två sista (Kazakstan i sista) kommer man fixa kontraktet.

Jag tror att Polen kommer ”vaska” denna match då man har en otrolig viktig match mot Kazakstan om två dagar och såg stundtals tunga ut senast mot USA. Tyskarna har växlat upp rejält och fått igång sina viktiga spelare i JJ Peterka och Nico Sturm. Jag tror att Tyskland löser linan -3.5 hos Bet365 till 1.86. Sista spelet i denna match är att JJ Peterka gör minst två poäng till 2.20 hos Nya Expekt.

Tjeckien – Storbritannien

Värdnationen Tjeckien har bara en plump i protokollet efter sina fem första matcher och det var strafförlusten mot Schweiz. Tjeckien är det första laget att vara klara för slutspel men det är viktiga matcher kvar då det är viktigt att behålla sin första plats och kanske möta något behagligare motstånd i kvartsfinalen. Tjeckien avslutar gruppspelet mot denna match mot Storbritannien och Kanada i sista.

Storbritannien har ett par hedersamma förluster i detta mästerskap (Danmark 3-4 och Kanada 2-4) men har också två tuffa förluster mot Finland och Schweiz. Allt tyder på att Storbritannien får respass ur detta A-VM men man har kvar de behagliga matcherna mot Österrike och Norge där allt kan hända. Liam Kirk är lite för ensam i offensiven.

Tjeckien kommer inte slå av på takten när man har ett par mål tillgodo här och jag tror tjeckerna löser linan -4.5 till 1.90 hos Bet365Storbritannien är långt ifrån ofarliga framåt och då är det mycket Liam Kirk som hittar på något och poäng på honom finns till 2.70 hos Nya Expekt.

Frankrike – Slovakien

Frankrike har gjort ett fullt godkänt mästerskap så här långt och kommer lösa ett nytt kontrakt då man vann över Polen och tog poäng på Lettland, det betyder att Polen måste vinna sina två sista matcher för att Frankrike ska få respass. Frankrike hade ingen bra afton senast när USA var alldeles för skickliga och det blev 5-0 tillslut. Frankrike har haft två dagar på sig att slicka såren och Bellemere och CO kommer redo till denna kamp.

Slovakien har varit bra så här långt och har ett bra lag med sig till Tjeckien med spetsiga spelare från NHL och toppligorna runt om i Europa. Slovakerna startade med att premiärförlora mot Tyskland men har sedan dess tre raka vinster (USA bland annat). I skrivande stund så är det Slovakien som har den sista slutspelsplatsen men det är jämnt och det krävs minst två segrar av de tre återstående (Sverige, Lettland och Frankrike).

Frankrike är absolut inget dåligt lag men hade ett par skador på viktiga spelare senast och måste ha alla sina bästa spelare tillgängliga om man ska störa de bättre landslagen. Slovakien med Tatar i spetsen har fått ihop gruppen fint och vinner denna match men 1X2 marknaden är för lågt för att spela istället har jag två stycken poängspel:

Libor Hudacek att göra minst två poäng till 3.30 hos Nya Expekt

Den förra Örebro-spelaren leder den interna poängligan hos Slovakien på 3+3 på fyra matcher. Den spelskickliga Libor är livsfarlig i offensiv zon. Bra odds!

Lucas Cingel att göra mål @4.00 hos Nya Expekt

Lucas Cingel gjorde två senast mot USA och är center mellan de skickliga spelarna Tomas Tatar och Libor Hudacek.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS