Hockey-VM 20:e maj – Dagens bästa spel

Det börjar dra ihop sig i detta Hockey-VM då vi kliver in på sista veckan. Vi har fyra matcher framför oss denna måndag där bland annat Tre Kronor möter Frankrike. Häng med nedan för speltips och analyser kring alla fyra matcher.

Storbritannien – Norge

Storbritannien har blandat och gett en del under detta mästerskap men har fortfarande chans på att hålla sig kvar i A-VM om det skulle bli seger mot Norge då man räknas inbördes framför målskillnad. Storbritannien har även Österrike kvar att möta där det finns en minimal chans till poäng även där, men det krävs att Liam Kirk och co steppar upp nu under eftermiddagen då Norge inte alls är omöjliga att slå.

Norge har bara en seger på sina sex spelade matcher och den kom mot grannlandet Danmark efter en stabil insats. Norge har spelat okej under mästerskapet men hamnade i en tuff grupp. Det var egentligen bara senast mot Österrike man gjort en dålig match och det är nu mot Storbritannien man ska göra jobbet och lösa fortsatt spel i högsta divisionen. Detta är Norges sista match för denna gång och det har varit bra träningar (enligt medier) efter förlusten mot Österrike.

Storbritannien är något för svaga i detta mästerskap och det är troligt att man få respass ur den högsta divisionen. För Norge räcker det med en poäng för att säkra kontraket men jag tror att Zuccarello och Co vill avsluta snyggt och löser -1.5 till 1.95 hos Bet365. Mats Zuccarello kommer få den ytan han verkligen vill ha så att gör minst två poäng till 2.35 är fina odds (Nya Expekt).

Sverige – Frankrike

Tre Kronor har spelat fem matcher i detta VM och vunnit alla fem utan problem. Laget har en bra sammanhållning och Sam Hallam är rätt man att leda detta gäng och nu är man stora favoriter att ta hem hela kalaset. Gäller bara att avsluta snyggt mot Frankrike och Slovakien så har man gjort ett perfekt gruppspel. Defensiven är turneringens absolut bästa där backparet Erik Karlsson och Victor Hedman trivs att lira med varandra.

Frankrike har skakat ihop fyra poäng så här långt och kommer att lösa nytt kontrakt då Polen inte har rosat marknaden. Frankrike har stått upp bra i fyra av de fem matcherna man spelat och matchen man föll ur ramen var mot USA. Frankrike har viktiga Da Costa skadad och det gör att Bellemare tillsammans med Bozon blir lite ensamma i offensiven och nu möter man ett tufft Tre Kronor, jobbigt värre!

Tre Kronor kommer från en 7-2 seger mot Lettland efter en ganska jämn historia i 30 minuter. Tre Kronor har 12 raka vinster mot Frankrike i Hockey-VM sammanhang och de senaste matcherna har varit jobbiga för Frankrike. Tre Kronor löser linan -4.5 @2.80 hos Hajper och ett par fina poängspel på (Nya Expekt):

Minst två poäng för:

Erik Karlsson @ 2.07

Victor Hedman @ 2.16

Lucas Raymond @2.20

Finland – Danmark

Det börjar bli jobbigt för de finska lejonen då man har två raka förluster (Österrike och Kanada) och är just nu utanför topp fyra och kommer troligen åka på en tuff kvartsfinal om laget krånglar sig vidare (då man inte kan bli bättre än fyra).  Finland har kvar just Danmark och möter även Schweiz i sista matchen, så det krävs för Granlund och co att steppa upp.

Danmark grämer sig nog ganska mycket att man torskade mot Norge för ett par matcher sedan, för en seger där och ett slutspel hade varit ganska nära för danskarna då man har sex poäng så här långt och kliver om Finland vid seger. Dock kommer Danmark från en 0-8 mot Schweiz i en match där man inte i närheten var med och lekte om poängen.

Finland har allt att förlora i denna match och Danmark helt tvärtom. Om vi tittar historiskt mellan lagen så har Danmark vunnit någon match och stört Finland väldigt ofta i VM-sammanhang (bortsett från senaste mästerskapet då Finland vann 7-1). Jag tror på en hård och tuff batalj där målen uteblir och då bjuder Bet365 på oddset 2.70, under 4.5 mål. Det blir det enda liret i matchen då det är svårt med vilka som hänger målen i denna match.

Kazakstan – Polen

Kazakstan har rasat ihop fullständigt efter den godkända insatsen mot Tre Kronor och man har förlorat mot Tyskland med 8-2 samt senast mot USA med hela 10-1. Nu krävs den en uppryckning för Kazakernas del om det inte ska bli degradering till B-VM då man möter ett Polen som spelat fint hela mästerskapet. Det finns dock kvalite i detta lag som måste visas nu!

Polen är nykomlingar i detta mästerskap (A-VM) och har fått många tuffa matcher där man aldrig vikit ner sig men kvalitén har inte varit bra nog. Vinner Polen denna match oavsett efter förlängning eller inte så löser man kontraktet. Det ska tilläggas att Polen inte släppt mer än fem mål i en enda match och då har man mött lag som USA och Tre Kronor.

Nej, nu tar Kazakstan tag i detta och löser segern. Polen har aldrig slagit Kazakstan och tittar man spelare för spelare då ska det vara en klar etta som finns till 1.65 hos Bet365.

Jag tror även det lossnar för Nikita Mikhailis som är en fin poängspelare i KHL och står endast noterad för en assist här i Tjeckien trots mycket istid och skott på mål. Målskytt finns till 2.45 samt minst två poäng till 3.80 finns hos Nya Expekt.

Hajper Hajper

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500kr. Min. insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x, min. odds 1,80. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Coolbet Coolbet

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och lägsta odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS