Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

HV71 vs Linköping

Dags för SHL igen och vi har direkt ett hett möte mellan hemmalaget HV71 och gästerna Linköping. På förhand en jämn match och det brukar bli hett mellan dessa lag. Speltips nedan och det till ett mycket fint odds, häng med!

Nyförvärv redo direkt!

HV71 har blandat och gett ordentligt så här långt. Nykomlingarna ligger precis ovanför det negativa strecket, faran är dock långt ifrån över då Oskarshamn är hack i häl på HV. Formen är inte heller den bästa då man förlorat de tre senaste matcherna och släppt in mängder med mål. Dock så har offensiven inte alls varit något fel på, HV har ett på pappret mycket fint lag och kommer enligt mig komma topp 10 och få spela slutspel senare under 2023.

Bröderna Davidsson har lämnat HV, men spelare som Nick Shore och finnen Oliwer Kaski ska vara spelklara här. En glödhet Fredrik Forsberg har på 26 matcher pangat in 12 mål och leder den interna poängligan. Tvåan är mer namnkunnig i Andre Petersson. Sparkapital finns i herrar som Mikkel Bödkker, Tyler Vesel och Joonas Nättinen, lägg också till en comebackande Mattias Tedenby. HV har också en stark defensiv med herrar som Emil Andrae, Niklas Hjalmarsson och Joey LaLeggia. HV har också två målvakter i Joni Ortio och Jonas Gunnarsson, där den förstnämnda har stått flest kamper så här långt.

Slutspelsplats

Linköping har varit desto mer stabila än HV men har också blandat och gett en hel del. Inledningen av säsongen var inte bra nog, men på senare tid har Klas Östman fått fart på LHC och i skrivande stund ligger man på den tionde och sista slutspelplatsen. Linköping är dock seriens sämsta bortalag och har haft stora problem med just bortaspelet. Linköping har inte spelat match sen den nionde december, då blev det seger mot just HV71 efter en tight historia.

LHC har ett par avbräck här, Filip Bystedt som är på Junior-VM bland annat. Ty Rattie har varit het så här långt och leder den interna poängligan. Broc Little har endast spelat 16 matcher så här långt och har gjort elva poäng, det är en spelare av högsta klass i denna liga. Backsidan är riktigt namnkunnig med herrar som Oscar Fantenberg, Craig Schira, Jonas Junland och Linus Hultström. Marcus Högberg får anses var lagets första keeper och har fått spelat i Tre Kronor under säsongen.

Dagens speltips

Linköping har två raka segrar på HV71 under säsongen, men jag tycker att HV71 har den spetsigare och vassare truppen på pappret. I och med ett par nyförvärv och en nästan utsåld arena håller jag HV som stora favoriter, och jag tror man pallar trycket. HV71 har en av seriens dyraste trupper och det är dags för stjärnorna att leverera. När vi nästan får dubbla degen på hemmalaget, så hugger jag iallafall direkt, lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
n
08 Feb 20:45
Fotboll
Rouen vs Monaco
08 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
1.77
Speltips
Monaco/Monaco
VISA ALLA SPELTIPS