Karlskrona – Mariestad

Gårdagen gick inte riktigt vägen, tyvärr så gjorde Luleå ett sent mål i tom kasse och förstörde under 4.5 spelet. Vi tar nya tag under onsdagen har vi har en sista omgång av Allettan framför oss. Jag har hittat enligt mig ett bra spel i matchen mellan Karlskrona och Mariestad, där matchen betyder oerhört mycket båda lagen, men har mest betydelse för hemmalaget. Häng med nedan för analys och speltips.

Vinna eller försvinna läge

Karlskrona har rustat rejält inför denna säsong och har målet att ta sig till Hockeyallsvenskan. Karlskrona har på pappret ett mycket bra lag men har inte riktigt varit så bra som man velat. Nu inför den sista matchen i Allettan, så är det ett läge är Karlskrona måste ta poäng för att säsongen inte ska ta slut ikväll. Karlskrona har 20 pinnar medan Tranås som ligger under strecket har 18, och då möter Tranås ett Dalen som inte har så mycket att spela för. Karlskrona har på senare tid spelat en ganska fin ishockey men inte riktigt fått med sig poängen. Karlskrona har två raka nederlag, men har varit det spelförande laget i båda matcherna och det ser faktiskt ganska ljust ut spelmässigt för Blekinge-laget.

Karlskrona har mycket rutinerade spelare i laget och kan stoltsera med över 2000 matcher i Hockeyallsvenskan, över 400 matcher i SHL samt matcher i KHL, OS och SM-Liiga. Spelare som Alexander Bergström, John Henrion och Filip Cruseman har enormt fint CV och för Karlskronas del så måste den trion höja sig lite för att det ska bli avancemang. Niklas Johansson har gjort comeback och det finns fler offensiva spelare i KHK som håller hög ettan-klass. Defensiven är också namnkunnig med herrar som Roope Reini, Gustav Berglund och Jesper Solomon Frisell. Lägg också till att man nyligen tagit in Viktor Kokman i kassen. KHK ska ta sig till Playoff med denna trupp, det är inget snack om saken.

Luriga Mariestad

Mariestad är ett riktigt bra ettan-lag och är varje år ett namn som mycket väl kan avancera till Hockeyallsvenskan. Mariestad är helt klara för play-off, och kan också nå en topp 2 placering. Topp två blir dock mycket tuff då man endast kan rå på Nybro, som i sin tur möter avsågade Skövde. Mariestad har varit riktigt bra på slutet och vunnit sex av sina sju senaste matcher. Dock så är defensiven ett litet problem för Mariestad, man har under allettan släppt in 54 kassar och det är bara jumbon Skövde och just Karlskrona som släppt in fler mål.

Mariestad har även de ett riktigt bra lag på pappret, men inte i närheten av Karlskronas CV. Oscar Tellström leder den interna poängligan, och om Mariestad inte går upp under säsongen så tror jag är Tellström får kontrakt av ett Allsvenskt lag. Gustav Lindberg och Hugo Pettersson missar matchen, och det är två viktiga forwards i Mariestad. Jesper Linden och Anton Blomberg har också ett spel som hade passat i en serie högre. Backsidan är stark med namn som Johan Frick, Jesper Broeng och Tobias Aronsson. Anton Malmborg får anses vara första målvakt i laget, Malmborg har en räddningsprocent på 90 under hela säsongen.

Kvällens speltips

Det är en så kallad ”nallematch” i Karlskrona idag, vilket betyder att det kommer bli välfyllt på läktarna. Karlskrona har blandat och gett en hel del under säsongen, men hemma i Blekinge har man varit någorlunda stabila. Karlskrona har mer att spela för än vad Mariestad har och jag tror faktiskt att Karlskrona tar tre pinnar ikväll och säkrar en play-off plats. Varför jag tror det har många anledningar:

  • Karlskronas rutin kommer avgöra
  • Karlskronas spets är riktigt bra
  • Viktor Kokman är en av seriens bästa målvakter
  • Motivation slår klass, och jag tycker att Karlskrona har båda delarna i denna fight.

Det gäller dock att Karlskrona håller sig i från utvisningsbåset och spetsar till defensiven, annars kan Mariestad mycket väl resa hem till Västergötland med tre pinnar. Jag tror dock att Karlskrona tar sig i kragen och vinner till fina 1.97. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS