championskungen

Klasskillnad i bottenmötet!

Det är ett riktigt bottenmöte när två segerlösa lag möts i den sjunde omgången. En poäng vardera men jag vill ändå hävda att det är stor klasskillnad här!

Sheffield W

Nykomling i Championship som verkligen har fått en mardrömsstart. Enda poängen togs i derbyt mot Leeds häromveckan, vilket var säsongens bästa insats. Men i lördags blev det ny förlust mot Ipswich, 0-1 som kunde blivit mycket mer och onsdagslaget var riktigt uddlösa offensivt sett. En koll på underliggande siffror ger inte heller mycket hopp, laget ligger botten tre eller sist i många olika mätetal, exempelvis förväntade mål och andel bollinnehav. Missnöjet är stort bland fansen, både mot ägare och tränare. Det behöver ske något dramatiskt för att She W ska vända på den här skutan och inte bli klara för degradering tidigt på säsongen…

Middlesbrough

Verkligen mardrömsstart för Carrick och hans ”Boro”. De som imponerade så storstilat i våras och av många rankades som topp2-kandidat denna säsong, Alltså en enda poäng på sex matcher. Till skillnad mot Sheffield W så finns det dock mer hopp i de underliggande siffrorna. Middlesbrough har skapat mycket målchanser och förtjänat ett antal fler poäng. Dock har de ett tungt tapp i fjolårets skyttekung Akpom (28 mål) som lämnat för spel i Ajax. Att konvertera chanserna till mål är ett måste! Förhoppningsvis har Carrick krt stenhård avslutsträning med gubbarna söndag-måndag och de skjuter skarpt ikväll!

Speltips

Att få 2,20 på Boro mot Sheffield W känns generöst. Ipswich som var på besök i helgen stod i runt 2,00 och jag rankar Boro & Ipswich som relativt likvärdiga kapacitetsmässigt. Att sen få 20 punkter extra kanske kan härledas till Middlesbroughs usla start poängmässigt och tveksamma form. Men jag litar på grundkapaciteten här och tror att det lossnar ikväll!

 

 

Fler speltips

Blocken hörna med speltips o XbiBgH x
24 Sep 15:00
Fotboll
Arsenal vs Tottenham
24 Sep 15:00
Spelbolag
Odds
1.90
Speltips
Kulusevski över 1.5 tacklingar
c fc f aa ef x
24 Sep 15:00
Fotboll
RekStudion vs Special
24 Sep 15:00
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Arsenal vinner & Bukayo Saka och Dejan Kulusevski har sammanlagt över 1.5 avslut på mål (Arsenal - Tottenham)
championskungen Logga Championshipkungen
19 Sep 21:00
Fotboll
Sheffield W vs Middlesbrough
19 Sep 21:00
Spelbolag
Odds
2,20
Speltips
Middlesbrough -0,5
VISA ALLA SPELTIPS