Blocken hörna med speltips

New York City – Charlotte

Fin MLS-natt igår med trevliga stängningsodds och utgångar. Inatt har vi endast en enda match, men jag tycker mig ändå ha identifierat ett fint spel. Det är en match mellan två formsvaga lag som bägge ligger precis under strecket i den östra konferensen. Jag tror på hemmalaget New York City! 

Att New York City ligger under strecket är inget annat än en stor besvikelse. Med en av de absolut dyraste trupperna, med totalvinst i MLS 2021 och slutspel i sju raka år så var förväntningarna än en gång höga på storstadslaget. Förvisso har båda målskyttarna från ifjol (Héber och Castellanos) försvunnit – även om den sistnämnda tillhör klubben men snart kommer lämna – men det finns tillräckligt med kraft i leden bakom för att kunna täcka upp bättre. Däremot har just offensiven, med ynka ett mål per match i snitt, varit en bidragade anledning till den låga placeringen. De underliggande siffrorna – framför allt på hemmaplan – talar dock för att det kan släppa ordentligt när det väl släpper, och nu senast tog man en efterlängtad seger mot Montreal efter 11 raka matcher utan seger. Det skulle kunna vara det momentumet man saknar.

Att Charlotte ligger under strecket är väl ingen större överraskning. Vad som nästan är en större överraskning är att man faktiskt ligger så pass nära strecket trots så pass dåliga underliggande siffror – nästan sämst av alla lag i bägge konferenserna. Tittar vi dessutom på skott-siffror så vinner New York City vinner skottmatchen i 15 av 19 hemmamatcher man spelat under tränare Cushing, medan Charlotte bara vinner den i 2 av sina 19 senaste bortamatcher.

Däremot är skott och xG inte hela sanningen, men precis som vanligt har jag tagit in lite tidigare odds-historik i beräkningarna. Tittar vi på Charlottes fem senaste bortamatcher ser vi följande:

  • Red Bulls – Stänger @ 1.73
  • Crew – @ 1.69
  • Philly – @ 1.57
  • LA Galaxy – @ 1.67
  • Atlanta @ 1.64

Visst kan man hävda att New York City är lite sämre än dessa lag, men jag tycker inte man är speciellt mycket sämre – åtminstone inte om vi bortser från Philadelphia. NYC stängde exempelvis 2.15 hemma mot Crew och 2.90 borta mot Atlanta (om än ett lite försvagat hemmalag) under juni månad. Jag tycker därmed att få @ 1.95 känns lite väl högt med inga märkbara skador. Ett odds närmare @ 1.80-strecket, vilket också var ungefär där oddsen öppnade, tycker jag vore mer korrekt.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS