Blocken hörna med speltips

Olimpia – Fluminense

Det senaste spelet i Copa Libertadores – alltså Sydamerikas motsvarighet på Champions League – satt ju fint och när det sista semifinallaget ska koras så hittar jag ett nytt värdespel. Denna gång är det en offside-lina jag tycker är alldeles för låg och tycker mig ha flera anledningar till det. 

Fjolårets parauguyanska mästare Olimpia har haft en riktigt tuff start på säsongen och återfinns på en klen åttondeplats efter lika många matcher spelade. Efter att ha förlorat de första två omgångar trots enormt favoritskap fick dessutom Aguirre sparken och ersättes av den nygamla Francisco Arce (som utöver denna klubb även tidigare haft Paraguays landslag). Trots detta har det inte riktigt lossnat i ligan och det var nog inte många som trodde man skulle ha en chans när brasilianska jätten Flamengo kom på besök i åttondelsfinalen. Efter att ha inlett med en 0-1-förlust vann man dck hemma med 3-1 och kvartsfinalsplatsen var ett faktum. Denna gång har man ett ännu tuffare utgångsläge när en annan brasiliansk storklubb, Fluminense, kommer på besök och har med sig 2-0 i ryggen från det första mötet.

Tränare Arce sade på presskonferensen att man kommer troligen kommer spela med samma manskap, men att man kommer spela helt annorlunda jämfört med första mötet. Då valde man att ställa upp i ett lågt försvarsblock och såg varken mycket boll eller lägen framåt. Nu ska man, enligt Arce, flytta upp lagdelarna rejält, försöka kontrollera delar av matchen och spela vågat samt med hög intensitet. Detta är mer eller mindre exakt samma mönster som när man mötte Flamengo; ett första möte där man utgick lågt, ägde 25-30% av bollen och inte hade ett enda skott på mål samt ett andra möte där man (antagligen nu då) spelar med en högre backlinje, sätter press och skapar lägen framåt. Just delen med högre backlinje var faktiskt något jag lade märkte till mot Flamengo och det kom inte som en slump att man släppte till 6 st offside. Just offsidefälla är också något som finns i Olimpas verktygslåda, där man släpper till näst flest offside i ligan i snitt – ett snitt som höjts ytterligare sedan tränarbytet.

Unibet Unibet

1000 kr gratisspel

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Fluminense slutade till slut på en tredjeplats i inhemska ligan ifjol, vilket är långt ifrån fy skam sett till den extrema konkurrensen som råder i det brasilianska toppskiktet. Denna säsong har man inlett ungefär lika bra och ligger bara en poäng från just samma tredjeplats i skrivande stund. Truppen är en av de mest erfarana i ligan sett till både medelålder och spelade matcher och här återfinns legendarer som Felipe Melo och Marcelo. Just Marcelo är dock fortfarande avstängd till denna match.

Precis som Olimpias tränare så kommenterade Fluminenses tränare Fernardo Diniz för övrigt efter 2-0-vinsten sist att ingenting är över och att han väntar sig ett helt annat Olimpia i returmötet. Det kommer dock finnas många lägen för Fluminense att straffa sina motståndare när hemmalaget blottar sig. När det kommer till just offside snittar Fluminense femte mest (av 20 lag) i brasilianska ligan med 2.05 orsakade offside i snitt. Man har en uppsjö av spelare som ofta befinner sig på fel sida eller tjuvar lite mycket i form av German Cano, John Kennedy och Keno. Samtliga av dessa är  friska och krya inför dagens tillställning. Redan i det första mötet mot Olimpa, mot en betydligt lägre stående backlinje, åstadkom man dessutom två stycken offside. Jag har svårt att se man inte gör det idag igen.

Fluminense över 1.5 offside spelas till @ 1.84 på Unibet.

 

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS