Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Örebro – BIK Karlskoga

Hockeysäsongen är i full gång, dock är det mycket träningsmatcher, men fler och fler träningsmatcher leder till fullt allvar då det är nära inpå seriestart. Från torsdag till söndag är det träningsturnerning i Södertälje där fyra lag ingår, Kosice, Södertälje, BIK och Örebro. Vinnande laget kammar hem prispotten på 101.000 kronor. Jag har hittat ett intressant spel i länsderbyt mellan Örebro och Bik Karlskoga.

Överraskande torsk mot SSK!

Örebro är som ni kanske vet ett SHL-lag, ett bra sådant också. Har startat säsongen med två vinster och två förluster. Senaste torsken kom i torsdags mot det allsvenska laget Södertälje. Örebro har seriepremiär hemma mot Linköping den 17 september, alltså två veckor kvar. Det är läge att steppa upp för Örebro. Örebro har växlat upp de senaste säsongerna och är ett topplag i SHL, men inte så bra så att man kan lyfta Le Mat, ÄN iallafall. Örebro har en bra spelartrupp och en bra ledarstab, så det kan bli en rolig säsong för Närke-laget i år.

Mathias Brome har kommit ”hem” och skrivit ett långtidskontrakt. Tillsammans med Brome är det Abols, Emil Larsson och Petrus Palmu som ska göra kassarna framåt. Finns även grovjobbare i William Wikman, Jani Lajunen och Christopher Mastomäki. Backsidan ser mycket intressant ut Kristian Näkyvä och Philip Holm är riktigt skickliga spelare medan spelare som Rasmus Rissanen, Gustav Backström och Marcus Hardegård är jobbiga att möta i sarghörnen. Jhonas Enroth är SHLs bästa målvakt i sina bästa stunder.

Tunga tapp!

BIK Karlskoga, eller Bofors som de heter är alltid ett topplag i allsvenskan, nästan oavsett vilken trupp de har. Till årets säsong har laget tappat Henrik Björklund och Aleksi Rekonen, lagets bästa poänggörare förra säsongen. BIK har inte rosat marknaden under sina tre första träningsmatcher. Torsk mot Stjernen och AIK, det blev seger under gårdagen mot Kosice efter sudden. BIK har ett intressant lag på pappret, med enormt många frågetecken. Visar det sig att dessa frågetecken utvecklas till utropstecken kommer BIK utmana Djurgården, absolut.

Bofors har många nya spelare där Ludwig Persson är en spelare jag gillar enormt mycket. Ung kille som vet hur man gör poäng, får han förtroende kommer detta bli ett kanonlån. Markus Modigs har visat att han håller hög allsvensk klass, samt att Bofors har fått förlänga med Stakkestad, Lilja, Lindquist bland annat. Backsidan och målvaktssidan är nästintill identisk som förra året, Krämer in – Lyckåsen out. Ni som sett Bofors under förra året vet att det inte är några fel på lagets defensiv, enligt mig förra årets skickligaste defensiv.

Dagens speltips

Trots att BIK har ett intressant lag på pappret och jag är imponerade över hur BIK alltid lyckas så kommer denna uppgift bli övermäktig, här kommer ett par orsaker till detta:

  • Örebro är ett SHL lag och har ett mycket skickligare lag på pappret.
  • Bofors spelade för mindre än 24 timmar sen och har inte den bredaste truppen.
  • Örebro kommer till dagens fight med bästa möjliga.

En sak som sak tilläggas är att Bofors inte alls tycker om Örebro, och Örebro är inte sena att ”ogilla” Bofors heller. Ett tips är att kolla denna fight, då det kan hänga mycket grejor. Jag tror dock Örebro är minst ett steg vassare än Karlskoga för stunden. -2 på Örebro till 2.20 är enligt mig ett makalöst fint odds. Lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
20 Jul 17:30
Fotboll
BP vs Hammarby
20 Jul 17:30
Spelbolag
Odds
2,56/1,75
Speltips
BB/Hörn-Hcp.
n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS