logga tennis speltips

Ostapenko – Gauff

Gårdagens rek mellan Alcaraz och Arnaldi gick säkert in om ni såg matchen, men inte om man endast kollar statistik. Vi fortsätter på US Open-spåret och jag har hittat ett fint spel i kvartsfinalen mellan Coco Gauff och Jelena Ostapenko. Häng med nedan för speltips och analys!

Otroligt hög nivå stundtals

Jelena Ostapenko är född i Lettland, och är även uppvuxen där. Jelena Ostapenko är en otroligt svår spelare att förutspå inför en match, då det kan bli en riktigt kanonmatch, eller också en riktigt dålig insats. På senare tid har Jelena spelat en bra tennis och framförallt varit med mentalt. För när Lettiskan spelar på sin högsta nivå, då är hon en av de bästa spelarna i världen. Ostapenko har vunnit fyra matcher så här långt in i tävlingen, noterbart är att alla fyra har gått till tre set. Insatsen i den senaste omgången mot världsettan Swiatek var riktigt stark.

Ostapenko är en så kallad ”hardhitter”, vilket menas med att hon slår på nästan allt. Hon har en mycket fin backhandsida och en väldigt bra serve. Forehandsidan kan emellanåt vara något svajig, och framförallt kan hon ”tanka” bort matcher helt i onödan. Marion Bartoli har fått ordning på lettiskan och det blir mycket spännande att följa henne i framtiden.

En riktig fighter

Coco Gauff, eller Cori Gauff som hon heter är född 2004, i USA. Nog för att Gauff är väldigt ung så syns det knappast på spelet då hon i skrivande stund ligger sexa på världsrankingen och har redan under året plockat tre titlar. Gauff är en spelare som älskar att spela i New York och framförallt på hardcourt, där hon också har sina bästa resultat. Pere Riba är en fantastisk coach och kan mycket väl göra Gauff till en världsetta inom kort.

Även Gauff har haft en tuff väg fram till denna kvartsfinal, med tre av fyra matcher till tre set. Gauff är en aggressiv spelare som gillar att trycka på bollen och framförallt är hon en fighter. Toppat med dessa egenskaper har hon även en mycket stark serve och blir svårbruten. Nu när Swiatek fick respass har det öppnat en ganska ”enkel” väg till final för Gauff, som måste ta vara på den chansen.

Kvällens speltips

Gauff är en ganska stor favorit till att vinna denna match, men till odds runt 1.33 rör jag inte det. Jag tror på en tuff tillställning som leder till många spelare minuter. Kambi-bolagen har linan 96.5 minuter, vilket enligt mig är ganska lågt, då en eventuell tre-setare löser linan enkelt. Ostapenko har täckt den linan 4/4 tillfällen i denna tävling medan Gauff har 3/4. Båda dessa lirare gillar att dra ut på tiden, vilket är perfekt för detta spel. Jag tror stenhårt på många minuter och som sagt finns detta spel hos alla Kambi, men jag väljer att skriva ut Nya Expekt.

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS