Speltips Oskar Block

Roligt kortspel!

För Espanyol tog säsong slut på ett brutalt sätt i förra omgången när Samuel Lino skickade in 2-2 för Valencia i den 93:e minuten. Hade de rosaklädda Espanyol fått med sig tre poäng där hade man haft chansen att klara sig kvar, men så blir alltså inte fallet. Målet kom dessutom efter en mycket omdiskutabel utebliven frispark på Braithwaite i sekvensen innan. Det följdes av extremt klagomål och domarprotester, vilket är i linje med dagens spel.

Speltips: Kort innan 26:00

Sett till underliggande siffror borde Espanyol redan lyckats säkra kontraktet, men till följd av att man släppt in lite väl enkla mål så blir det till slut respass för Barcelona-klubben. Tittade man på matchen så möttes man av extremt tagna spelare och många brast ut i tårar efter slutsignalen. Något som också präglade matchen och som fansen ser som en bidragande faktor till nedflyttning, är domarna. Jesus Gil dömde matchen mot Valencia och var ofta omringad av en flock av spelare. Luis Garcia – Espanyols tränare – stod efter matchen och klagade på flera situationer som han tycker var direkt felaktiga och klubben tog det t om så långt att man häromdagen valde att anmäla domarförbundet till domstolen. Det lär knappast bära frukt, men det visar lite på hur frustrerade man är. Den frustrationen tror jag kommer synas idag. Espanyols fans kommer också att dyka upp i svarta t-shirts för att protestera mot ”de kontroversiella domsluten”, vilket lär elda på spelarna ytterligare. Lägg till att det nog blir sista matchen i klubben för flera spelare då det är en drös utgående kontrakt och jag tror nog att det kan bli känslor från hemmaspelarna.

Bortalaget då? Läget lär knappast bli mindre laddat där, där man bokstavligen slåss för sin överlevnad. Hur många poäng man behöver ta beror på hur det går för övriga lag i getingboet, men Almería-spelarna har sagt att de ska gå ut och representera emblet, klubben och staden för att stanna ytterligare ett år i högstadivisionen.

Tittar vi lite närmare på dessa två lag ser vi en del intressanta saker. Espnayol är den klubb vars matcher fått se flest kort av alla ligans lag under den första halvtimmen – hela 44 stycken på 37 matcher.  Almería är i sin tur det lag vars matcher fått se flest kort (av alla) under den första kvarten. Lägg sedan till i mixen att dagens domare – César Soto – har näst högst kortsnitt av alla ligans 20 domare under den första halvtimmen (25 kort på 21 matcher).

Kort före 26:00 känns således som ett trevligt spel. Vanligtvis ligger minutlinan kring 30:00, en tycker den ska ned ytterligare när vi har favorit på 5.5, ett superfrustrerat Espanyol, hätska fans, en dampig domare och ett Almería som slåss för överlevnad.

Bet365 Bet365

1 250 kr bonus

Oddsbonus upp till 1250 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

c fc f aa ef x
03 Mar 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester City vs Manchester United
03 Mar 16:30
Spelbolag
Odds
2.50
Speltips
Manchester City gör mål i båda halvlekarna, Manchester City flest hörnor i matchen & Erling Haaland eller Phil Foden gör mål (Manchester City - Manchester United)
Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
VISA ALLA SPELTIPS