Rouen – Monaco

Nej, Västerås var inte alls där igår och Kalmar vann helt rättvist. Vi byter sport och tar oss till den franska cupen där hemmalaget Rouen från den franska tredje divisionen möter Monaco. Häng med nedan för speltips och analys!

Knackig form

National som ligan heter är otroligt jämn sådan då nedflyttningslaget GOAL FC ”endast” har 14 pinnar upp till avancemang. Rouen då? Laget ligger på säker mark men bara med fyra poäng tillgodo, men fick börja säsongen med -5 poäng, vilket jag får ge laget en godkänd inledning efter 19 spelade matcher. Formen är dock påväg neråt, efter segern mot Toulouse i den senaste cupomgången har Rouen två raka förluster i ligan mot lag som ligger nedanför i tabellen.

Rouen bästa målskyttar i ligan heter Christopher Ibayi (åtta mål) samt Fares Ghedjemis (fyra mål) men noterbart är att båda herrarna har lämnat klubben. Utöver dessa herrar finns det ett par skavanker i hemmalaget och man kommer inte komma med ordinarie lag under kvällen. Det finns en mittback i laget vid namn Sofyane Bouzamoucha (född 2000) som kommer spela i ett bättre lag än Rouen nästa säsong, lägg namnet på minnet.

Tar cupen på stort allvar

Monaco ligger femma i ligan och har bara ett par poäng upp till en CL-plats men till ledande PSG är nog loppet kört. I cupen så har Monaco lagt stor vikt och jag kopierar direkt från lagets officiella hemsida:

”We know that it will be a tough match, against a team which eliminated a Ligue 1 team, Toulouse, in the previous round. But the Coupe de France is something very important for us”

Vilket man också såg i den senaste cupomgången mot Rodez, där Monaco ställde upp med bästa tänkbara lag. Monaco är ett starkt bortalag under säsongen och har bara förlorat mot PSG och Lille på gästande mark.

Monaco reser de cirka 100 milen till Rouen med det bästa laget man kan ställa på banan. Minamino, Ben Yedder och Golovin är Monacos största hot när det kommer till offensiven, där trion stått för lagets 21 av 37 mål i ligaspelet. Fofana är en viktig mittfältare för laget och Timo Kehrer är en viktig mittback i laget.

Kvällens speltips

Det råder klasskillnad mellan National-laget Rouen och Ligue 1-laget Monaco. Rouen har två tuffa förluster i rad och gått tungt på sina spelare på sista tiden. Monaco är inne i en fin period med få förluster och tar cupen på fullaste allvar och skickar sitt bästa lag till Rouen. Jag tror att Monaco vinner denna match hyfsat komfortabelt. Visst, Rouen slog Toulouse i senaste omgången, men det var ett Toulouse som inte riktigt gick att känna igen. Monaco löser avancemang här och inte nog med det så avgör man detta möte i halvtid redan. Spelet blir Monaco/Monaco till 1.77 hos Expekt.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS